Decor Familie: studentenhuis voor Louise, Jelle, Kato en Raven

Familie pakt uit met het op één na grootste decor ooit, namelijk een studentenhuis! Sinds vanavond – maandag 23 mei – zien we ook beelden van uit het grote studentenhuis waar Louise, Jelle en Kato gaan wonen. Natuurlijk komt Louises liefje Raven ook regelmatig langs. Dit is niet het enige nieuwe decor in Familie; ook Hanne en Quinten hebben een eigen appartement, zoals we aan het begin van de maand al konden zien. Ontdek hier meer over het nieuwe Familie decor, over het studentenhuis en nieuwe verhaallijnen…

Tip: ken je de Familie-boeken reeks al? Het vijfde boek komt eraan!

Familie decor

Hanne, Quinten, Louise, Kato en Jelle hebben de deur achter zich dichtgetrokken van het huis waar ze samen woonden. De vertrouwde set – met paarse zetel en polaroids aan de muur – maakt plaats voor twee splinternieuwe decors. Hanne en Quinten zoeken de rust en privacy op van een eigen appartement. En Louise, Kato en Jelle creëren een warm nest in een studentenhuis.

Studentenhuis Familie

Het studentenkot wordt de nieuwe thuis van Louise (Charlotte Sieben), Kato (Alix Konadu) en Jelle (Maarten Cop), maar ook Louises liefje Raven (Aaron Blommaert) zal er de deur plat lopen. Het decor is het op een na grootste Familie-decor ooit, na de set van het bedrijf Wolff & Bos. Het studentenhuis telt twee volwaardige studentenkamers, een gemeenschappelijke keuken en eetkamer, een speelzone, een wasruimte, studeerplekjes en gangen naar de kamers. De totale set is maar liefst 240 m² groot, de opbouw in de studio nam 18 volledige werkdagen in beslag.

Op één na grootste Familie decor

Wim Feyaerts, creative producer, vertelt: “Kotfeestjes, examenstress, flikkerlichtrelaties: het zijn maar enkele van de thema’s die verteld zullen worden in het splinternieuwe studentenhuis. Het decor is de op een na grootste Familie-set ooit. Voor het laatste studentendecor dat in Familie te zien was moeten we vijftien jaar terug in de tijd keren. In 2007 vormde de studentenkamers van Pierrot en Leen Van den Bossche en Evy Hermans één van de decors. Vier jaar later verdween de set en was het wachten op de volgende generatie studenten die toen nog prille tieners waren.”

Familie verhaallijnen Louise, Kato en Jelle

“Tijd om onze tieners van toen, ondertussen 18 en 19 jaar, terug te roepen. Louise kwam samen met haar boezemvriendin Kato terug van wereldreis en Jelle verliet het ouderlijk huis in Dubai. Hun verhaallijnen zullen de komende tijd verder uitgebouwd worden in het nieuwe decor, dat hedendaags, herkenbaar en authentiek is. Een arena waar we bijzonder trots op zijn”, besluit Wim Feyaerts. De studenten kunnen in ieder geval het Kookboek van De Bomma gebruiken om goede gerechten op tafel te zetten.

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 mei 2022 /