Happy Belgium concert Jubelpark: optredens van deze artiesten

Happy Belgium concert in het Jubelpark vanavond – 21 juli 2023 – live op tv te kijken. Ontdek alles over de optredens en artiesten die te zien zijn tijdens het concert ter ere van de Nationale Feestdag. Met onder andere Camille, Loïc Nottet, Ozark Henry, Gustaph, Paul Michiels, Axelle Red en Daan. Kat Kerkhofs, Peter van de Veire, Joëlle Scoriels en Voker Krings presenteren dit concert.

Spektakel 21 juli 2023: Happy Belgium

Je kunt om 21.00 uur kijken naar spektakel 21 juli 2023: Happy Belgium op VRT1, Play4, La Une, BRF en TV5 Monde. Het muzikale spektakel wordt op de volgende wijze beschreven. “Ter gelegenheid van de nationale feestdag en het 10-jarige jubileum van de koning, organiseert de FOD Kanselarij van de eerste minister op 21 juli 2023 een spektakel dat live zal worden uitgezonden op de nationale televisie. Dit spektakel zal bestaan uit liveoptredens van verschillende bekende artiesten, onder begeleiding van een orkest. Niet alleen de artiesten, maar ook de Belgen worden in de kijker gezet. Tussen de optredens door zullen er immers verschillende video’s van formidabele Belgen worden getoond. Het evenement zal worden afgesloten met een groot vuurwerkspektakel.”

Voor de liefhebbers van Vlaanderen Feest, Tien Om Te Zien 2023 en Zomerhit 2023.

Optredens artiesten Happy Belgium concert

Welke artiesten er optredens verzorgen tijdens de Belgische nationale feestdag op 21 juli? Er zijn tal van bekende artiesten die optreden onder begeleiding van een orkest dat wordt gedirigeerd door Michel Bisceglia. Dit is de line-up van Happy Belgium: Camille, Loïc Nottet, Axelle Red, Gustaph, Hamza, Amber Broos, Ozark Henry, Mentissa, Rori, Daan, Colt en Paul Michiels.

Artiesten concert #BE2107

Meer weten over de artiesten die optreden tijdens #BE2107 of te wel: Concert Happy Belgium. We zetten ze op een rijtje. * Klik op hun naam om meer te ontdekken.

 • Camille werd bekend als actrice, maar heeft inmiddels ook tal van hits en krijgt in 2024 haar eigen telenovelle Milo.
 • Loïc Nottet werd in 2015 vierde op het Eurovisiesongfestival en heeft al tal van hits gehad.
 • Axelle Red leerden we beter kennen in The Best Of: Axelle Red.
 • Gustaph vertegenwoordigt België tijdens het Eurovisiesongfestival. Hier leer je Gustaph beter kennen.
 • Hamza is een Belgische rapper, zanger en beatmaker van Lakense en Marokkaanse origine
 • Amber Broos is dj, die dit jaar voor het eerst op de MainStage van Tomorrowland staat. Ze maakt ook radio voor One World Radio en Studio Brussel.
 • Ozark Henry leerden we al beter kennen in Liefde voor Muziek 2022.
 • Mentissa won op 14-jarige leeftijd The Voice Kids Vlaanderen en behaalde de finale van The Voice seizoen 10. In 2023 heeft ze haar eerste tournee in Frankrijk gemaakt en is ze coach geworden bij The Voice Belgique.
 • Rori is een jonge Belgische singer-songwriter, die krachtige moderne pop maakt. Ze stond bijvoorbeeld al op festivals als Door.
 • Daan zagen we recent nog in Liefde voor Muziek 2023.
 • Colt kun je ook wel kennen als Coline en Toitoine (Coline Debry en Antoine Jorissen). Een Belgische elektropopband, die in 2018 is opgericht. Dit Brusselse duo is pas 24 jaar oud.
 • Paul Michiels maakt al sinds de jaren zestig muziek. Je kunt hem kennen van Soulsister. En hij is de vader van onder andere Ella Leyers.

Presentatie Spektakel 21 juli 2023: Happy Belgium

Spektakel 21 juli 2023: Happy Belgium wordt door vier presentatoren uit België gepresenteerd. Dit zijn Peter Van de Veire voor VRT1, Kat Kerkhofs voor Play4, Joëlle Scoriels voor La Une en Volker Krings voor de BRF.

Concert 21 juli kijken

Zoals je hierboven al kunt lezen kun je het concert Spektakel 21 juli 2023: Happy Belgium om 21.00 uur kijken op verschillende zenders in België (althans, dat kan ik zo vinden). Je kunt naar VRT1, Play4 en La Une gaan om de optredens van de artiesten op 21 juli te bewonderen. En natuurlijk ook op VRT MAX. Via een VPN Verbinding kun je in Nederland ook kijken naar onder andere VRT MAX en GoPlay.

Foto: VRT // © Paris Match Belgique

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 juli 2023 /