Documentaire Camille Dhont op VTM kijken: Ik Ben Camille

Camille Dhont heeft haar eigen documentaire; het eerste deel van Ik Ben Camille is vanavond om 19.50 uur te kijken bij VTM. Je kunt ‘m ook terugkijken op VTM Go waar tevens de VTM GO Shortie Camille, Welkom In Mijn Leven ook te vinden is. Ontdek hier alles over de documentaire van zangeres en #LikeMe-ster Camille Dhont en over de Shortie.

Camille Dhont

Wat gebeurt er met een meisje van 20 als ze op korte tijd de grootste idolen van Vlaanderen wordt? Het overkwam Camille Dhont, die je onder andere kent uit #LikeMe, maar ook als zangeres én over een tijdje als hoofdrolspeelster in haar eigen muzikale telenovelle. Alles wat deze jongedame momenteel aanraakt, verandert in goud.

Documentaire Camille Dhont

Zowel bij VTM als op VTM GO geeft de zangeres een unieke inkijk in haar bijzondere leven. Zo heeft ze voor de VTM GO Shortie Camille, Welkom In Mijn Leven een exclusief videodagboek van negen afleveringen gemaakt. En op zaterdag 12 en 19 november zend VTM de documentaire – aka biopic – Ik Ben Camille uit. Daarin volgen de camera’s Camille Dhont op weg naar haar eerste grote concertreeks in de Lotto Arena. Zo brengen VTM en VTM GO twee unieke portretreeksen, elk met hun eigen invalshoek. Daarnaast is ook het concert in de Lotto Arena vanaf zaterdag 19 november op VTM GO te kijken.

Voor Meer Camille nieuws de aankomende tijd: volg ons op Instagram (waar ook meer Camille-foto’s staan), de Camille Facebook-groep én onze nieuwsbrief.

Ik Ben Camille (documentaire)

De biopic (of te wel documentaire) Ik Ben Camille toont de weg naar Camilles grote droom: haar eerste concertreeks in een uitverkochte Lotto Arena. Tot enkele jaren geleden was Camille Dhont een schoolgaand meisje en nobele onbekende, vandaag leidt ze een leven vol glitter en glamour. In de documentaire Ik Ben Camille vertelt actrice en zangeres Camille Dhont open en eerlijk over haar leven als superster. De camera’s volgen in haar kielzog en gaan exclusief behind the scenes tijdens alle (muzikale) hoogtepunten van de voorbije maanden. En we ontdekken zelfs wie de vriend van Camille Dhont is… (meer daarover in aflevering 2 en onderaan dit artikel). De biopic Ik Ben Camille toont hoe een meisjesdroom plots werkelijkheid werd.

Hoogtepunten leven Camille Dhont

Want wow, wat waren er veel hoogtepunten voor Camille Dhont de afgelopen tijd. De documentaire volgt Camille Dhont privé, maar ook tijdens optredens, de opnames van haar nieuwe album, de voorbereidingen van haar Lotto Arena-concerten én de concerten zelf. Maar wat denk je van andere hoogtepunten, zoals haar winst in The Masked Singer als Miss Poes, haar optredens in Liefde voor Muziek en natuurlijk het feit dat ze haar eigen telenovelle krijgt als opvolger van telenovelle Lisa.

Leven Camille Dhont

Wat Camille Dhont zoal vertelt in haar documentaire? Nou, ze is bijvoorbeeld heel eerlijk over haar leven als popster. Of zoals ze zelf zegt: “Van toen ik een klein meisje was op papa’s schoot tot wie ik nu geworden ben. Mijn plezier, mijn verdriet en mijn dromen.” Haar zangtalent heeft ze niet van haar mama Isabelle, maar van papa Frederik. Camille Dhont vertelt: “Mijn gevoel voor styling heb ik van mijn mama gekregen, maar mijn muzikaal talent totáál niet. (…) Ze kan echt geen enkele noot juist zingen. Dat heb ik volledig van mijn papa meegekregen.” Niets mooier dus dan thuis samen muziek te maken…

Eerste aflevering Ik Ben Camille

Verder zien we in de eerste aflevering van Ik Ben Camille haar oude school in Wevelgem. Juf Madelief wacht Camille al op. Wanneer ze de leegstaande woning van haar oma Lut bezoekt, die afgelopen zomer overleed, wordt duidelijk dat de plek nog heel wat emoties oproept. Kortom: een hele persoonlijke documentaire over het leven van Camille Dhont.

