Nieuw seizoen De Alleskunner (2023) op SBS6 te kijken

We kunnen sinds zaterdag 18 februari weer wekelijks om 21.30 uur naar De Alleskunner kijken op SBS6. Er staan weer honderd onbekende Nederlanders klaar voor een nieuwe editie van de Nederlandse Homo Universalis.

De Alleskunner 2023

We konden eerder natuurlijk al kijken naar de Nederlandse editie van De Homo Universalis, maar in 2023 hebben we weer een De Alleskunner met onbekende Nederlanders. We hebben namelijk een heleboel VIP-seizoenen van De Alleskunner achter de rug. Het laatste ‘gewone’ seizoen zagen we in de zomer van 2022 op tv: Derde seizoen De Alleskunner. Maar we schreven ook al meer over het tweede seizoen van het programma.

Opdrachten Alleskunner seizoen 4

Begin 2023 kun je dus kijken naar De Alleskunner seizoen 4. 100 Nederlanders gaan met elkaar de strijd aan en spelen 99 gekke, onmogelijke en verrassende spellen voor die felbegeerde prijs: een jaar gratis leven! De eerste aflevering zit vol met gekke, onmogelijke en verrassende opdrachten. Zo moeten de kandidaten hun persoonlijk gesigneerde bal terugvinden in een ballenbak met tienduizenden ballen. En nog veel meer ‘simpele’ spelletjes: waaronder een filmmuziekquiz, een toren bouwen van ijsstokjes en tot slot de zoektocht naar een ticket voor de volgende aflevering in een dik boek. Frank Lammers is de voice-over van dit programma.

Wist je dat je deze week ook de debuutfilm van Frank Lammers als regisseur op tv kon kijken?

Nog negentig kandidaten…

In aflevering 2 zien we de overgebleven negentig kandidaten… Ze moeten echt tot het uiterste gaan. Zo moeten ze letterlijk een speld in een hooiberg zien te vinden, wordt hun kennis van de Nederlandse taal op de proef gesteld als Roos Schlikker ze vraagt of woorden met een ‘N’ of zonder N moeten worden geschreven. Wie is er slimmer, behendiger en tactischer dan alle anderen? Die mag zich ‘De Alleskunner’ noemen en wint een jaar lang gratis leven

Nog 80 kandidaten

Er zijn in aflevering 3 nog tachtig kandidaten over die strijden om de titel De Alleskunner van 2023. Wat voor spelletjes ze deze keer voor hun kiezen krijgen? Denk aan een zo lang mogelijke appelschil produceren. Maar de Alleskunner 2023 kandidaten moeten ook al lopend met een boek op hun hoofd een afstand afleggen, uiteraard zonder het boek te laten vallen. De frustraties lopen hoog op als de Alleskunners 2023 deelnemers een rekensom moeten oplossen voor een plekje in de volgende aflevering.

Ijskoude opdracht

De overgebleven zeventig kandidaten moeten in aflevering 4 een ijskoude opdracht doen, waarbij ze een clownsneus uit een ijsblokje moeten zien te krijgen. Ook moeten ze proberen een appel uit een bak water te krijgen door alleen hun mond te gebruiken. En lukt het de kandidaten om heliumballonnen aan de grond te houden met behulp van alleen een brood?

Eveline Stallaert

Met nog zestig kandidaten in het spel begint de vijfde aflevering van De Alleskunner 2023 met een potje curling, alleen doen de kandidaten dat niet met een curlingsteen, maar met de voet van een parasol. In de quiz van worden de kandidaten door seksuologe Eveline Stallaert (die je kent van MAFS) getest op hun kennis van de liefde.

Geld of De Alleskunner 2023 worden?

Als afsluiter van aflevering 5 van De Alleskunner 2023 mogen de kandidaten zelf de keuze maken: willen ze in het spel blijven of durven ze een gokje te wagen door een koffer met een onbekend geldbedrag te kiezen? Er zijn vijf koffers met daarin verdeeld een totaalbedrag van duizend euro. Degene die de koffer kiest met het hoogste bedrag valt af. Als er maar één euro in je koffer zit heb je pech, maar mag je wel in het programma blijven, win je vierhonderd euro heb je een leuk zakcentje, maar word je niet de nieuwe Alleskunner.

Van spijkerpoepen tot hole-in-one bij minigolf

Met nog de helft van de kandidaten over begint de aflevering met een simpel spelletje, namelijk: Wat is er weg? Ook gaan de kandidaat-alleskunners een klassiek potje spijkerpoepen en moeten ze een hole-in-one slaan met een potje minigolf. Tot slot proberen de kandidaten met een blinddoek op onder een houten latje te lopen. Wie gaat er door naar de volgende aflevering?

Nog 40 kandidaten

Met nog veertig kandidaten in de competitie gaat de afvalrace onverminderd door. De kandidaten moeten weer tien opdrachten zien te overleven, want na elk spel is er een deelnemer een illusie armer: hij of zij is geen alleskunner. De kandidaten moeten precies een kilometer ver proberen te fietsen. Ze hebben uiteraard geen kilometerteller op hun fiets zitten en degene die het verst van de kilometer af zit moet naar huis. De aflevering eindigt met een simpel spelletje, gooi een popcorn in de lucht en vang deze op in je mond!

Alleskunners aan het werk

De kandidaten worden meteen goed aan het werk gezet in het eerste spel. Want een Alleskunner moet natuurlijk ook een ‘kei’ zijn in het huishouden. De deelnemers moeten met een dweil zo snel mogelijk water opzuigen en uitwringen in een bakje – net zolang totdat het bakje gevuld is. Ook moeten de kandidaten met een blinddoek op proberen een muziekinstrument te herkennen en wordt hun geheugen op de proef gesteld als ze zoveel mogelijk namen moeten onthouden op een bruiloft.

Halve finale De Alleskunner 2023

Voor nog twintig kandidaten in De Alleskunner 2023 is de halve finale aangebroken. Het begint met een gek spelletje: ‘container-bowlen. Hierbij moeten de kandidaten met een kliko een enorme kegel omverstoten. Degene die dat niet lukt, moet het spel verlaten. Ook gaan de deelnemers magneetvissen, moeten ze precies dertig euro shoppen in een supermarkt waar geen prijzen op de producten staan en gaan ze zo snel mogelijk alle letters van het alfabet intypen. Welke tien deelnemers gaan door naar de finale?

Finale De Alleskunner 2023

Aangekomen in de finale strijden de laatste tien kandidaten om die felbegeerde prijs: Een jaar lang gratis leven! Na het raden van verschillende geluiden gaan de overgebleven kandidaten nog een aantal verrassende en spannende spellen spelen zoals: zo lang mogelijk een grote vaas op een wip in balans houden, kinderliedjes afmaken en opstaan voordat de ballon knapt. Na een bloedstollende finale kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn.

VIPS

Meer weten over die seizoenen, lees dan de artikelen die we eerder schreven:

De Alleskunner kijken

Wil je De Alleskunner kijken dan kan dit op SBS6 en Kijk.nl. Op de site zijn ook de eerdere seizoenen terug te kijken. Vanuit België is dit alleen mogelijk via een VPN-verbinding. Vanuit Nederland is het via VPN dan weer mogelijk om het 2022-seizoen van Homo universalis terug te kijken op VRT MAX. Dat geldt ook voor de Ketnet-variant.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 april 2023 /