Married At First Sight 2023; deelnemers seizoen 8 én meer

Married At First Sight seizoen 8 is sinds dinsdag 3 januari 2023 weer op tv. Het programma is iedere week op dinsdag en woensdag om 20.30 uur bij RTL4 te kijken; in de eerste week krijg je zelfs nog een extra aflevering op donderdag. Videoland kijkers kunnen daarnaast vooruit kijken. In totaal doen er aan Married At First Sight seizoen 8 maar liefst twaalf deelnemers mee. Lees hier alles over de Married At First Sight 2023 deelnemers, de stellen die zij vormen, maar ook de experts en nieuwe elementen uit de show.

Nu het programma volledig is uitgezonden, hebben we dit artikel natuurlijk bijgewerkt met informatie of de stellen uit MAFS 2023 nog steeds samen – getrouwd dus – of gescheiden zijn. Nog een leuk weetje: in België start Gestrand op Honeymoon Island; dat is Blind Getrouwd in het extreme. Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief, zodat je er niets over mist.

Married At First Sight seizoen 8

In Married At First Sight seizoen 8 wagen – onder leiding van presentator Carlo Boszhard – twaalf vrijgezelle mannen en vrouwen de sprong in het diepe. Ze zijn gematcht op basis van wetenschappelijk onderzoek én gaan een wettelijk huwelijk aan met iemand die ze nog nooit hebben gezien. Na minimaal vijf weken hakken ze welbekende knoop door: blijven ze getrouwd of niet? Ook in het achtste seizoen van Married At First Sight (ook wel bekend als MAFS en Blind Getrouwd Nederland) wordt glashelder hoe grillig de liefde kan zijn.

Seizoen 8 MAFS: nieuwe elementen

In MAFS seizoen 8 zien we verschillende nieuwe elementen. Naast de bruiloften, de huwelijksreis, het samenwonen en de eindgesprekken worden de koppels dit seizoen al eerder samengebracht om ervaringen te delen. Zo is er het groepsdiner dat plaatsvindt na de huwelijksreizen (te zien in aflevering 14 van MAFS 2023), waarbij de experts meekijken: welke koppels voelen zich gesterkt door de anderen en welke ervaren juist jaloezie? Ook verlopen de eindgesprekken anders dan voorgaande seizoenen; de persoonlijke verklaringen van de deelnemers en hun eindbeslissing vinden nu één op één plaats in een romantische setting en dat maakt dit belangrijke moment nóg intiemer of confronterender. Natuurlijk ontbreekt ook het bekende koppelsweekend dit seizoen niet. 

Experts Married At First Sight

De stellen zijn gematcht door experts met verschillende expertises. Het team van dit seizoen bestaat uit Patrick van Veen (gedragsbioloog), Eveline Stallaart (seksuoloog) en Anne Campagne (singles- en relatiecoach). Zij zullen de koppels, ook tijdens de huwelijksreis, begeleiden en ondersteunen. Speciaal voor het matchen zijn – net als vorig jaar – matchmakers Radboud en Liselotte Visser ingezet.

Deelnemers MAFS nog samen

Vorig jaar was het experiment bijzonder succesvol. Maar liefst twee koppels zijn nog steeds gelukkig samen, namelijk Sonny & Dylan en Rowan & Astleigh. Dit jaar ligt de lat dus hoog. We weten in ieder geval al dat de Married At First Sight 2023 deelnemers tussen de 27 en 50 jaar oud zijn. En dat het de experts – na drie jaar – weer gelukt is om een match te maken van twee vrouwen. Eerder trouwden Ingeborg en Chantal, maar dat huwelijk hield helaas geen stand.

Vrouwen match in MAFS seizoen 8

Expert Patrick van Veen is er blij mee dat het dit seizoen is gelukt om van de aanmeldingen een geschikte, vrouwelijke match te maken. “Dit heeft het experiment nodig. Met heterokoppels en ook mannenstellen hebben we nu best wat ervaring. Maar dat was niet het geval bij relaties tussen twee vrouwen”, zegt hij. “Op papier is dit een perfecte match en de tijd zal het leren.”

