Tweede Undercover boek van Hugo Luijten: Ramkraak

Wist je dat de populaire Netflix-serie Undercover ook een boekenreeks heeft? De boeken worden geschreven door Hugo Luijten. Het tweede Undercover boek Ramkraak verschijnt 11 november. Tijd om hier eens verder in te duiken.

Nieuw seizoen Undercover én nieuw boek

Zo wordt de maand november absoluut dé Undercover-maand. Je kunt vanaf zondag 21 november wekelijks kijken naar een nieuwe aflevering van Undercover 3 op Netflix en Eén. En tot die tijd kun je dus genieten van het nieuwste Undercover-boek van Hugo Luijten. Daarnaast is ook het Undercover-spel – wat absoluut een aanrader is – nog steeds verkrijgbaar.

Ramkraak

Het verhaal van het tweede Undercover boek Ramkraak van Hugo Luijten draait om een serie plofkraken. Als hierbij een dode valt, is het aan undercoveragent Bob Lemmens om het vertrouwen van de daders te winnen en hen daarna uit te leveren. De opdracht lijkt eenvoudig voor een flik met zijn ervaring. Tot er ook nog een verdwijning volgt in de Limburgse grensstreek… De plofkraken worden steeds geweldadiger en de vermiste blijft onvindbaar… Kortom: een race tegen de klok. Volgt Bob zijn instinct of de instructies van zijn teamleiders? En bovenal, kan hij nieuwe slachtoffers voorkomen?

Verschijningsdatum

Het nieuwste Undercover-boek, dat je al kunt bestellen bij Bol.com en Amazon, verschijnt op 11 november. Over de verschijningsdatum was eerst nog wat verwarring, omdat zowel de uitgever als Amazon in eerste instantie 2 november online hadden staan. Bol.com gebruikt daarnaast qua afbeelding nog de verkeerde cover. Ramkraak krijgt de cover met daarop de afbeelding van een agent met een pistool. Op Amazon staat de goede afbeelding.

Undercover boeken

En dan nog even terug naar het eerste boek Alles of niets. Heb jij dat al gelezen? Ik wel en ik vind het absoluut een aanrader! Je hoort de stemmen van Bob (Tom Waes) en Nick (Manou Kersting) gewoon in je hoofd als je aan het lezen bent. Zo herkenbaar is het geschreven. De boeken worden gemaakt in samenspraak met De Mensen, het productiehuis van de serie. Daardoor komen er verschillende vertrouwde elementen in de boeken naar voren, maar de verhalen staan verder volledig los van de tv-serie.

Alles of niets

Voor wie Alles of niets nog niet heeft gelezen. Dit is de omschrijving: In een poging om de witwaspraktijken van een criminele bende aan het licht te brengen, infiltreert undercoveragent Bob Lemmens in een gokkastenimperium in de Limburgse plattelandsgemeente Kinrooi, nabij de Nederlandse grens. Bob raakt steeds meer verwikkeld in de duistere zaakjes van de gokfamilie en wanneer er een dode valt, dreigt het ook voor hem fataal af te lopen…

Hugo Luijten

Hugo Luijten (1969) is niet de minste auteur. Bij uitgeverij Lannoo verschenen al diverse thrillers van de hand van de historicus en schrijver. Denk aan Verast, De brexitmoorden en Het Jaar van de Slang. Met zijn eerste Undercover-boek werd hij genomineerd voor de Gouden Strop. Die won hij helaas niet (de prijs ging naar een ander boek waar we hier op Vlaamskijken al over schreven: Bloedsteen). Wel won Hugo Luijten met zijn verhaal Handbagage een Zilveren Strop; de prijs voor het beste spannende korte verhaal. Kortom: een man die weet hoe hij spannende verhalen en boeken moet schrijven. Ik ben dan ook nieuwsgierig naar Undercover 2 Ramkraak.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 oktober 2021 /