Zomergasten 2023: presentator Theo Maassen en deze gasten

Zomergasten 2023 gaat op zondag 23 juli van start om 20.15 uur op NPO2 en is dan tot en met 27 augustus 2023 elke zondagavond live te zien op NPO2. Theo Maassen is de nieuwe presentator. Ontdek hier alles over Zomergasten 2023, gasten en presentator Theo Maassen.

Zomergasten 2023: Theo Maassen

Theo Maassen* (Oegstgeest, 1966) is de nieuwe presentator van het interviewprogramma VPRO Zomergasten. Je kent hem als is cabaretier, acteur, presentator en regisseur. Sinds 1990 is Theo Maassen actief als grensverleggend cabaretier. In die hoedanigheid won hij meerdere festivals en prijzen, waaronder Cameretten en twee keer de Poelifinario. Als acteur vertolkte hij onder meer hoofdrollen in de speelfilms Minoes* en TBS*. In 2018 regisseerde hij zelf Billy met de Vlaamse acteur Bruno Van den Broecke. Voor de VPRO presenteerde hij eerder drie seizoenen lang 24 uur met… Vanaf 2020 maakt hij de podcast Ervaring voor beginners, een serie gesprekken met makers uit de culturele hoek over hun vak.

Theo Maassen over Zomergasten 2023

“Ik ben blij en trots dat ik de nieuwe presentator van VPRO Zomergasten ben”, vertelt Theo Maassen over zijn rol bij Zomergasten 2023. Hij gaat verder: “Ik kijk uit naar de zes ontmoetingen en de voorbereidingen daarop. Ik ben gefascineerd door de ontstaansgeschiedenis van iemands talent. Hoe heeft iemand zich ontwikkeld? Wat waren de obstakels? Is het talent, een kwestie van geluk, of pure monomanie het geheime ingrediënt dat maakt dat deze mensen zover komen? En wat heeft het iemand uiteindelijk gebracht? De gasten zijn mensen die per definitie excelleren in hun vak. Ik wil me laven aan de kennis en wijsheid die ze in de loop der jaren hebben vergaard. Ik wil ze proberen te begrijpen en een intermediair zijn tussen de gast in kwestie en de tv-kijker, zodat we ons gezamenlijk kunnen verwonderen over de onuitputtelijk fascinerende wereld waarin wij leven.”

Wie zijn gasten Zomergasten 2023?

Ben je nieuwsgierig naar wie de gasten bij Zomergasten 2023 zijn? Theo Maassen ontvangt Thomas Hertog, Hoyte van Hoytema, Khadija Arib, Bibi Dumon Tak, Kamagurka en Alida Dors.

*Klik op hun naam en ontdek meteen meer. We voegen hier voor de uitzending ook de artikelen over de Zomergasten gasten 2023 aan toe.

Theo Maassen presentator Zomergasten 2023

VPRO-hoofdredacteur Sarah Sylbing: “We zijn verheugd met de keuze van Theo Maassen als presentator van VPRO Zomergasten 2023. Wij zochten naar een gesprekspartner met veel eigen inbreng, nieuwsgierigheid en improvisatietalent. Maassen staat bekend als cabaretier die de controverse niet schuwt, maar het waren de uitzonderlijke gesprekken met kunstenaars voor zijn eigen podcast waardoor hij in het vizier kwam als opvolger van Janine Abbring. Zijn openheid en nieuwsgierigheid weten niet zelden onvermoede kanten van zijn gasten bloot te leggen. Dit, in combinatie met zijn podiumervaring, maakt hem zeer geschikt als presentator voor ons drie uur durende live-programma.”

Theo Maassen

Theo Maassen won in 1990 het prestigieuze Cameretten festival en maakte sindsdien naam met elf shows waaronder de Oudejaarsconference van 2013. Hij won voor zijn voorstellingen de Prijs van de Kritiek (2006), de Prins Bernard Cultuurfonds Prijs (2006) en tweemaal de Poelifinario. Als acteur was hij in diverse speelfilms te zien als New Kids Turbo, De bende van Oss, Het Geheim, Façades, Doodslag, en in de tv-series Zeven kleine criminelen, Dunya & Desie, Waltz en Bestseller Boy. Hij vertolkte hoofdrollen in onder meer Minoes en TBS. In 2018 maakte hij zijn regiedebuut met de speelfilm Billy. Hij was drie seizoenen presentator van het interviewprogramma 24 uur met… Momenteel speelt hij door Nederland met zijn voorstelling Onbekend Terrein. Zijn podcast-serie Ervaring voor beginners loopt nog steeds.

VPRO Zomergasten

VPRO Zomergasten is een drie uur durend live interviewprogramma gebaseerd. Het idee is in 1988 al bedacht. Bekende gasten uit cultuur, wetenschap en bedrijfsleven worden uitgenodigd om hun favoriete televisieavond samen te stellen aan de hand van tv- en filmfragmenten en lichten hun keuze toe in een goed gesprek. Dit jaar wordt het dus gepresenteerd door Theo Maassen.

VPRO Zomergasten 2023 kijken

VPRO Zomergasten 2023 is te kijken vanaf zondag 23 juli om 20.15 uur bij VPRO op NPO2. De korte introducties van de Zomergasten van 2020 en 2021 zijn ook nog via NPO Start en NPO Plus terug te kijken. Wil je dit doen vanuit het buitenland, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Foto: VPRO (op de achtergrond de poster van Billy).

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 juli 2023 /