Op Videoland kun je ook kijken naar Blind Getrouwd 2022

Deelnemers Married at First Sight 2023

Wat we verder weten over de deelnemers aan Married at First Sight 2023? We zetten de stellen die bekend zijn hieronder voor je op een rijtje. Daarnaast voegen we natuurlijk wat informatie toe over de deelnemers aan MAFS 2023. De deelnemers zijn Nicole Martin, Martijn Prins, Wilfred Heijnen, François Ledoux, Richelle de Groot, Maarten Te Nijenhuis, Wichian de Ruiter, Loes Kanters, Remco Scherpenzeel, Paula van de Voorde, Cathalijne Rampen en tot slot Laura Meulenbroeks. Daarnaast zien we dat er in aflevering 11 nog nieuwe deelnemers toe worden gevoegd. Waarschijnlijk heeft dat te maken met de vroegtijdige exit van Nicole en Martijn. Het nieuwe MAFS 2023 koppel is Patricia en Stephan. Natuurlijk lees je hieronder ook meer over deze deelnemers.

Married at First Sight seizoen 8 deelnemers

We zetten de deelnemers aan Married at First Sight seizoen 8 (2023) voor je op een rijtje:

 • Nicole Martin is 47 jaar oud, woont in Amsterdam en is werkzaam als rijinstructrice. Ze wordt omschreven als creatief en energiek. Daarnaast is Nicole Martin regelmatig op Ibiza te vinden en heeft ze een hondje: Bram.
 • Martijn Prins (50) woont in Nuenen (Noord-Brabant). Hij heeft drie kinderen en reist ook graag af naar Ibiza. Martijn Brins heeft een grote vriendengroep en houdt van gezelligheid. En wat die vrienden betreft: in de eerste aflevering zien we dat Martijn Prins en Nicole Martin door hun liefde voor Ibiza ook al gezamenlijke vrienden hebben.
 • François Ledoux is 49 jaar, woont in Maastricht en is senior brand ambassade bij een Nederlands modebedrijf. Hij zorgt voor de look en feel van de winkels en is ook thuis erg druk met styling.
 • Wilfred Heijnen (48) komt uit Emmen. Wat hij gemeen heeft met François is dat hij ook kan genieten van het opknappen en inrichten van huizen.
 • Richelle de Groot (30) komt uit Ammerzoden. Ze is business controller en tennist – net als Maarten – al van jongs af aan. Richelle heeft al veel tijd en moeite in daten gestoken, maar vond tot op heden de man van haar dromen nog niet. Is Maarten dat misschien wel?
 • Maarten Te Nijenhuis is 32 jaar oud en komt uit Enschede. Hij werkt in een ziekenhuis als projectleider en tennist in zijn vrije tijd erg graag.
 • Wichian de Ruiter is 34 jaar oud en komt uit Apeldoorn. Hij werkt bij defensie en heeft zijn eigen bedrijf als chauffeur. Wichian is op zijn derde geadopteerd; hij groeide wel op met zijn echte broer, want zijn adoptieouders hadden dat jongetje al eerder geadopteerd.
 • Loes Kanters (30) is docente beeldende vorming en design. Daarnaast werkt deze dame uit Gemert ook als leercoach. Ze is inmiddels twee jaar vrijgezel en vindt – net als Wichian – familie erg belangrijk. Haar laatste vriend is overleden, nadat hij een ongeluk kreeg en daardoor een dag of tien in coma lag.
 • Paula van de Voorde (48 jaar uit Geldermalsen) zagen we twee jaar geleden in Lang Leve de Liefde. Ze heeft drie kinderen en twee honden: Bumper en Babbel.
 • Remco Scherpenzeel is 49 jaar oud en heeft twee kinderen (twee zoons van elf en dertien jaar oud). Hij is vier jaar vrijgezel en wordt omschreven als een leuke kerel, die best introvert kan zijn.
 • Cathalijne Rampen is 30, woont in Rheezerveen en is een echte dierenliefhebber. Ze is manager bij vakantiepark en manegebedrijf Horsetellerie (in Rheezerveen, even buiten Hardenberg). Ze is heel vrouwelijk en naturel, maar komt wel masculien over en is op zoek naar een vrouwelijke partner.
 • Laura Meulenbroeks is 27, woont in Tilburg (met huisgenoot Juliette) en werkt bij een huisdierenverzekering. Ook Laura Meulenbroeks is een echte dierenliefhebber. Zij heeft die vrouwelijke uitstraling waar Cathalijne Rampen naar op zoek is. Ze is vriendelijk, meegaand en wil aan de relatie werken. Laura Meulenbroeks heeft nog geen relatie, omdat ze er tegenaan loopt dat veel vrouwen niet denken dat ze lesbisch is.
 • Patricia Bierings (38) komt uit Berlicum, een Brabants dorpje naast Den Bosch. In het verleden werkte ze als haarstylist, maar inmiddels is ze zzp’er in de geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd, is haar levensmotto.
 • Stephan Panjer uit Purmerend is 41 jaar oud en een sportief type. Hij is aquasport instructeur. Momenteel wordt zijn huis verbouwd. Het voelt voor hem als een nieuwe stap in zijn leven.

