LEGO MASTERS seizoen 3: alles over deelnemers en meer…

LEGO MASTERS seizoen 3 gaat vanavond – zaterdag 27 augustus – om 20.00 uur van start op RTL4. De show wordt weer samen gemaakt met VTM, maar LEGO MASTERS start in België pas op zaterdag 3 september. Omdat er veel nieuws is, wachten we daar niet op, maar delen we in dit artikel alles over de deelnemers aan LEGO MASTERS seizoen 3, de nieuwe presentatoren én nieuwe Brickmaster Esmee Kuenen.

Voor wie zelf zin heeft om te bouwen: kijk eens in de LEGO-shop op Bol.com of in de LEGO-store op Amazon (waar ze ook vaak mooie aanbiedingen hebben.

LEGO MASTERS seizoen 3: nieuwe gezichten

Wie van de deelnemers wint LEGO MASTERS seizoen 3? We weten het over een paar weken. Vanavond – zaterdag 27 augustus – barst de strijd in ieder geval los. En hoe! We starten namelijk met nieuwe presentatoren. Werden de eerste twee seizoenen gepresenteerd door Kürt Rogiers en Ruben Nicolai, nu zijn dat Vlaming Andy Peelman en Nederlander Jamai Loman. Daarnaast is er met Esmee Kuenen (uit Nederland) ook een nieuwe Brickmaster. En dan hebben we natuurlijk ook weer zestien nieuwe LEGO MASTERS deelnemers.

Als je verder leest, ontdek je alles over de LEGO MASTERS seizoen 3 deelnemers.

LEGO Masters seizoen 3

Acht nieuwe teams uit België en Nederland staan bijna voor een onmogelijke opgave in LEGO MASTERS seizoen 3: het bouwen van nóg mooiere, creatievere, grotere en indrukwekkendere bouwwerken dan de afgelopen seizoenen. Wie bouwt spectaculairder dan de rest, wie heeft het beste technisch inzicht, wie heeft stalen zenuwen en welk duo wint LEGO MASTERS 2022? Het winnende team krijgt ook dit keer dé LEGO MASTERS-trofee mee naar huis, samen met 25.000 euro en een reis naar LEGOLAND. Ze worden hiermee de opvolgers van deelnemers Roy & Thomas (2021) en Jan* en Lola (2020). *Helaas is Jan na het programma overleden.

LEGO Masters seizoen 3 kijken in België en Nederland

De afleveringen van het derde seizoen LEGO Masters starten dus niet gelijktijdig. RTL4 begint in Nederland een weekje eerder met uitzenden dan VTM in België. De afleveringen zijn daarnaast via Videoland terug te kijken en in België kun je naar VTM GO gaan. Ben je nu heel nieuwsgierig en wil je vanuit België de show nu al in Nederland kijken, dan wordt dat toch lastiger. Al is het niet onmogelijk. Je kunt Videoland namelijk kijken in verschillende landen in de EU waaronder België. Omdat een abonnement starten (of een actiecode activeren) alleen in Nederland mogelijk is, heb je in eerste instantie wel een VPN Verbinding nodig die je op Nederland kunt zetten. Zo lijkt het namelijk alsof je vanuit Nederland naar de site gaat. Als nieuwe gebruiker kun je Videoland 14 dagen gratis proberen en daarna al kijken vanaf 4,99 euro per maand.

Maar nu terug naar LEGO MASTERS SEIZOEN 2022 in Nederland en België mét Andy Peelman dus als nieuwe presentator.

Andy Peelman

De nieuwe Vlaamse LEGO MASTERS-presentator Andy Peelman vertelt: “LEGO MASTERS mogen presenteren is gewoon heel vet! Ik ben blij dat ik samen met Jamai en onze 16 straffe bouwmeesters de epische LEGO-studio mag induiken. Ikzelf slaag er met moeite in een simpele toren te bouwen, maar wat onze kandidaten maken is echt verbazingwekkend. Ik durf ze kunstenaars te noemen. Hun opdracht voor dit seizoen is simpel: go big or go home. De duo’s hebben dit keer maar liefst 4 miljoen steentjes ter beschikking om hun bouwwerken te maken. Ik ben vooral heel blij dat ik ze nadien niet moet opruimen en sorteren (lacht).” Andy Peelman is in België bekend van De Buurtpolitie; de reeks waarin hij als échte agent ook ging acteren. Inmiddels heeft hij al tal van programma’s gemaakt, waaronder Andy op Patrouille, Ze zeggen dat seizoen en recent nog Spartacus Run.

