Documentaire Wout: wielrennen met Wout van Aert in 2021 | Nu te kijken

De documentaire Wout over wielrenner Wout van Aert bestaat uit twee delen; het eerste was eind april al op tv te kijken. Deel twee van Wout komt vanavond – dinsdag 23 november – op tv bij VTM. Hierin wordt de periode van de Tour de France en daarna gevolgd. Ontdek in dit artikel alles over de documentaire; een must see voor liefhebbers van wielrennen.

Wout van Aert

In 2020 bewees Wout van Aert al dat hij bij de besten ter wereld hoort in het wegwielrennen; dat zagen we toen al in Wout, waar een wil is. Ook in 2021 blijft Van Aert doen waar hij goed in is: winnen en imponeren. Zo won hij op spectaculaire wijze de Amstel Gold Race na een millimetersprint met Tom Pidcock. En er volgden meer overwinningen.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Documentaire Wout

VTM NIEUWS en HLN zaten in het wielerjaar 2021 weer exclusief in het spoor van Wout Van Aert en z’n entourage. In de tweedelige documentaire Wout beleeft de kijker de voorbije maanden van het wielerjaar door de ogen van Wout van Aert. Van trainingen, analyses en peptalks tijdens onder meer de Tirreno Adriatico, de afdaling van de Poggio in Milaan-Sanremo, de spectaculaire overwinning in Gent-Wevelgem en zijn millimeteroverwinning in de Amstel. Gevolgd door zijn drie etappezeges in de Tour de France en een Olympische medaille in Tokio.

Tweede deel documentaire Wout

Wout van Aert neemt de kijkers in het tweede deel van de documentaire Wout mee in zijn trofeeënkelder. Met de kleine Georges op de arm gaat hij door zijn verzameling fietsen, truien en andere persoonlijke relikwieën. Wout van Aert reflecteert op zijn succesvol, haast bovenmenselijke wieler(na)jaar 2021. Op zenuwslopende wijze zien de kijkers hoe Wout en zijn team de Tour de France met vallen en opstaan beleven en uiteindelijk toch geschiedenis schrijven op de mythische flanken van de Mont Ventoux en op de Parijse Champs-Elysées. Hij blikt terug op de ontgoocheling van het WK in eigen land, de polemieken in de nasleep en de gevolgen daarvan in een heroïsche Parijs-Roubaix: “De hele heisa heeft me toch wel een ‘knak’ gegeven. Het zorgde er voor dat mijn beste benen weg waren”, vertelt hij.

Wout van Aert vertelt over zijn zoon

Kijkers krijgen daarbij ook een inkijk in het persoonlijke leven van Van Aert. In het eerste deel konden we al kijken naar exclusieve beelden van Wout van Aert met zijn kersverse zoon Georges en Sarah. “Ik was één dag terug van Tenerife en reisde toen al naar Italië voor opnieuw twee en een halve week.” En ook in het tweede deel is daar weer aandacht voor.

Koers loslaten dankzij kind

“Ik was toen ongeveer zes weken van huis. Je hebt dan wel het gevoel dat je je vrouw en kind in de steek laat. Ik ben wel heel trots op hoe Sarah het gedaan heeft maar het was wel lastig. En als die kleine man er is, draait het echt daar om en merk je zelf dat je dit veel belangrijker vindt dan andere dingen die op je pad komen. Het is wel fijn om Georges te hebben en de koers eens los te kunnen laten”, vertelt de renner van de Jumbo Visma-ploeg in het eerste deel van de documentaire.

In het zog van Van Aert

Hoe ging Wout Van Aert om met de druk dat z’n boerenjaar 2020 met zich meebracht? Welke impact heeft de geboorte van z’n zoontje Georges op hem als topsporter? En wat ging er door hem heen na die millimetersprint tegen Tom Pidcock in de finale van de Amstel Gold Race? De camera’s volgden Van Aert en zijn entourage tijdens het voorbije seizoen en zaten ook tijdens de bloedstollende 10 minuten vanaf de laatste sprint over de meet tot de mededeling dat hij de Amstel Gold Race gewonnen had in het zog van Van Aert. In het tweede deel van Wout zien we welke emoties er bij de wielrenner los komen als het gaat over de hoogte- en dieptepunten uit zijn indrukwekkende wielerzomer.

Documentaire Wout van Aert kijken

Het eerste deel van de docu Wout is nu terug te kijken op VTM GO (ook vanuit Nederland). Het tweede deel kijk je – dinsdag 23 november – om 21.45 uur bij VTM en op VTM GO.

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 april 2021 /