Koppels MAFS 2023

 • Nicole Martin & Martijn Prins: Het eerste stel waarmee we kennismaken in MAFS seizoen 8 is Nicole Martin en Martijn Prins, die ook meteen het eerste koppel zijn die ruzie krijgen én daarmee als velen worden gezien als kanshebbers om meteen weer te scheiden. Hun ruzie tijdens de huwelijksreis in Italië is echt ongezien… Nicole heeft zelfs aan de handrem getrokken tijdens een ruzie in de auto, waarna ze uitgestapt is. Dit moment zelf is niet op tv uitgezonden. Ik vermoed dat dit echt te heftig is voor uitzending, want er hangt gewoon een camera in de auto. Toch zetten ze door… Al slaat het ook in aflevering 8 weer om… Er is weer een conflict ontstaan, waarbij Nicole Martijn een glas wijn in zijn gezicht heeft gegooid. Uiteindelijk besluiten ze dus dat ze na de huwelijksreis niet verder met elkaar gaan. Ze verblijven trouwens in Ostuni, Brindisi in Soleineme Resort op loopafstand van de Costa Merlata.
 • Wilfred Heijnen en François Ledoux: Ook Wilfred Heijnen en François Ledoux stappen in het huwelijksbootje in MAFS 2023; aansluitend gaan ze op huwelijksreis naar Simpson Bay Resort in Sint Maarten. Ze kijken uit naar het samenwonen en hebben ook in de periode tussen de huwelijksreis en het samenwonen contact met elkaar gehouden.
 • Richelle de Groot en Maarten Te Nijenhuis: Dit jongere stel wordt ook wel omschreven als ’twee bollebozen’ die ‘klaar zijn om te settelen’. Maarten Te Nijenhuis en Richelle de Groot gaan op huwelijksreis naar Sint Eustatius in hotel Golden Rocks Resort, daar genieten ze van elkaar. Al twijfelt Richelle wel, omdat ze nog niet meteen het verliefde gevoel heeft. Maar als ze anderen vertellen over hun huwelijk, dan vinden die toch wel dat het een verliefd koppeltje is.
 • Wichian de Ruiter en Loes Kanters: Hun huwelijk gaat op bijzondere wijze van start… Ja, dat kan zelfs bij Married At First Sight. Ze stonden zelf eerder aan het altaar dan de Babs. Dat zorgde voor ongemakkelijke momenten. Dit stel gaat op huwelijksreis naar Tenerife (het 4-sterrenhotel MYND Adeje aan de kust) en staat positief in hun match. Ze kunnen lekker praten en hebben veel raakvlakken. Ze snappen de match ook heel goed. En pakken het rustig aan en geven hun huwelijk een ruim voldoende.
 • Remco Scherpenzeel en Paula van de Voorde zijn het voorlaatste stel van MAFS 2023 die in het huwelijksbootje stappen. Maar of dat een succes wordt… Remco’s schoonmoeder zegt meteen dat hij het foute antwoord geeft of hij van patat of pasta houdt… Ze gaan op huwelijksreis naar Italië; als dat maar beter gaat dan bij Martijn en Nicole… Maar helaas blijkt het daar toch ook geen match te zijn. Remco is al vanaf het jawoord teleurgesteld. Hij had gehoopt dat Paula hem bij het jawoord een kus op de mond had gegeven. Ze merken vanaf het begin een afstand bij elkaar; al voelen ze dat anders. We zien daarna dat Remco niet vindt dat ze een match zijn, want hij had graag een sportvrouw gehad. Toch geven ze nog niet op.
 • Cathalijne Rampen en Laura Meulenbroeks: “Op papier is dit een perfecte match en de tijd zal het leren”, aldus bioloog Patrick van Veen over deze match. De vonken springen er meteen af. Ze gaan op huwelijksreis naar Tenerife en we zien daarbij al de nodige knuffels en kusjes voorbij komen. Ze spreken het ook al naar elkaar uit. Ze groeien tijdens de huwelijksreis niet alleen als koppel, maar ook als persoon (zo spreken ze beide uit). Tijdens het groepsdiner geven ze ook aan dat het helemaal goed zit. Ze geven hun huwelijk een 9,5 en zelfs een 11, waarbij ze elkaar verliefd aankijken.
 • Patricia Bierings en Stephan Panjer zijn het bonuskoppel van MAFS 2023.

