Sander Gillis stopt als Ketnet-wrapper met Sander & Beter show

Sander Gillis stopt na meer dan tien jaar als Ketnet-wrapper; hij neemt afscheid met de Sander & Beter show. Wist je dat geen enkele wrapper zolang bij Ketnet heeft gewerkt als Sander Gillis? Op vrijdag 31 maart 2023 neemt hij afscheid, maar eerst kun je vanaf woensdag 15 maart kijken naar Sander & Beter.

Sander Gillis: Ketnet-wrapper stopt

Sander Gillis vertelt: “Toen ik meer dan 10 jaar geleden bij de wrappersploeg mocht aansluiten, kon ik niet gelukkiger zijn. En dat gelukzalige gevoel is eigenlijk nooit weggegaan. Het voelt een beetje eng om mijn tweede thuis, de Ketnet-studio, nu achter me te laten. Ketnet is een absurd plezante speeltuin. Van live-tv maken, tot acteren, tot zingen, tot dansen… Ik heb er echt alles mogen doen. Ik kon nergens zo goed op mijn bek gaan als bij Ketnet. Er zijn drie dingen die ik immens hard ga missen: Het Gala van de Gouden K’s, mijn lieve Ketnet-collega’s en natuurlijk: de Ketnetters.”

Sander Gillis

Sander Gillis nam in 2012 deel aan Wie wordt Wrapper? en moest nipt de duimen leggen voor Sien Wynants (die in 2022 afscheid nam). Maar op 6 december van dat jaar werd hij als Sinterklaascadeau voor de Ketnetters voorgesteld als nieuwe wrapper. De afgelopen jaren presenteerde hij op Ketnet onder meer GoIV, Kingsize Live en het Gala van de Gouden K’s. In 2017 speelde hij de hoofdrol in Ketnet Musical Team U.P.* Samen met wrappers Leonard Muylle, Thomas Van Achteren en ​Ketnet-gezicht Tinne Oltmans was hij in 2018 het boegbeeld van de Move tegen Pesten: STIP IT.

DJ bij MNM

Naast Ketnet is Sander Gillis te horen op MNM waar hij samen met Laura Govaerts (die je kent van het nieuwe Vlaanderen Vakantieland) Gillis &Govaerts presenteert. Hij was afgelopen jaar ook één van de dj’s in Het Warmste Huis. De komende maanden zal hij nog te horen zijn in een gloednieuwe podcast (hij maakt ook al de De Thuisploeg podcast) en deze zomer kan je hem misschien wel aan het werk zien op een podium bij jou in de buurt met de Gillis & Govaerts Liveband. 

Sander & Beter

Eind maart neemt wrapper Sander Gillis na 10 jaar afscheid als Ketnet-wrapper. In zijn tienjarige loopbaan heeft hij veel mooie momenten beleefd, maar er is ook het nodige fout gelopen. En dat wil hij op de valreep nog even rechtzetten allemaal. Het wordt anders, het wordt beter, het wordt Sander & Beter. Op vrijdag 31 maart neemt Sander afscheid van de Ketnetters met Sander & Beter: het afscheid.

2 MATES ONLY

In zijn tienjarige carrière als wrapper vormde Sander Gillis een tijdlang de tweekoppige boysband 2 MATES ONLY. Samen met zijn collega-wrapper Leonard Muylle brachten ze de hit “Door jou” uit. Een videoclip is er echter nooit gedraaid, en daar wil Sander nu verandering in brengen. Hij zorgt voor een 2023-remix van de hit Door Jou en doopt het om tot Zweet, en hij regelt meteen ook een regisseur (Jan Verheyen*) en een hoofdrolspeelster (Tinne Oltmans*) om een prachtige muziekvideo te draaien. Je ziet het in de eerste aflevering van Sander & Beter.

Verkleedprank

Sander heeft zich tijdens zijn 10-jarige wrappersbestaan vaak verkleed, maar niet altijd even succesvol. Samen met collega-wrapper Gloria Monserez (die je kent van Hotel Romantiek) wil hij in aflevering 2 van Sander & Beter nu gaan voor de ultieme verkleedprank.Hij wil zich zo vermommen dat zijn eigen ouders én de Ketnetters hem niet herkennen. Hiervoor roept hij de hulp is van stemcoach en bekend TikTok-gezicht Nicolas Caeyers. 

Hoogtevrees

Als wrapper heeft Sander serieus wat hoogtes moeten overwinnen. Maar toch bleef zijn hoogtevrees hem altijd parten spelen. Collega-wrapper Sarah Mouhamou (die je zag in Een Echte Job seizoen 3) wil hem in aflevering 3 van Sander & Beter na 10 jaar en net op de valreep nog afhelpen van zijn schrik voor hoogtes. Ze verrast hem met een serieuze uitdaging in een virtual reality omgeving en daarna gaan ze nog een stapje verder en gaan ze een bungee sprong maken als duo. 

Peter van een dier

Na 10 jaar is Sander er nog steeds niet in geslaagd om peter te worden van een dier. Hij probeerde het tweemaal om peter te worden van de pinguins in Planckendael, maar telkens moest hij de duimen leggen voor een andere wrapper. Maar vergeet de pinguins, Sander besluit dat hij peter wil worden van de grootste en meest angstaanjagende vogels die er te vinden zijn in Planckendael: de monniksgieren. Net als hij denkt dat de buit binnen is, komen er kapers op de kust: de Helden. In een epische battle – in aflevering 4 – zullen ze strijden om het peterschap. 

Sien Wynants

Sander heeft het in zijn carrière als wrapper 10 jaar lang moeten opnemen tegen ex-wrapper Sien Wynants* in verschillende wrappersbattles. De ergste nederlaag was echter de eerste. Sien en Sander deden beiden mee aan Wie Wordt Wrapper in 2012, en toen moest Sander nipt de overwinning aan Sien laten. Zij kon namelijk het ticket tot de winnaarshelikopter bemachtigen, en Sander niet. Omdat dit nog steeds een pijnlijke herinnering is, wil Sander dit voor eens en altijd achter zich laten. Hij daagt Sien in aflevering 5 van Sander & Beter uit tot de ultieme wrappersbattle: een spannende race tegen de klok in Antwerpen.   

Sander & Beter(: het afscheid) kijken

Sander & Beter vanaf 15 maart elke woensdag en vrijdag op Ketnet.be, in de Ketnet-app, VRT MAX en op Ketnet. Sander & Beter: het afscheid op vrijdag 31 maart om 18.15 uur live op Ketnet en in de Ketnet-app. Wil je in Nederland kijken, dan kan dat via Ketnet op tv, maar voor de apps/site heb je een VPN verbinding nodig, die je op België zet.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 maart 2023 /