Homo universalis seizoen 5; alles over deelnemers en show

Homo universalis gaat vanavond – zaterdag 27 augustus – van start om 20.26 uur op Eén. Deze keer niet als rubriek in Iedereen beroemd, maar écht als een afzonderlijk programma. Dat dit format zich hier perfect voor leent, zag men in Nederland al waar we het programma kennen als De Alleskunner (zaterdag 3 september start hier De Alleskunner VIPS 3). Ontdek in dit artikel alles over Homo universalis seizoen 5, de deelnemers én alle andere belangrijke zaken over dit programma.

Homo universalis: Iedereen beroemd tot programma

Na vier mooie seizoenen als rubriek in Iedereen beroemd start het populairste spelletje van Vlaanderen als afzonderlijk programma op Eén. Tien afleveringen lang strijden honderd enthousiaste kandidaten tegen elkaar. Wie alle spelletjes kan overleven, kroont zich uiteindelijk tot Homo universalis én wint een jaar gratis reizen. De verscheidenheid tussen de kandidaten is groot, maar één ding hebben ze gemeen: veel medeleven als het voor één van hen stopt. En dat gebeurt bij elk spel. Met tranen, soms beteuterd of wat boos, maar altijd heel sportief. Ook als ze naar de uitgang worden geleid met een scherpe ‘tot nooit meer’.  

Deelnemers Homo universalis seizoen 5

De kandidaten van het vijfde seizoen van Homo universalis zijn heel uiteenlopend. Mensen van alle leeftijden en uit alle Vlaamse provincies komen samen voor het spel van hun leven. De best vertegenwoordigde provincie is Antwerpen en ook Brussel is vertegenwoordigd.   

Kandidaten Homo universalis seizoen 5

  • Dina uit Edegem is met haar 17 jaar de jongste van alle deelnemers. 
  • Johannes uit Ronse is met zijn 72 jaar de nestor van de groep.  
  • Een uitzonderlijke kandidate dit jaar is Sasha uit Oekraïne. Ze is de oorlog ontvlucht en neemt deel omdat ze het zo’n leuk programma vindt.  
  • Pieter uit Wuustwezel doet mee in de volwassen versie van Homo universalis, terwijl zijn dochter Bieke deelneemt aan de Ketnet-versie. Spannend afwachten wie van de twee het verst geraakt. Of winnen ze allebei? 

Wie van de honderd kandidaten is nooit de slechtste en kan zich uiteindelijk tot Homo universalis kronen? 

Nieuw in Homo universalis

De iconische locatie, de legendarische luidsprekerstem en de rode luidsprekers vormen nog steeds de achtergrond van het spel. Maar dit seizoen zijn er ook enkele nieuwigheden te ontdekken. Zo is er een babbelbox waarin we de kandidaten beter leren kennen. In het spel komen de kandidaten ook voor verrassingen te staan. Het gekende format van één afvaller per proef wordt namelijk niet altijd gevolgd … En het wordt nóg spannender, want elke aflevering eindigt met een zenuwslopend duel.

Opdrachten seizoen 5 Homo universalis

Ook dit seizoen zijn de opdrachten simpel en herkenbaar: een boek kaften volgens de regels van de kunst, een plooibak vullen met producten zodat er een andere plooibak bovenop kan, maar ook om ter verst glijden op een natte baan en jezelf uit de knoop halen om een belletje te laten rinkelen. Bijna honderd spelletjes die jong en oud thuis kunnen meespelen. 

Bekende gasten

Dit seizoen verwachten de kandidaten ook bekend bezoek. Wendy Van Wanten komt langs om wat roddels te verspreiden, Fien Germijns stelt lastige vragen, Sander Gillis peilt naar de muziekkennis van de kandidaten, Garry Hagger speelt verstoppertje en ook Martien Meiland legt de kandidaten het vuur aan de schenen. 

Homo universalis kijken

Homo universalis: vanaf 27 augustus elke zaterdag om 20.25 uur te zien op Eén en via VRT MAX. VRT MAX is de nieuwe naam van VRT NU. Hier vind je zowel seizoen 2021 als de Ketnet-versie van het programma. Je kon VRT NU vanuit het buitenland altijd kijken als je een VPN Verbinding had, die je op België kunt zetten. Ik ga er vanuit dat dit bij VRT MAX ook zo is, maar vanaf aanstaande maandag (wanneer de overstap wordt gemaakt) ga ik dit natuurlijk ook voor de zekerheid testen.

Foto: VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 augustus 2022 /