Bonuskoppel MAFS 2023

Patricia Bierings en Stephan Panjer zijn last minute toegevoegd aan Married at First Sight 2023 deelnemers, omdat door het stranden van het huwelijk van Nicole en Martijn. Bonuskoppen Patricia Bierings en Stephan Panjer leggen dit traject versneld af. Dat betekent dat ze geen huwelijksfeest hebben, maar meteen op huwelijksreis naar Sevilla gaan. Eveline Stallaart is blij dat dit koppel een kans krijgt: “Ik denk dat Stephan en Patricia elkaar mooi aanvullen.” Patricia valt normaal op een ander type man. Tijdens de huwelijksreis moeten ze zich blootgeven; de hotelkamer is van glas, dus geen privacy in douche en wc. De sfeer lijkt alleen vooral vriendschappelijk; daar maakt Patricia zich zorgen over. Stephan zijn valkuil is juist dat hij snel in de friendzone komt. Toch merk je gedurende het experiment dat deze twee wel voor het avontuur open staan.

Samenwonen

 • Martijn Prins en Nicole Martin besloten meteen na de huwelijksreis dat ze niet gaan samenwonen.
 • Wilfred Heijnen en François Ledoux genieten van hun tijd in zowel Emmen als Maastricht. Ze hebben het fijn samen. Het klikt. Ze beoordelen tijdens het MAFS groepsdiner hun huwelijk met een 8,5-9 en ruime 8.
 • Richelle de Groot en Maarten Te Nijenhuis gaan twee weken na de huwelijksreis samenwonen. Eerder ging niet, omdat ze het beiden niet met hun werk konden combineren. Ze hebben in de tussentijd wel veel contact gehouden. Richelle vindt de afstand – bijna twee uur rijden – wel pittig. Maarten geeft zijn huwelijk al een 9; Richelle een 8.
 • Remco Scherpenzeel en Paula van de Voorde noemen samenwonen wel een ‘dingetje’, omdat ze natuurlijk beide al hebben uitgesproken dat de match niet is, zoals ze hadden gehoopt. Gaan ze het wel proberen of geven ze er een andere draai aan? Tijdens het MAFS groepsdiner geeft Paula het huwelijk een 1 en Remco gaat voor een 3+. Samenwonen wordt ‘m niet, maar ze gaan wel bij elkaar langs. Daarbij vallen weer heel veel ongemakkelijke stiltes.
 • Wichian en Loes gaan er tijdens het samenwonen ook voor. Ze hebben leuk contact gehad na de huwelijksreis; het kan alleen maar groeien volgens Wichian. Als ze de bruidsfoto’s zien, zitten ze allebei te stralen. Loes’ hondje Boef accepteert Wichian zo te zien ook. We zien wel dat Loes tijdens het samenwonen niet bij Wichian blijft slapen…
 • Ook Laura en Cathalijne gaan samenwonen. Maar ze vonden het wel spannend om elkaar weer te zien. Zou het gevoel van de huwelijksreis er nog steeds zijn?
 • Patricia Bierings en Stephan Panjer doorlopen het experiment natuurlijk in een hoge versnelling, maar ook zij gaan bij elkaar op bezoek. Patricia moet wennen aan de flat van Stephan, waarin hij nog veel moet klussen. En Stephan doet zijn best om in het Brabantse te integreren.

