De wonderjaren met Siska Schoeters en Dieter Coppens

Siska Schoeters en Dieter Coppens gaan aan de slag met opvoedingsvragen in het nieuwe Eén-programma De wonderjaren. Ze krijgen hierbij de hulp van vaste experts Binu Singh en Steven Gielis. Te zien vanaf woensdag 24 maart om 20.40 uur.

De wonderjaren

Opvoeden, dat doen alle ouders met vallen en opstaan. Sommigen doen het zoals hun eigen ouders, anderen met het advies van een hulpboek of gewoon op buikgevoel. In het nieuwe De wonderjaren zoeken Siska Schoeters en Dieter Coppens samen met experts (Steven Gielis en Binu Singh) een antwoord op de vele vragen die bij ouders leven. Want bij iedere centimeter die kinderen groeien komen nieuwe vragen. Van “Hoe krijg je slechte eters toch aan de groenten?” tot “Wat moet je doen als je kinderen vaak ruzie maken?”. Een boeiende zoektocht die verrassend en confronterend is, maar vooral ook nieuwe inzichten oplevert.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Vragen van ouders over opvoeding

Moet ik mijn kind genderbewust opvoeden? Moet ik me schuldig voelen als ik mijn kind geen borstvoeding geef en hoe zit dat nu met die schermtijd?  Er zijn genoeg vragen om in De wonderjaren een antwoord op te zoeken. Zo gaat Siska Schoeters op verkenning bij ouders die bewust kozen voor huisonderwijs, maar maakt ze ook voor het eerst kennis met een doula, ook wel bekend als een bevallingscoach. Dieter Coppens gaat meer de experimentele toer op. Hij laat kinderen naar hartenlust over hun scherm swipen, probeert te communiceren met een baby in de buik en wil te weten komen hoe kleuters met verschillende huidskleur naar zichzelf én elkaar kijken.  

Bekende Vlaamse papa’s en mama’s

Elke week nodigen Siska en Dieter een boeiende bekende mama of papa uit in de studio, want over opvoeding ben je nooit uitgepraat en kan je altijd bijleren. Zo komen Sven De Ridder, Stephanie Planckaert, Joris Hessels, Linde Merckpoel, Kim Van Oncen (die te zien zal zijn in de nieuwe Eén serie Onder vuur) en Philippe Geubels langs om te spreken over hun ervaringen.

Experts De Wonderjaren

Elke aflevering geven experts extra duiding bij de reportages en experimenten. Binu Singh en Steven Gielis zijn de vaste experts van De Wonderjaren.

Steven Gielis

Steven Gielis is lector Orthopedagogie aan de AP Hogeschool. Daarnaast is hij auteur van tal van opvoedings- en kinderboeken en de bezieler van ZITDAZO, een online community die ouders en kinderen samenbrengt rond thema’s als weerbaarheid, emotieregulatie en ouderschap. Hij is erg actief op Facebook, Instagram & TikTok met tips over mentale gezondheid en opvoeden voor tieners, jongvolwassenen en ouders.

Binu Singh

Binu Singh is kinder- en jeugdpsychiater en psychotherapeut. Ze is voorzitter van WAIMH Vlaanderen (World Association for Infant Mental Health). Binu richtte ook het dagziekenhuis Kleine K in UZ Leuven/UPC KU Leuven op. Daar worden vooral kinderen tussen 0 en 6 jaar behandeld, met als focus de ouder-kindrelatie.   

Siska Schoeters

Siska Schoeters vertelt: “Ik durf al eens een paar jobs te combineren, weliswaar altijd met een plannetje in mijn hoofd. Maar mijn belangrijkste job is toch wel mijn ‘thuiswerk’. Het zoeken naar een manier om die kleine bazekes op te voeden tot zelfbewuste, trotse en gelukkige mensjes. Een levenswerk waar al eens om gelachen en ook al eens om gehuild wordt.”

Dieter Coppens

Dieter Coppens (die recent nog sokken ontwierp) vertelt: “Ik ben al van de Zuidpool naar de Noordpool gelift, maar papa zijn is zonder overdrijven het grootste avontuur van mijn leven. Uit De wonderjaren heb ik geleerd dat je niet per se de perfecte papa hoeft te zijn. Een kind leert ook van je tekortkomingen. Leg de lat dus niet te hoog, niet voor jezelf en niet voor je kind.”

De wonderjaren: vanaf 24 maart elke woensdag om 20.40 uur op Eén of via de VRT NU-app. Het is een productie van Roses Are Blue voor Eén.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 maart 2021 /