Quiz The Connection: deelnemers en Patrick Lodiers

The Connection is terug! De kennisquiz waar alles draait om één antwoord. Presentator Patrick Lodiers legt in het hypermoderne decor iedere week drie bekende Nederlanders het vuur aan de schenen. Ontdek hier meer over de quiz en deelnemers The Connection. Je kunt deze quiz vanaf vanavond – zaterdag 4 februari – om 21.35 uur kijken bij BNNVARA op NPO1.

The Connection

In The Connection moeten de deelnemers in vier rondes zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar spelen om tot die ene, ultieme connectie te komen. Alle juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar én leiden naar één allesomvattend antwoord. Degene die de connectie weet te vinden, is de winnaar. Wat is bijvoorbeeld de connectie tussen De Verlosser, tram 14 en thuisbasis van Ajax? Juist: Johan Cruijff. 

Toernooi

Dit seizoen wordt The Connection in toernooivorm gespeeld: de winnaars van de eerste zes afleveringen gaan door naar de halve finales waarin ze strijden om een ticket naar de finale. De beste kandidaat van de halve finales, die na de winnaars de hoogste score had, sluit aan in de finale. 

The Connection deelnemers

Nieuwsgierig naar de deelnemers van The Connection van dit seizoen? In de eerste aflevering zien we Dolf Jansen, April Darby en Harry Piekema. Maar ook Daphne Deckers, Ruben van der Meer, Lisa Loeb en Thomas van Luyn zijn deelnemers aan deze quiz. Natuurlijk hebben we nog wat (actuele) weetjes over deze bekende Nederlanders.

The Connection kijken

The Connection is vanaf zaterdag 4 februari negen weken lang om 21:35 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1 (na Wie Is De Mol?) Je kunt de quiz terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Vanuit het buitenland kun je NPO Start gebruiken met behulp van een VPN Verbinding, zet de server op Nederland en start vervolgens met kijken via de NPO Start site.

Foto: BNNVARA – Annemieke van der Togt

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 februari 2023 /