Wout van Aert gele en groene trui Tour de France 2022: Herhaling Het Huis

Wout van Aert draagt op dit moment de gele en groene trui in de Tour de France 2022. Vandaag won Wout van Aert overtuigend de vierde etappe van Duinkerke naar Calais. En in de andere drie etappes reed hij steeds naar die vervelende, maar nog steeds zeer verdienstelijke tweede plek. Er lijkt geen rem op deze wielrenner te zitten in de Tour de France. Al was dat in de Tour van 2019 wel anders; toen hij zwaar ten val kwam in de tijdrit rond Pau. Over die periode vertelde hij eerder in Het Huis aan Eric Goens. Die aflevering van Wout van Aert in Het Huis kun je vanavond (dinsdag 5 juli) – na Vive le Velo – om 22.24 uur op Eén kijken.

Wout Van Aert in de Tour de France

Eén week voor de geplande opnames in 2019 met veelvuldig wereldkampioen veldrijden Wout van Aert bleek dat hij niet te gast kon zijn in Het huis. Wout van Aert zou toch voor de eerste keer de Tour de France rijden. Tijdens de tijdrit rond het Franse Pau kwam de wielrenner zwaar ten val. Daardoor eindigde zijn Tour de France 2019 vroegtijdig. En dat terwijl hij zo goed bezig was: hij won met team Jumbo-Visma de ploegentijdrit, waarbij ze ook nog eens het geel in handen hadden met Teunissen. Daarnaast won Wout Van Aert in de Tour de France 2019 ook de etappe van Saint-Flour naar Albi.

Wout van Aert in Het Huis terug kijken

De herhaling op dinsdag 5 juli gemist en wil je de aflevering van Wout van Aert in Het Huis terugkijken? Dat kan ook via VRT Nu. Deze aflevering is beschikbaar tot donderdag 22/09/2022. Als je op Het Huis zoekt, moet je seizoen 5 hebben. Let op: vanuit België kun je eenvoudig kijken. Kijk je bijvoorbeeld uit Nederland of een ander land, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België kunt zetten. En als je die dan hebt, kun je op de website van VTM GO natuurlijk meteen de documentaires kijken die eerder over Wout zijn gemaakt. Denk aan Wout, waar een wil is in 2020 en Wout in 2021. Je zag hem ook in de documentaire Alles voor goud.

Ontdek hieronder meer over de inhoud van de aflevering van Wout van Aert in Het Huis (2019). Deze was tijdens de sportzomer van 2021 ook al eens op tv, net als deze afleveringen met topsporters. Benieuwd wie we nog meer gaan zien, want 2022 heeft ook veer een volle sportzomer.

Wout van Aert in Het Huis

Vier weken na de valpartij konden dan toch opnames gemaakt worden voor Het huis. “Ik ben blij dat ik mee mag. De verveling begint toe te slaan”, zegt Wout van Aert wanneer Eric Goens hem thuis komt ophalen.

Val in Pau (Tour de France 2019)

In Het huis ziet Wout van Aert de beelden van de val in Pau terug. Het is een confronterende binnenkomer. “Nu ga ik niet lang meer blijven kijken. Dat gevoel van daar te liggen op het bloedhete asfalt, dat weet ik nog goed. Dat gevoel kan ik nog perfect bovenhalen.”

Revalidatie in Het huis

Met krukken baant Wout van Aert zich een weg door Het huis. Op enkele weken tijd zijn z’n beenspieren helemaal weggesmolten: jaren training zo maar weg. De heropbouw kan nu beginnen. Gelukkig is er een zwembad in Het huis en kan de wielrenner van Jumbo-Visma er zijn revalidatieoefeningen verderzetten. Wanneer de coureur het litteken van de wonde toont, wordt duidelijk hoe ernstig de val was. Maar de dokter heeft er alle vertrouwen in. Alleen bergaf lopen. Dat zal het langste duren.” Of de mate van herstel zal beslissen over zijn toekomst als wielrenner, wil Eric Goens weten. Cross of weg? “Daar wil ik niet aan denken.”

Geen fietsproef

Wout van Aert zijn hart bloedt als hij de fietsproef niet kan doen. Zeker nu hij al vier weken niet heeft gefietst. Met veel moeite probeert Wout toch even het zadel te voelen. Met zijn been over het zadel zwaaien lukt niet, maar waar een wil is, is een weg. Het blijft moeilijk voor een wielrenner om over valpartijen te spreken, om de confrontatie aan te gaan. Wout van Aert: “Je kunt niet met het gedacht rijden dat je weet dat er een accident kan gebeuren. Daar mag je niet aan denken want dan verlies je ook alle mooie dingen van de koers. We moeten over iets anders praten. Als we er niet over praten, dan bestaat het niet.”

Woutje

In de kinderkamer krijgt Wout van Aert enkele hilarische en historische foto’s te zien. Als tiener was het Woutje. Hij was veel kleiner dan zijn leeftijdsgenoten. En dat heeft hem lang parten gespeeld. En dan wil Eric het toch even over school hebben. “School. Ik deed dat niet graag.” In de koers is voor Wout alleen winnen goed genoeg. Op school daarentegen was goed, goed genoeg. “Ik kon dat niet begrijpen dat je monsterscores moet halen. Het heeft toch een reden dat 50% goed genoeg is.”

Vriendin Sarah De Bie

Later in de uitzending krijgt Wout bezoek van zijn vriendin Sarah De Bie (inmiddels moeder van hun zoontje Georges).  Ze wacht hem op in de keuken. “Kom je voor mij koken?” vraagt Wout. “Ik moet overal voor jou koken”, is haar antwoord. Haar vader had haar nochtans op het hart gedrukt om niets met een wielrenner te beginnen. Maar ja, zegt Sarah De Bie: “Je kiest niet op wie je verliefd wordt. Anders had ik geen coureur genomen.” Sarah en Wout zijn één. Sarah wordt ziek als Wout ziek is. Ze is een toonbeeld van opoffering voor haar kampioen. Sarah stond aan de meet bij het ongeval in Pau. “Ik had een heel slecht gevoel die dag. Ik wou mijn schrik niet op hem overbrengen. Hij wil en moet koersen, en winnen.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 juli 2022 /