Tweede aflevering Ik Ben Camille

In de eerste aflevering zagen we al Camilles tourmanager Dino. In de tweede aflevering van de documentaire over de zangeres blijkt de jongen ook iets meer te zijn dan dat. Dino blijkt de vriend van Camille Dhont te zijn en in primeur stelt ze hem in de documentaire voor als haar nieuwe liefde. Ze vertelt bijvoorbeeld over hoe hun mooie liefdesverhaal begon. “Ik ben verliefd en iedereen mag het weten!”, klinkt het.

Dino is de vriend van Camille Dhont

“Ik leerde Dino vorig jaar kennen via gemeenschappelijke vrienden en afgelopen voorjaar vroeg ik hem of hij misschien zin had om mij te begeleiden bij mijn optredens”, laat Camille Dhont over haar vriend weten. “We leerden elkaar beter kennen en op een gegeven moment was het voor ons alletwee duidelijk dat er ‘meer dan sympathie’ was. Dino en ik zijn nu een koppel en we hebben het heel leuk samen. Na de Lotto Arena trokken we samen naar Parijs om even weg van alle drukte tijd met elkaar door te brengen. Geen betere plaats dan Parijs om de romantiek te vieren en het was zalig om dat met Dino te mogen doen. Ik ben verliefd en iedereen mag het weten!”

Camille Dhont in Lotto Arena

Verder zien we in de tweede aflevering van Ik Ben Camille de voorbereiding op haar vijf concerten in de Lotto Arena. Maar liefst vijf keer zette Camille Dhont de Lotto Arena in vuur en vlam met het nodige vuurwerk en spectaculaire wissels van haar outfit. Eén van de hoogtepunten in de spetterende show? Dat is toch wel wanneer Camille Dhont in een prachtige, lange rode jurk over een verwonderend publiek zweeft. In de documentaire van Camille Dhont zien we dat er heel wat paswerk bij kwam kijken om tot deze adembenemende outfits te komen.

Concert Camille Lotto Arena kijken

Nadat ze de Lotto Arena vijf keer vulde geniet Camille op dit moment van een welverdiende vakantie. En wij als kijkers? Wij kunnen nogmaals van het concert van Camille Dhont in de Lotto Arena genieten. Vanaf aanstaande zaterdag 19 november om 21.05 uur staat het namelijk integraal op VTM GO.

Camille, Welkom In Mijn Leven (VTM GO)

De VTM GO SHORTIE Camille, Welkom In Mijn Leven werpt een eerlijke blik op het leven van Camille Dhont. Ze laat alle filters achterwege en toont de jonge vrouw achter de popster. Haar leven mét en zónder glitter & glamour. Camille neemt de camera zelf vast en neemt de kijkers mee in authentieke vlogs. Haar eigen gedraaide beelden wisselen af met video’s uit haar kindertijd. Zo geeft Camille een inkijk in haar persoonlijke beautyrituelen, deelt ze beelden van hoe ze als zesjarige kleuter in de huiskamer zong en doet ze op zolder samen met haar kat Moustache inspiratie op voor de Lotto Arena-concerten.

Negen afleveringen

Camille, Welkom In Mijn Leven telt 9 afleveringen die nu op VTM GO Staat. Alle uitzendingen gaan over één centraal thema. Van de making of van een videoclip, de release van haar album of backstage bij de opnames van Tien Om Te Zien tot een trip down memory lane naar haar kindertijd, haar passie voor make-up of de liefde voor haar oma en opa.

Camille Dhont cadeaus

Nu Sinterklaas weer in het land is, is het natuurlijk ook leuk om Camille Dhont fans toepasselijke cadeaus te kunnen geven. Wat dacht je van het Camille vriendenboekje of het posterboek? Haar cd’s SOS en Vuurwerk (nu afgeprijsd) heb je waarschijnlijk al. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de #LikeMe-boeken. Kortom: er zijn genoeg cadeaus voor Sinterklaas of Kerst te vinden voor fans van Camille Dhont.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 november 2022 /