Groepsdiner

Bij het groepsdiner zien ze elkaar voor het eerst weer allemaal terug. Wat ze niet weten, is dat Martijn Prins en Nicole Martin het experiment al hebben verlaten. Carlo vertelt dat en toont een filmpje, waarin beide hun kant van het verhaal vertellen. De groep is er stil van. En met name de mannen zeggen dat ze Martijn niet zo kennen. Ook Paula en Remco geven toe dat ze het echt niet voelen. Paula wil een spontane en vrolijke man… Paula heeft ‘m niet gezien, maar wij als kijker ook nog niet… En Remco voelt geen warmte bij zijn match Paula.

Groepsweekend

Naast het groepsdiner volgt later in het experiment het groepsweekend, waarin alle stellen weer bij elkaar komen. Opvallend is dat Loes al na een dag de villa verlaat, omdat ze niet lekker is. Wichian wil met haar mee, maar de experts vinden het belangrijk dat hij blijft. Verder valt op dat Wilfred en François het erg moeilijk hebben met hun emoties; de twee zitten namelijk niet op één lijn qua verwachtingen. En Paula en Remco? Nou, die dansen zelfs samen en vechten elkaar ook niet het eendje uit. Dat valt dus helemaal mee. De andere stellen lijken steady. Of barst door de komst van Nicole en Martijn toch de bom? Stephan zien we opeens veranderen als Martijn het huis binnenkomt.

Zijn stellen MAFS 2023 nog samen?

De vraag die natuurlijk velen ook hebben is, zijn stellen MAFS 2023 nog samen. Dat Martijn en Nicole uit MAFS 2023 het niet gered hebben, is wel duidelijk. De bom is tijdens de afleveringen diverse keren ontploft tussen Martijn Prins en Nicole Martin. Zelfs de hulp van expert Patrick van Veen, die tot diep in de nacht met het stel in gesprek gaat, mag niet baten. De heftige confrontaties (wijn in het gezicht gooien, aan de handrem trekken tijdens het rijden) zijn niet uitgezonden. We krijgen midden in het seizoen al te zien dat ze gaan scheiden en zien in aflevering 13 hoe het nu met ze gaat. Nee, Martijn Prins en Nicole Martin zijn absoluut niet meer samen. Sterker: tijdens het groepsweekend geeft Nicole aan dat Martijn nu eens moet stoppen met liegen.

Gaat dit MAFS stel het redden?

Tussen Remco Scherpenzeel en Paula van de Voorde loopt het ook niet, zoals je zou willen. De experts hebben van alles geprobeerd. En ja, door sommige opdrachten kwamen ze soms iets dichter bij elkaar (het aan- en uittreken van de wetsuit). Maar tijdens het bezoek van Paula aan Remco (samenwonen doet dit stel niet), zie je dat ze toch al snel weer in de fase vol verwijten naar elkaar komen. Remco vindt dat Paula ontzettend weinig energie heeft gestoken in het huwelijk. Het lijkt een gebed zonder einde… Nee, dit wordt ‘m niet. Maar zien we nu tijdens het koppelweekend dat Paula van de Voorde Martijn Prins wel ziet zitten en vice versa? Martijn had Paula wel als match gewild, zegt hij.

MAFS 2023: scheiden of getrouwd blijven

In Married At First Sight aflevering 20 zien we de eerste twee eindgesprekken. Wilfred Heijnen en François Ledoux zijn het eerste koppel. Wat opvalt, is het respect van de mannen voor elkaar. Maar helaas is dat toch niet voldoende. Wilfred ging een stuk sneller dan François. Wilfred besluit uit zelfbescherming om dan niet verder te gaan (zoals te zien is in aflevering 17 en daarna). Maar bij François zie je aan de andere kant toch wel dat hij het nog tijd wil geven.

Is dit het stel de verrassing van MAFS 2023?

