Thomas Van Achteren en Sien Wynants stoppen als Ketnet-wrapper

Thomas Van Achteren en Sien Wynants hebben vandaag bekendgemaakt dat ze stoppen als Ketnet-wrapper. Gelukkig gooien ze de handdoek niet meteen in de ring; ze hebben nog grote plannen… Daarnaast gaat Ketnet op zoek naar gloednieuw talent in de show Wie wordt wrapper? In dit artikel lees je er alles over.

Wie wordt wrapper?

Voor de vierde maal gaat Ketnet op zoek naar nieuw talent in Wie wordt wrapper? In de eerste editie van het programma kwam Charlotte Leysen uit de bus, in 2012 werd Sien Wynants gekozen en in 2019 zorgde het programma voor de ontdekking van Gloria Monserez. Ketnet gaat op zoek naar de ultieme match voor Sarah, Sander en Gloria. Iemand die geen schrik heeft van camera’s en sociale media, en al zéker niet van kinderen en jongeren tussen 6 en 12 jaar. Iemand die zichzelf durft te zijn en goesting heeft om zich helemaal te smijten. De zoektocht Wie wordt wrapper? gaat van start op zondag 1 mei. Inschrijven kan tot 28 februari via wordwrapper.be.

Afscheid Sien Wynants en Thomas Van Achteren

Sien Wynants en Thomas Van Achteren nemen nog niet meteen afscheid, ze zijn de komende weken nog te zien bij Ketnet en hebben nog grote plannen. Die maken ze bekend in Kingsize Live op zondag 13 maart. Wist je dat Sien Wynants maar liefst negen jaar Ketnet-wrapper was? Acht jaar was Thomas Van Achteren op Ketnet te zien.

Thomas Van Achteren

Thomas Van Achteren vertelt: “De afgelopen acht jaar heb ik zoveel fijne dingen gedaan bij Ketnet, waar ik voorheen enkel maar van kon dromen. “Goedenavond jongens en meisjes!!!” In een overvol Sportpaleis. Samen met de Ketnetters de wereld een heel klein beetje warmer maken tijdens De Warmste Week. Presenteren voor een gevuld strand op Pennenzakkenrock en zoveel meer. Het is tijd om de fakkel door te geven. Iemand anders deze fijne ervaringen te gunnen en zelf op zoek te gaan naar nieuwe avonturen.”

In 2015 voegde Thomas Van Achteren zich bij het team van Ketnet-wrappers. Voordien nam hij al deel aan Junior Eurosong en was hij te zien in Ketnetpop. In 2015 presenteerde hij samen met Tatyana Beloy Ketnet Musical: Kadanza Together. Samen met wrappers Leonard Muylle, Sander Gillis en Ketnet-gezicht Tinne Oltmans was hij in 2018 het boegbeeld van de Move tegen Pesten: STIP IT. En juist met Tinne Oltmans is hij nu ook te zien in de telenovelle Lisa.

Sien Wynants

“Na 9 jaar heb ik het gevoel dat ik zowat alle Ketnet-watertjes doorzwommen heb. Ik heb de dagelijkse live-wrap nog meegemaakt, Kingsize Live, het allereerste kleine Gala tot het Sportpaleis. Vaak in het buitenland gezeten en mooie programma’s gemaakt. De cirkel is rond. Tien jaar had een mooi rond getal geweest, maar net daarom doe ik het nu al. Ik sta open voor elke nieuwe uitdaging, voor minstens negen jaar”, aldus Sien Wynants.

Sien Wynants won in 2012 de tweede editie van Wie Wordt Wrapper van Sander Gillis. Ze presenteerde Ketnet-programma’s Kingsize Live, Goed Gezien! en Schijtluizen en was in 2016 samen met William Boeva het gezicht van de Move tegen Pesten.

Ketnet kweekvijver van talent

Ketnet is al 24 jaar een kweekvijver voor talent. Steven Van Herreweghe presenteerde als ‘wrapper’ de eerste Ketnet-uitzending. Hij vormde samen met Ianka Fleerackers, Gitte Van Hoyweghen en Sven Ornelis het eerste wrappers-kwartet.

Na hen volgen nog tal van nieuwe gezichten, van wie er een heel aantal op dit moment nog actief zijn in de media. Ketnet bleek de afgelopen 24 jaar dan ook de perfecte springplank naar een verdere carrière in de media. Enkele andere voorbeelden: 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 januari 2022 /