Deelnemers Down the Road seizoen 5 gaan naar Thailand

Dieter Coppens trekt in Down the Road seizoen 5 met de deelnemers naar Thailand. Natuurlijk is medebegeleidster Saar ook weer van de partij. Ontdek in dit artikel alles over Down the Road seizoen 5 en de deelnemers Ellen, Simon, Anne-Sophie, Bob, Isa en Ruben. Ieder heeft zijn eigen achtergrond, eigen verhaal en eigen grote dromen; één ding hebben ze gemeen: de reisgenoten hebben allemaal het syndroom van Down.  Down the Road seizoen 5 is sinds dinsdag 14 maart om 20.25 uur te kijken op NPO3.

Dit bericht publiceerde ik voor het eerst op maandag 29 augustus 2022 toen de reeks op Eén kwam. Ik heb ‘m een update gegeven op dinsdag 14 maart 2023, omdat Down the Road seizoen 5 nu in Nederland op tv komt.

Down the Road seizoen 5

Down the Road seizoen 5 deelnemers Ellen, Simon, Anne-Sophie, Bob, Isa en Ruben trekken met Dieter Coppens* naar Thailand. De ene heeft al heel wat reiservaring, voor de andere is het de eerste keer dat ze zo lang van huis weg zijn.  Down the road is naar goede gewoonte voor de groep vooral een uitgelezen kans om hun zelfstandigheid op de proef te stellen, hun angsten te overwinnen en ten volle te genieten van het leven, de liefde en de vriendschap.  

Down the Road in Thailand

Onder de zinderende Thaise zon komt de groep voor een heleboel uitdagingen te staan. Ze ontmoeten er olifanten, springen in wilde rivieren, klimmen op watervallen en bewonderen het levendige Bangkok vanop grote hoogte. Slapen doen ze in treinen, hangmatten, luxehotels maar ook op de vloer in een afgelegen bergdorp… En dan is er nog de spannende Thaise eetcultuur die keer op keer verrast.

Wist je dat trouwens dat het 21 maart Werelddownsyndroomdrag is? Hiervoor werd eerder #steunkousen in het leven geroepen. De 2e aflevering van seizoen 5 is dan in Nederland te zien.

Dieter Coppens

Dieter Coppens vertelt voor aanvang van Down the road seizoen 5: “Zes fantastische jongeren met een open blik op de wereld in een prachtig land. Ik prijs me een zeer gelukkig mens dat ik daarvan deel mag uitmaken.”  Wist je trouwens dat Dieter Coppens ook een creatieve uitgeverij heeft? Hij maakt echt de leukste boeken etc. om cadeau te geven*. Recent ging Dieter Coppens nog uit de kleren op tv; hij was te zien in Kom op tegen Kanker, alles in de strijd.

Deelnemers Down the Road seizoen 5

Ellen, Simon, Anne-Sophie, Bob, Isa en Ruben zijn de deelnemers aan Down the Road seizoen 5. Hieronder stellen we ze uitgebreid aan je voor. Wat meteen opvalt: er doet dit jaar een Nederlandse mee. Isa woont net over de grens in Maastricht en werkt bij Brownies en Downies. Maar daarover later meer: we stellen hier alle reisgenoten uit Down the Road voor.

Anne-Sophie

De 27-jarige Anne-Sophie woont bij haar ouders in Lebbeke. Ze is erg sportief: ze doet aan dansen, zwemmen en heeft al een bronzen medaille veroverd op de Special Olympics. Ze vult haar dagen met werken in het rusthuis en helpen in de plaatselijke bibliotheek. Op zondag is Anne-Sophie misdienaar. Anne-Sophie wil graag mee op Down the road-reis omdat ze een doorstart wil maken in haar leven. Ze is enig kind en wil graag nieuwe vrienden maken.

Ellen

De immer vrolijke Ellen (27) woont tijdens de week op een zorgboerderij in Kontich. Ellen heeft ook een tweelingbroer met wie ze een erg goeie band heeft. Ellen is een levensgenieter pur sang: ze houdt van lekker eten en drinken, dansen, zingen, uitstapjes en op reis gaan. Down the road is dus een reis die helemaal in haar kraam past. Ze heeft zin om eens wat stoere dingen uit te proberen en haar grenzen te verleggen; iets wat helemaal past natuurlijk bij deelnemers aan Down the road.

Isa

Isa is met haar 22 lentes de jongste van de groep. Ze woont in Maastricht, net over de Belgische grens, maar is al jaren grote fan van Down the road. De Nederlandse Isa werkt bij Brownies & Downies en doet in haar vrije tijd veel aan sport: dansen, fitnessen en soms zelfs boksen. Ze speelt ook piano. Isa heeft twee zussen aan wie ze zich erg spiegelt. Voor haar is Down the road dus een uitgelezen kans om te bewijzen dat zij ook zonder haar ouders op reis kan gaan.

