Film Nederland Onder Water met stem Gijs Scholten van Aschat

Welke verborgen schatten heeft Nederland te bieden? Wat is er te ontdekken in de onderwaternatuur van Nederland? Welke verrassende levensvormen treffen we aan net onder de waterspiegel? In de film Nederland Onder Water komt een onbekende wereld tot leven. Gijs Scholten van Aschat is de stem van Nederland Onder Water. De natuurfilm Nederland onder Water is donderdag 27 juli 2023 om 20.35 uur te kijken bij AVROTROS op NPO1.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 16 november 2022; op 22 juli 2023 heb ik het van een update voorzien.

Nederland onder Water

De film gaat over het dagelijkse leven onder water, van Zuid-Limburg tot aan het Noordzeekanaal. Bijzonder zijn de fraaie close-ups waardoor zelfs de kleinste lichamelijke details scherp zichtbaar zijn. Het verrassende leven van onder andere de paling, zwanenmossel, salamander en modderkruiper worden op fascinerende wijze in beeld gebracht. De dieren komen dichterbij dan ooit. Prachtige beelden laten zien hoe de dieren zich gedragen in hun natuurlijke habitat. 

Ook interessant: Waterman en Langs de Kust.

Arthur de Bruin

Regisseur, onderwaterfilmer en aquatisch ecoloog Arthur de Bruin nam letterlijk een duik in deze wereld. De wereld die nooit iemand ziet en altijd in beweging is. “Wij zien de waterspiegel altijd van bovenaf, de bovenwaterwereld reflecterend. Mensen hebben geen idee van wat zich daaronder afspeelt. Van de kleuren, de schoonheid, de spelingen van het licht, van het wel en wee van de vissen en alle andere levensvormen die in deze wereld te zien zijn”, aldus de Arthur de Bruin.

Gijs Scholten van Aschat

Gijs Scholten van Aschat heeft de film Nederland onder Water ingesproken. Je kent hem van Zee van tijd, De stamhouder, CAST en Piece of My Heart. Eerder kon je hem bewonderen in Romeinse tragedies van ITA. Gijs Scholten van Aschat heeft al tal van rollen in series en films op zijn naam staan. De afgelopen jaren zag je hem onder andere in Hoogvliegers, Klem, maar ook in April, May en June.

Nederland Onder Water kijken

Nederland Onder Water is donderdag 27 juli om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1 te kijken. Gemist? Kijk dan de aflevering terug via NPO Start. Vanuit Nederland gaat dat eenvoudig. Wil je dit vanuit België of een ander land kijken, kies dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland zet en surf naar de NPO Start site.

Foto: AVROTROS

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 juli 2023 /