Night of the Proms 2022 kijken op Eén met deze artiesten

Was jij bij de Night of the Proms 2022? Of wil je het concert in het Sportpaleis graag kijken? Dan zit je op eerste kerstdag – 25 december 2022 – om 17.00 uur goed bij Eén. Bekijk dan het verslag van Night of the Proms 2022 met artiesten als Bart Peeters en Metejoor, die hun grootste hits brengen met het Antwerp Philharmonie Orchestra. Ontdek hier alle artiesten die dit jaar een optreden hebben verzorgd; dat zijn niet de minste.

Night of the Proms 2022

Night of the Proms, met een unieke mix van bekende klassieke melodieën en popevergreens, brengt elk jaar duizenden mensen samen in het Antwerpse Sportpaleis. Bart Peeters, Metejoor, Axelle Red, Amy McDonald, Lisa, John Miles Jr, Nik Kershaw en Kool & the Gang brengen hun grootste hits, samen met het Antwerp Philharmonic Orchestra.

Artiesten Night of the Proms 2022

Wil je meer ontdekken over de artiesten die je ziet tijdens Night of the Proms 2022? We zetten ze op een rijtje met eventueel een kijktip van VlaamsKijken.

  • Bart Peeters heeft volgens mij geen enkele introductie nodig. Wil je hem nu nog beter kennen, kijk dan zeker de aflevering van Bart Peeters De Musical van afgelopen week terug.
  • Metejoor is natuurlijk één van de Vlaamse artiesten van dit moment; niet gek dat hij hoort tot de Liefde voor Muziek 2023 artiesten.
  • Axelle Red stond vorig jaar met haar nummers nog centraal in The Best Of.
  • Amy McDonald is een Schotse zangeres, die in 2008 doorbrak met het nummer This is the life.
  • Lisa van Rossem is de zus van Metejoor. Zij pakt het sportpaleis in met een nummer van Whitney Houston. Dit wordt ook wel het hoogtepunt van de Proms 2022 genoemd.
  • John Miles Jr is de zoon van de bekende Engelse muzikant en componist, die je kent van Music (was my first love).
  • Nik Kershaw is een Britse muzikant, die je kent van I Won’t Let The Sun Go Down on Me en The Riddle.
  • Kool & the Gang is een Amerikaanse funk/disco band, die met name in de jaren zeventig en tachtig erg populair was. Je kent ze van Ged Down on it, Fresh en Cherish.

Muziek op tv

De feestdagen staan altijd garant voor veel muziek op tv. Zo kon je gisteren kijken naar Regi – Zwaartekracht live in Sportpaleis bij VTM. Op oudejaarsavond kun je op VTM kijken naar Camille in de Lotto-Arena en aansluitend wordt het allereerste Q-Pop concert uitgezonden. In Nederland wordt uitgepakt met verschillende muzikale programma’s en concerten tijdens kerst. Hieronder een overzicht van programma’s, die je mogelijk niet wilt missen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 december 2022 /