Wist je dat er ook een Nederlandse Down the Road is? Dit seizoen kun je terugkijken op Kijk.nl. Wil je dit vanuit België (of een ander land dan Nederland) doen, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland kunt zetten.

Ruben

Ruben is met zijn 34 jaar de oudste van de bende. Hij woont helemaal zelfstandig op zijn appartementje in Hasselt. Tijdens het weekend gaat hij naar zijn papa. Ruben werkt in het dagcentrum en houdt van televisiekijken en supporteren voor Anderlecht. Hij is erg gesteld op orde en rust en raakt makkelijk overprikkeld. Twee jaar geleden overleed de mama van Ruben aan longkanker, deze reis is voor hem een manier om aan zijn mama te tonen dat alles goed met hem gaat.

Bob

De 24-jarige Bob woont bij zijn ouders in Putte. Hij werkt bij Colruyt en in het weekend ook in een lokale koffiebar. In september start hij daarnaast met een job in de kleuterschool. Bob heeft twee broers met wie hij een erg goeie band heeft. Hij houdt van muziek, voetballen en avontuurlijke dingen. Hij heeft al heel wat reiservaring maar wil vooral graag mee met Down the road omdat hij ervan droomt om alleen te gaan wonen en hoopt dat deze reis hem meer zelfstandigheid kan brengen.

Simon

Simon woont samen met zijn ouders en broer in Leuven. Deze 24-jarige deelnemer aan Down the Road seizoen 5 werkt bij Spar en is volop op zoek naar wat hij met de rest van zijn leven zal doen. Simon is een echt gevoelsmens en wil graag aan de wereld laten zien dat hij net zoals elke andere jongere heel wat in zijn mars heeft. Hij wil zichzelf en de wereld ontdekken want er is nog zoveel dat hij niet weet.

Down the Road seizoen 5 in Nederland kijken

Down the road seizoen 5 was vanaf 29 augustus op Eén en VRT MAX te kijken. Nederlandse kijkers konden dat zien als ze gebruik maakten van een VPN Verbinding. Geen probleem als je die niet hebt, want je kunt Down the road seizoen 5 nu in Nederland kijken bij BNNVARA op NPO3. Het complete seizoen is zelfs al te kijken via NPO Plus. Je kunt hier ook kijken naar seizoen 3, seizoen 4 en Na Down the Road. Wil je Down the Road seizoen 1 en seizoen 2 nog terugkijken, kies dan voor de eerder genoemde VPN Verbinding, zet ‘m op België en surf naar de site van VRT MAX. Daar vind je ook nog verschillende webreeksen, zoals dus Na Down the Road.

Oud-deelnemers Down the Road – zo gaat het nu

Down the road leeft in Vlaanderen, en de kijkers sluiten elk seizoen de nieuwe reisgenoten in hun hart. Maar hoe gaat het eigenlijk nog met de deelnemers van die vorige seizoenen? Hoe kijken ze terug naar die unieke ervaring en hoe ziet hun dagelijkse leven er nu uit? Daarom nodigt Dieter zijn 24 vrienden uit de vorige seizoenen uit voor een gezellige avond samen, om terug te blikken op de reis en te horen hoe het nu met hen is. Deze specials zijn te zien op VRT MAX (en in Nederland is Na Down the Road te kijken op NPO Plus). Andere Down the Road specials, die je kunt kijken via VRT MAX zijn: Down the Snow, Down the Sea en Hun verhaal over Down: ouders vertellen over hun leven met een kind met Down.

Dit kun je verwachten van seizoen 5 Down the Road:

Wil je weten wat je nog meer kunt verwachten van seizoen 5 van Down the Road. We kunnen al iets meer vertellen over de eerste drie afleveringen.

  • Aflevering 1: Het grote moment is daar: de groep vertrekt richting Thailand. Na een lange en vermoeiende reis is het tijd voor de eerste Thaise indrukken. In een boeddhistische tempel brandt iedereen een kaarsje voor een behouden reis.
  • Aflevering 2: Dieter heeft een fietstocht in de natuur op de planning staan, maar al snel begeeft de fiets van Ellen het. De groep gaat ook een waterval beklimmen: een heerlijk verkoelende activiteit voor de ene, een moeilijke opdracht voor de andere. En daarna wacht het Thaise nachtleven.
  • Aflevering 3: De groep bezoekt een opvangplaats voor olifanten. Ze helpen hen eten geven, wandelen mee door de rivier, en Ruben krijgt zelfs een modderige kus. Ellen panikeert tijdens een tocht op een bamboevlot, en tussen Isa en Simon ontstaat stilaan iets moois.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 maart 2023 /