Brickmaster Esmee Kuenen

Een ander nieuw gezicht is Brickmaster Esmee Kuenen. Zij zal de creaties nog uitgebreider en strenger beoordelen. “Ik ben een strenge Brickmaster, maar wel rechtvaardig. Ik ben op zoek naar herkenbaarheid, creativiteit en ik let ook op het kleurgebruik en de functionaliteit van het bouwwerk”, legt ze uit. De 25-jarige Esmee Kuenen uit Nederland liep tijdens haar studie Industrial Design stage bij LEGO en kreeg daar al snel haar droombaan aangeboden. Inmiddels is ze de jongste Senior Element Designer bij het bedrijf en houdt ze zich dagelijks bezig met het ontwerpen van alle LEGO-steentjes in een set. Ze kent elk steentje en elk element als geen ander en weet precies wat er allemaal mogelijk is met LEGO. Kortom, dé perfecte BRICKMASTER.

Deelnemers LEGO MASTERS seizoen 3

Acht straffe duo’s gaan de kleurrijke competitie aan. Elke aflevering krijgen ze een bijzondere challenge voorgeschoteld die ze binnen een bepaalde tijd moeten volbrengen. In totaal zijn er zestien nieuwe kandidaten, die zowel uit België als Nederland komen. We stellen de deelnemers aan LEGO MASTERS seizoen 3 hieronder uitgebreid aan je voor. Maak kennis met Tom & Peter, Johan & Pierre, Stefan & Klaartje en de 2 Steven’s uit België. Daarnaast zijn er de Nederlandse LEGO Masters seizoen 3 deelnemers: Rik & Noah, Sander & Arne, Bob & Wouter en Jaap & Mathijs. Wat opvalt dat de LEGO Masters deelnemers uit seizoen 3 dus bijna allemaal mannen zijn, met uitzondering van de Vlaamse Klaartje.

Vlaamse deelnemers derde seizoen LEGO MASTERS

  • Neven Tom (40) en Peter (39) uit respectievelijk Wielsbeke en Ingooigem.
  • Ingenieurs Johan (42) en Pierre (42) uit respectievelijk Wondelgem en Sint-Amandsberg.
  • LEGO-clubmaatjes Stefan (32) en Klaartje (22). Stefan komt net als Pierre uit Sint-Amandsberg; Klaartje uit Erembodegem.
  • Naamgenoten Steven D. (42) en Steven C. (36) uit respectievelijk Beernem en Herent.

Tom & Peter

Tom (40, uit Wielsbeke) en Peter (39, uit Ingooigem) zijn neven en al hun hele leven gek van LEGO. Ze bouwen graag constructies met bewegende onderdelen en ook architectuur en historische thema’s spreken hen aan. Ze koppelen het aangename aan het nuttige, want vaak spelen hun kinderen ook met hun zelfgebouwde constructies.

Johan & Pierre

Johan (42, uit Wondelgem) en Pierre (42, uit Sint-Amandsberg) zijn allebei ingenieur en hebben dus veel technisch inzicht. Ze hebben, naast LEGO, veel hobby’s samen, zoals muurklimmen, fietsen en avontuurlijke reizen. Hun vrouwen vinden LEGO ook leuk en worden vaak ingezet als Brickmasters om hun bouwwerken te beoordelen.

Stefan & Klaartje

De vrienden Stefan (32, uit Sint-Amandsberg) en Klaartje (22, uit Erembodegem) kennen elkaar van de Belgische Club voor LEGO liefhebbers (BeLUG) en delen daarnaast ook hun liefde voor muziek met elkaar. Klaartjes huis staat vol met LEGO, want ook haar zus en vader zijn fanatieke bouwers. Stefan heeft thuis een speciaal ingerichte LEGO kamer, die inmiddels wel erg klein begint te worden.

Steven D. & Steven C.

De Stevens vormen een duo dat elkaar goed scherp houdt. Steven C. (uit Herent, 36 jaar) is een georganiseerde bouwer en Steven D. (uit Beernem, 42 jaar) is meer chaotisch. Steven C. bouwt al van kleins af aan. Steven D. heeft vroeger ook veel gebouwd en herontdekte deze passie toen hij kinderen kreeg.

Bekijk op onze Instagram de foto’s van alle kandidaten uit het derde LEGO Masters seizoen.

