Tour de France volgen bij Sporza: radio, tv én Vive le Vélo kijken

De Tour de France vormt al jarenlang het hoogtepunt van het wielerjaar voor veel liefhebbers. De unieke combinatie van topsport, Franse ambiance en vakantiesfeer kluistert elk jaar opnieuw massa’s wielerliefhebbers en gelegenheidsfans aan hun scherm of radio. VRT en Sporza zorgen ervoor dat ze ook dit jaar worden meegezogen in het zog van de Ronde van Frankrijk. Ontdek hier hoe je van 1 tot en met 24 juli de Tour de France 2022 kunt volgen op Sporza (via radio én tv). Daarnaast mag natuurlijk ook een nieuw seizoen Vive le Vélo niet ontbreken.

Wist je dat je ook naar de Tour de France Femmes kunt kijken?

Tour de France 2022

De Tour 2022 begint met een driedaagse in Denemarken. De vierde etappe brengt het peloton naar Calais en daarna wacht een kasseirit door de ‘hel van het noorden’. De Tour loopt vervolgens even door de Belgische Ardennen om daarna resoluut koers te zetten naar de Vogezen en de steile klim naar La Planche des Belles Filles. Tijdens de tweede week staan de Alpen op het programma met onder meer aankomsten op de Col du Granon en Alpe d’Huez. In de derde week volgen de Pyreneeën met ronkende namen als de Col d’Aspin, de Col d’Aubisque en Hautacam. Als het verschil dan nog niet gemaakt is, dan gebeurt dat zeker in de tijdrit naar Rocamadour. Daags nadien eindigt de Ronde van Frankrijk in Parijs en weten we of Tadej Pogačar zijn derde Tour op rij wint. 

Tour de France live op Eén kijken

Alle ritten van de Tour de France 2022 worden rechtstreeks uitgezonden op Eén, met commentaar van Renaat Schotte en José De Cauwer. Carl Berteele en Maarten Vangramberen brengen flashes vanop de motor, zowel voor radio als voor tv, en zorgen voor interviews. Maarten Vangramberen brengt ook dagelijks liveverslag uit in Het journaal. Bert Pitschon en Chris Picavet nemen elk een halve Tour voor hun rekening als reporter.

Tour de France op Radio 1 luisteren

Op Radio 1 presenteren Gert Geens en Babette Moonen drie weken lang Sporza Tour, met rechtstreekse flitsen en achtergrondverhalen uit de Ronde van Frankrijk. Christophe Vandegoor zorgt samen met Sven Nys en Serge Pauwels voor het commentaar vanuit de Tour.

Sporza Tourmanager

Met behulp van de Sporza Tourmanager spelen bekende luisteraars hun beste Tourploeg tegen elkaar uit en de dagelijkse rubriek Frankrijk van A tot Z biedt een eigenzinnige kijk op onze zuiderburen. De Sporza Tourmanager staat trouwens ter beschikking van iedereen die zich als amateur-wielermanager wil meten met zijn vrienden of collega’s. Je kan ervoor terecht op sporza.be.

Vive le vélo met Karl Vannieuwkerke

En natuurlijk mag ook Vive le vélo dit seizoen niet ontbreken. Op de mooiste en meest pittoreske locaties ontvangt Karl Vannieuwkerke in zijn dagelijkse talkshow boeiende gasten voor een gesprek over de rit van de dag, de Ronde en het leven. Sammy Neyrinck is er opnieuw bij voor reportages uit de buik van het peloton of opmerkelijke verhalen langs het Tourparcours. En natuurlijk kan ook de rubriek Touristique niet ontbreken om een vleugje Frankrijk in de Vlaamse huiskamer te brengen.

Gasten Vive le vélo 2022

Karl Vannieuwkerke lanceerde een oproep waarbij onbekende Vlamingen zich kandidaat konden stellen om gast te zijn. Uit de vele inzendingen zullen een aantal mensen worden geselecteerd en in juli mogen de uitverkorenen aanschuiven als gast aan de Vive le Vélo-tafel. Onder meer Eddy Planckaert, Axel Merckx, Average Rob, Marijn de Vries, Marc Sergeant, Roxane Knetemann, Jeroen Lenaerts, Sep Vanmarcke, Dirk De Wolf, Bart Swings, Erika Van Tielen, Bert de Backer en Sven Vanthourenhout hebben hun komst al bevestigd.

Foto: VRT

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

30 juni 2022 /