Het tweede gesprek is voor Wichian de Ruiter en Loes Kanters. Loes heeft al een aantal opvallende keuzes gemaakt in dit experiment. Zo bleef ze niet bij Wichian slapen (die daar duidelijk wel op had gerekend). En ook tijdens het koppelsweekend vertrekt ze. Expert Patrick geeft aan dat hij haar totaal niet kan peilen. Toch blijkt het helemaal niets met de liefde van Wichian de Ruiter en Loes Kanters te maken te hebben. Ja, het experiment valt Loes zwaar (ze ervaart het bijna als een baan). Maar het respect voor elkaar is ontzettend groot. Ze zien een toekomst samen. Wichian de Ruiten er Loes Kanters besluiten dan ook getrouwd te blijven. Misschien wel de verrassing van MAFS seizoen 2023?

Welke koppels Married At First Sight 2023 nog samen?

In aflevering 21 zien we de eindgesprekken van de andere koppels. Dat Remco Scherpenzeel en Paula van de Voorde scheiden, is geen verrassing. Maar hoe zit het met Patricia Bierings en Stephan Panjer Zijn zij meer dan vrienden? Hij is tenslotte niet het type waar ze normaal gesproken op af zou stappen. Beide vertrouwen op de experts; ze oordelen niet, maar onderzoeken. Dit resulteert erin dat Patricia Bierings en Stephan Panjer getrouwd blijven. Over Cathalijne Rampen en Laura Meulenbroeks is geen twijfel mogelijk; ze zijn smoorverliefd. Tot slot Richelle de Groot en Maarten Te Nijenhuis. Hij is verliefd; zij vindt hem wel erg leuk, maar vindt het ook lastig om zichzelf open te stellen. En dan is er die afstand van maar liefst twee uur… Toch willen ze het graag uitzoeken. Ze hebben hetzelfde toekomstdoel: een gezin stichten. Richelle de Groot en Maarten Te Nijenhuis blijven getrouwd.

MAFS 2023: Wie zijn nog samen?

Eerlijk gezegd had ik nog wel een reünie aflevering verwacht waarin we zouden zien wie er een aantal maanden na de opnames nog steeds samen waren. Maar helaas is aflevering 21 de laatste uitzending van MAFS 2023. Hoe we dan ontdekken wie er anno maart 2023 nog steeds samen zijn? Nou, RTL Boulevard heeft interviews met de stellen. Hieronder een korte samenvatting:

 • Wichian de Ruiter en Loes Kanters zijn inmiddels een paar weken uit elkaar. In het interview is duidelijk te zien dat Wichian nog steeds veel voor Loes voelt, maar zij kan die liefde niet beantwoorden.
 • Richelle de Groot en Maarten Te Nijenhuis zijn inmiddels ook gescheiden. Maarten was verliefd, maar bij Richelle kwam het gevoel niet. Anderhalve maand na de laatste opname hakte zij de knoop door; ze zijn nu twee maanden uit elkaar.
 • Patricia Bierings en Stephan Panjer zijn inmiddels ook gescheiden. Ze hebben het geprobeerd, maar het gevoel bij Patricia groeide toch niet verder. Wel proberen ze vrienden te blijven.
 • Wilfred Heijnen en François Ledoux zijn natuurlijk gescheiden, maar we kunnen ook melden dat François Ledoux snel na de opnames iemand is tegenkomen en nu ‘heel verliefd is’. Dat is voor Wilfred – die duidelijk meer voelde en nu ook niet meer voor de camera wenst te reageren – natuurlijk wel pijnlijk.
 • Cathalijne Rampen en Laura Meulenbroeks hebben als enige MAFS 2023 stel wel goed nieuws: ze zijn nog steeds getrouwd!

Married at First Sight 2023 kijken

Married at First Sight is een productie van ITV Studios en is sinds 3 januari 2023 wekelijks op dinsdag- en woensdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4. Alleen in de eerste week is het programma maar liefst 3x te zien, namelijk op dinsdag, woensdag én donderdag. Op Videoland kun je één aflevering vooruit kijken. Videoland in België kijken, is lastig. Hoe je MAFS dan in België kunt kijken? Wachten op VTM, want die hebben al een aantal seizoenen van MAFS uitgezonden als Blind Getrouwd Nederland.

Foto: RTL

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 maart 2023 /