Derde seizoen De Alleskunner met extra lange aflevering

Het derde seizoen van De Alleskunner gaat vanavond – vrijdag 7 januari – om 20.30 uur van start met een extra lange aflevering. Eigenlijk zou dit seizoen al eerder worden uitgezonden, maar nu is het eindelijk zover. Honderd onbekende Nederlanders proberen dit keer de titel in de wacht te slepen. Wie wordt de opvolger van Maxim Froger? De Alleskunner is om 20.30 uur te kijken op SBS6 en vanaf 22.30 uur staat de aflevering ook op Kijk.nl.

Derde seizoen De Alleskunner

Het derde seizoen van De Alleskunner start met een extra lange aflevering. In deze uitzending moeten de deelnemers onder andere popcorn maken en getallen optellen die voorbijkomen tijdens een hondenshow. Maar denk ook aan eieren veilig naar de overkant brengen door middel van een koekenpan en een rood veertje zien te vangen uit een gigantische verenregen. Verder laten ze een trapveer op hun hoofd balanceren, moeten ze getallen onthouden, en een rebus oplossen die voorbijkomt op een aantal rijdende tuktuks. Kortom: tal van diverse opdrachten om te ontdekken wie de De Alleskunner is. Acteur Frank Lammers is de voice over van dit programma.

Homo universalis

Als je als Vlaamse lezers de naam van dit programma hoort, gaat er misschien geen lampje branden. Maar als ik je zeg dat dit de Nederlandse versie is van de Homo universalis, dan ken je dit spel waarschijnlijk wel. In Vlaanderen is dit namelijk een populair onderdeel uit het programma Iedereen beroemd van Eén. Ze hebben sinds najaar 2021 zelfs op Ketnet al de Homo Universalis met kinderen. In België wordt de Homo universalis al sinds 2018 op tv uitgezonden. In Nederland zijn we nu dus toe aan het derde reguliere seizoen en was er ook een VIP seizoen.

De Alleskunner kijken

Wil je De Alleskunner kijken dan kan dit op SBS6 en Kijk.nl. Op de site zijn ook de eerdere seizoenen terug te kijken. Vanuit België is dit alleen mogelijk via een VPN-verbinding. Vanuit Nederland is het via VPN dan weer mogelijk om het 2021-seizoen van Homo universalis terug te kijken op VRT NU. Dat geldt zowel voor de editie uit Iedereen Beroemd, als voor de twee seizoenen die Ketnet heeft gemaakt van de junior-variant.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 januari 2022 /