Freeks Saturday Night Safari met Freek Vonk en teams

Freek Vonk neemt vanaf vandaag – zaterdag 18 maart – wekelijks jong en oud mee op avontuur! Hij heeft namelijk een spectaculaire zaterdagavondshow, die voortaan iedere zaterdag om 20.25 uur te kijken is bij BNNVARA op NPO1. Elke week strijden twee teams van bekende Nederlanders in Freeks Saturday Night Safari om de Gouden Johan. De kandidaten worden bijgestaan door vaste teamcaptains acteur André Dongelmans en comedian Lisa Loeb. Ontdek er hier alles over!

Freeks Saturday Night Safari

Onder leiding van Nederlands bekendste bioloog* en hoogleraar Freek Vonk worden elke uitzending van Freeks Saturday Night Safari de mooiste en meest bijzondere plekken op aarde ontdekt. Vanuit een studio vol publiek houdt Freek Vonk, zoals de kijker van hem gewend is, iedereen op het puntje van de stoel. Via boeiende colleges, prachtige beelden én prikkelende vragen over de natuur neemt hij iedereen mee op een wonderlijke reis door de natuur. De studio is uitgerust met speciale technologieën waardoor sommige dieren ineens wel heel dichtbij komen. Als dat maar goed gaat!

André Dongelmans en Lisa Loeb

Elke week strijden twee teams van bekende Nederlanders om de ‘Gouden Johan’. De kandidaten worden bijgestaan door vaste teamcaptains acteur André Dongelmans en comedian Lisa Loeb. Elke uitzending staat een bijzondere plek op de wereld centraal. Welke dieren en planten komen hier voor en wat doen zij om te overleven? De natuurkennis van de kandidaten wordt op de proef gesteld en kijkers thuis kunnen via de Zapp-app live meespelen.  

  • André Dongelmans is acteur; je zag hem onder andere in Dirty Lines en Deep Shit, maar je kent hem bijvoorbeeld ook als Kenneth uit De Luizenmoeder. We gaan hem verder zien in Happy Single, Only You, Rundfunk: Duco & Roy en En Nu Ben Ik Verliefd. Daarnaast is hij tv- en filmdeskundige bij RTL Boulevard.
  • Lisa Loeb schreef recent het boek BANG*, maar je zag haar ook als deelneemster in Beat the Champions VIPS, The Connection en Amazing Grace.

Freek Vonk

Freek Vonk: “Mensen die mij kennen, weten dat ik nooit genoeg kan krijgen van spannende avonturen in de wildernis. Maar dit is een minstens net zo groot avontuur. Ik kan niet wachten om Nederland elke zaterdagavond vanuit de studio mee te nemen naar de meest spectaculaire plekken op aarde, en mijn grootste passie met iedereen te delen: dieren! Hoe overleven ze? Hoe jagen ze? Wat maakt ze bijzonder? En, hoe reageren mijn kandidaten als ze ineens oog in oog staan met een levende slang of spin? We gaan het allemaal zien op zaterdagavond, en ik heb er ongelooflijk veel zin in!” 

Freeks Saturday Night Safari kijken

Freeks Saturday Night Safari is een coproductie van BNNVARA en WildLane. Het programma is vanaf 18 maart iedere zaterdag om 20:25 uur te kijken bij BNNVARA op NPO 1. De afleveringen zijn ook terug te kijken via NPO Plus en NPO Start. Wil je vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Meer over de inhoud van de aflevering van de nieuwe zaterdagavondshow van Freek Vonk:

Prairie

In de eerste aflevering wordt de studio omgetoverd tot de legendarische graslanden van Noord-Amerika: de prairie. Freek Vonk neemt in deze aflevering van Freeks Saturday Night Safari iedereen mee naar dit extreme gebied dat zich in de schaduw van de Rocky Mountains bevindt, en waar dieren en planten met vuur spelen. In dit veerkrachtige landschap kruipen giftige monsters en bloeddorstige knaagdieren rond tussen de stampende hoeven van giganten zo groot als auto’s. Lisa Loeb en Jesse Klaver nemen het op tegen André Dongelmans en Sander Lantinga. Wie mag zich natuurbaas van de avond noemen? 

Amazone

In de tweede aflevering van Freeks Saturday Night Safari neemt Freek Vonk ons mee naar het schitterende groene paradijs van Zuid-Amerika: de Amazone. Het grootste tropische regenwoud op aarde. Vol met verborgen verhalen van kleurrijke, levensgevaarlijke of zelfs letterlijk ‘schokkende’ dieren. Waar je ook loopt in deze jungle, overal is leven te vinden. Leven in kleuren, geuren en vooral ook: geluiden. Maar de grootste Amazonejager sluipt muisstil rond. Wat weten Najib Amhali (die wekelijks te zien is in Wie van de drie seizoen 5) en Klaas van Kruistum van het grootste tropische regenwoud ter wereld? En hoe reageren ze als Freek ineens een levende spin tevoorschijn haalt?  

Foto: BNNVARA

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 maart 2023 /