The Voice Kids 2022: halve finale met deze kandidaten in België

The Voice Kids 2022 gaat vanavond (vrijdag 20 mei) verder met de halve finale! Ontdek in dit artikel alles over de kandidaten die in België in de halve finale staan van The Voice Kids 2022. Maak kennis met de talenten die de strijd aangaan voor Team Metejoor, Team Laura Tesoro, Team Duncan Laurence en Team K3.

UPDATE: Deze kandidaten staan in de finale van The Voice Kids 2022.

The Voice Kids 2022 halve finale

Deze kandidaten staan in de halve finale van The Voice Kids 2022 in België. Zestien talenten waarvan Lars uit Herselt (uit Team K3) de jongste is met tien jaar. De oudste kandidaten die in de halve finale staan zijn veertien; dat zijn er meteen acht. In ieder team zitten namelijk twee veertienjarigen. Wat tevens opvalt aan de de deelnemers die nu nog strijden om de winnaar van The Voice Kids 2022 te worden: er zijn maar drie jongens bij! Lukt het JAP, Samuel of Lars om de finale te halen? Hieronder ontdek je alvast iets meer over deze kandidaten en het nummer dat ze zingen in de halve finale van The Voice Kids 2022.

De halve finale van The Voice Kids wordt gepresenteerd door Koen Wauters (net als de Knock-outs), die An Lemmens vervangt tijdens haar moederschapsverlof. Ook Maksim Stojanac is weer van de partij als co-host.

Team Metejoor

 • Maïté (14, Dergenau): She’s All I Wanna Be van Tate McRae. Zij doet mee aan The Voice Kids 2022 om om ervaring op te doen en te tonen dat je emoties kan uiten in muziek.
 • Jinthe (12, Melsele): Nothing Compares 2U van Sinéad O’Connor. Deze kandidate zingt al van jongs af aan en speelt ook saxofoon. “Vroeger als ik moest gaan slapen hoorden mijn ouders mij door de babyfoon zingen en dat stopte niet”, lacht Jinthe.
 • Zita (14, Genk):Love Me Like You Do van Ellie Goulding. Zita waagde in 2015 ook haar kans in The Voice Kids en was toen de jongste deelnemer van dat seizoen. De muziekmicrobe kreeg Zita mee van haar papa, die vroeger deel uitmaakte van het groepje ‘De Juniors’. 
 • Marie-Émilie (12, Genval): Bang Bang van Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj. Ze deed auditie met een moeilijk nummer, namelijk Piece of My Heart van Janis Joplin, Big Brother & The Holding Company.

Team Laura Tesoro

 • JAP (12, Gent): Finesse van Bruno Mars. JAP aka Jan Alexander is de broer van Katarina die in 2017 The Voice Kids won. Hij gaat niet zingen, maar rappen. “Ik vind dat ik geschiedenis schrijf want ik ben eigenlijk de eerste rapper in The Voice Kids!”
 • Gloria (14, Berchem): Traitor van Olivia Rodrigo. Deze dame komt uit een multicultureel gezin. Ze houdt ervan om kledij uit de kast van haar papa te stelen.
 • Lena (14, Maasmechelen): Can’t Feel My Face van The Weeknd. Wist je dat Lena voor haar verjaardag door vriendinnen werd ingeschreven voor The Voice Kids 2022?
 • Samuel(12, Gent): Habibi van Tamino. Deze jonge zanger houdt van surfen, skieën, schaken en muziek. Ambitie heeft hij ook: “Ik denk dat ik de nieuwe Harry Styles van Vlaanderen ga worden”, lacht hij voor aanvang van de audities van The Voice Kids 2022.

Team Duncan

 • Karista (13, Deurne): Mary Mary van Shackles. Karista komt uit een muzikaal nest. Haar mama is achtergrondzangeres geweest voor Will Tura. 
 • Finn (14, Sint-Niklaas): L’enfer van Stromae. Deze kandidate aan The Voice Kids 2022 wil later graag voor televisie werken en de nieuwe An Lemmens worden. Als Karrewiet-reporter heeft ze ooit de koning mogen interviewen.
 • Isis Lilja (14, Schoten): Till Forever Falls Apart van Ashe & Finneas. Isis Lilja is opgegroeid in een muzikale familie. Ze zingt en speelt saxofoon.
 • Lina (13, Linter): Proud Mary van Tina Turner. Zij werd voor de audities verrast door Maksim Stojanac met een ticket voor de Blind Auditions. Weet Lina nu ook door te dringen tot de finale van The Voice Kids 2022?

Team K3

 • Sien (14, Geel): Honeybee van Belle Perez. Krijg ze alle coaches weer aan het dansen? Dat lukte haar in ieder geval bij de Blind Auditions van The Voice Kids 2022.
 • Anne (14, Maasmechelen): This City van Sam Fischer. Anne-Catherine is het liefst bezig met haar diertjes en muziek. De liefde voor muziek heeft ze van haar papa meegekregen die vroeger dj was. 
 • Lars (10, Herselt): Anders van Bazart. Aan podiumervaring heeft Lars geen gebrek. Hij speelde mee in de musical 40-45 van Studio 100 en staat super graag op het podium. 
 • Naomi (13, Zaventem): Confident van Demi Lovato. Deze dame uit team K3 houdt van boksen en muziek.

Ontdek hier meer over de coaches van The Voice Kids 2022.

Halve finale The Voice Kids België

De kandidaten aan The Voice Kids 2022 in België zorgen voor een knaller van een halve finale die ook de coaches helemaal sprakeloos achterlaat. “We zijn zo verwend vanavond” klinkt het bij Laura. “Wat gebeurt hier allemaal? Dit is niet normaal!”, roept Metejoor. En ook Duncan is één en al oor: “Ik hang aan hun lippen en ik wil alleen dat ze nog meer zingen.”

Optreden is topsport

Vooraleer de kids het podium betreden, nemen de coaches hun eigen poulains mee op uitstap. Team K3 neemt het team mee naar hun choreograaf om te leren hoe ze op een podium moeten staan. “Optreden is eigenlijk topsport. Er is heel veel om aan te denken: er zijn camera’s, belichting, choreo maar ook gewoon zangtechnisch vraagt het heel veel van je lichaam. Veel bij elkaar en het is iets wat veel mensen onderschatten” vertelt Hanne.

Fotoshoot

Team Laura mag dan weer hun stoerste poses en mooiste lach tevoorschijn halen voor een fotoshoot. “We gaan vandaag een cover shooten voor het nummer dat jullie in de halve finale gaan brengen”, aldus Laura Tesoro. Team Metejoor gaat de artistieke toer op en fleurt Brussel op tijdens een workshop graffiti. 

Muziekstudio in met Duncan Laurence

Ook coach Duncan Laurence heeft nog een unieke activiteit voor zijn kandidaten in petto: “Ik wil mijn team laten proeven van hoe het is om een liedje op te nemen in een echte muziekstudio”, vertelt hij. De vier kandidaten zingen samen met hun coach het nummer Arcade. “Met dit nummer is het voor mij allemaal begonnen. Ik hoop dat het nummer voor de halve finalisten ook een extra bijzondere song wordt.” En tijdens de halve finale zelf heeft Duncan nog extra leuk nieuws over die teamsong voor zijn vier halve finalisten…

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 mei 2022 /