LEGO MASTERS seizoen 3 deelnemers uit Nederland

De Nederlandse duo’s die meedoen aan het derde seizoen van LEGO Masters zijn:

  • De creatieve en de techniek Rik (26) & Noah (22)
  • Belastingadviseur Sander (43) & arts Arne (42)
  • Het docententeam Bob (39) en Wouter (40)
  • Steengoede vrienden Jaap (25) en Mathijs (24)

Rik & Noah

De creatieve en de techneut Rik (26) en Noah (22) zijn twee verschillende bouwers die elkaar goed kunnen versterken. Zo bouwt Rik graag fantasieverhalen en scènes waarin hij zijn creativiteit kwijt kan, terwijl Noah meer technisch bouwt. Beiden hebben meegedaan aan internationale LEGO wedstrijden.

Sander & Arne

Sander (43) en Arne (42) aka de belastingsadviseur en de arts zijn ervaren LEGO bouwers. Zo heeft Arne eens een attractie uit Phantasialand nagebouwd met maar liefst 25.000 steentjes. Sander heeft al aan diverse LEGO wedstrijden meegedaan en zelfs een bouwwerk in het LEGO House in Billund staan.

Bob & Wouter

Bob (39) is docent informatica en Wouter (40) is leerkracht op een basisschool. De leraren woonden vroeger bij elkaar in de straat en zijn al maar liefst 36 jaar vrienden. De twee leraren vullen elkaar goed aan: waar Wouter zich soms kan verliezen in het bouwen, houdt Bob het overzicht.

Jaap & Mathijs

Steengoede vrienden Jaap (25) en Mathijs (24) zijn echte LEGO fans die elkaar in 2015 hebben leren kennen bij LEGO World. Voor kunstenaar Jaap is LEGO zijn kunstvorm en hij gaat graag een ‘blokje’ om, terwijl Mathijs heel realistisch bouwt. Een goede balans dus!

Aflevering 1 LEGO MASTERS Seizoen 3

De eerste opdracht in LEGO MASTERS seizoen 3 is meteen stevig. In 15 uur tijd moeten de deelnemers een praalwagen bouwen voor een fantasierijke en feestelijke optocht. Nieuwe brickmaster Esmee Kuenen legt de lat extra hoog, want ze wil minimaal twee automatisch bewegende delen zien opduiken in de wagens. En ook host Andy Peelman heeft nog een belangrijke aankondiging: “Het winnaarsduo van deze eerste opdracht krijgt het begeerde gouden LEGO-steentje. Dit kan jullie beschermen tegen een eventuele eliminatie gedurende de eerste vijf afleveringen.” Bij deze opdracht valt er bovendien niet enkel te winnen, want voor het eerst ooit staat er meteen een eliminatie op het spel. De deelnemers die het minste scoren, moetende wedstrijd onherroepelijk verlaten. De duo’s gooien dus maar beter al hun creativiteit en technische kennis in de strijd. 

Hoewel de duo’s veel LEGO-ervaring hebben, is de eerste opdracht toch meteen een uitdaging. “Ik hoop dat dit gaat lukken binnen de tijd. Ik heb al veel gebouwd maar de constructies laten bewegen, dat is toch iets anders”, vertelt deelnemer Stefan. En ook de tijdsdruk zorgt voor extra stress: “Het wordt stevig doorwerken, ik krijg spontaan een zweetaanval”, vertelt Tom. Brickmaster Esmee Kuenen maakt zich na een eerste rondje meteen wat zorgen: “De duo’s zitten over de helft van de tijd en sommigen hebben echt nog veel werk. Niet alle constructies zijn stevig.”

Aflevering 2 LEGO MASTERS Seizoen 3

In LEGO MASTERS seizoen 3 aflevering 2 moeten de deelnemers een unieke onderwaterwereld bouwen. En meer nog, hun bouwwerk zal bij de onthulling ook echt te water gaan. “Jullie bouwwerk moet tot leven komen wanneer het onder water komt te staan. Er moet dus echt iets veranderen als het in het aquarium zakt”, kondigt Brickmaster Esmee Kuenen aan. En dat is behoorlijk lastig, want niemand, zelfs de brickmaster niet, kan precies voorspellen of LEGO nu wel of niet drijft. Bij duo Noah en Rik loopt het in de laatste 2 minuten mis…  Krijgen Noah en Rik hun bouwwerk op de valreep nog af of moeten de bouwers met lege handen richting de jury?

Aflevering 3 LEGO MASTERS Seizoen 3

De Nederlandse kijkers lopen een weekje voor, maar we gaan nog niets verklappen. De aflevering staat op Videoland en is op zaterdagavond op RTL4 te kijken.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 augustus 2022 /