Alles over deelnemers realityspel Nieuwe Boeren

Ontdek in dit bericht alles over het nieuwe realityspel Nieuwe Boeren. Twaalf deelnemers gaan met elkaar de strijd aan in dit programma dat door Anita Witzier wordt gepresenteerd. Het is hun droom om terug naar de basis te gaan: weg uit de hectiek van alledag en alleen leven van wat de natuur je geeft. Maak kennis met de deelnemers van Nieuwe Boeren.

Nieuwe Boeren

De elfdelige serie Nieuwe Boeren laat de kijker niet alleen de spanning van het overleven op de boerderij ervaren, maar toont ook hoe we als moderne mensen steeds verder af zijn komen te staan van waar ons eten vandaan komt. Ontdek meer over deze nieuwe realityshow en de deelnemers aan Nieuwe Boeren. Anita Witzier is de presentatrice van deze show.

Realityshow Nieuwe Boeren

Een maand lang overleven twaalf kandidaten op een boerderij waar de tijd heeft stilgestaan. Volledig zelfvoorzienend, zonder elektriciteit, zonder wifi en zonder stromend water, maar met veel dieren en land, dat dagelijks verzorgd en onderhouden moet worden. Voor niemand is hier iets vanzelfsprekend. Alles kost tijd en moeite, zeker als je geen boerenervaring hebt en dus afhankelijk bent van je boerenverstand. Wie kan het beste samenwerken om de boerderij draaiende te houden? Wie is het meest waardevol voor de groep en wie weet het langst in het spel te blijven? Want naast samenwerken moeten de twaalf deelnemers ook tegen elkaar strijden en wordt iedere aflevering met een duel bepaald wie de boerderij moet verlaten.

Samenwerken om geld te verdienen

Maar het gezamenlijk runnen van de boerderij is nog niet alles, er moet óók samengewerkt worden om geld te verdienen. Het boerenkoppel Rianne en Arnold zijn de oorspronkelijke bewoners van de boerderij en zetten de ‘nieuwe boeren’ iedere aflevering flink aan het werk. Van het karnen van de boter tot het timmeren van een afrastering voor het vee. Iedere opdracht van Arnold en Rianne levert een bedrag op voor de pot. Welke boeren zijn uit het juiste hout gesneden en gaan in de finale met de omzet naar huis?

Deelnemers Nieuwe Boeren

Maak kennis met de twaalf deelnemers aan Nieuwe Boeren. Wie wint deze show? Wordt het Akaash, Bram, Claire, Dennis, Francoise, Jethro, Jos, Nathalie, Romy, Sabine, Thijs of Yvonne.

Akaash

Akaash (28) is een snelle accountmanager die leeft voor targets en een mooie uitdaging niet uit de weg gaat. Ook in zijn vrije tijd als thaibokser verlegt hij dagelijks zijn grenzen. “Ik heb totaal geen verstand van het boerenleven.”

Bram

Normaal vliegt Bram (30) als steward over de hele wereld. En thuis geniet hij optimaal van alle gemakken van de grote stad waar hij woont. Even ergens wat eten, een drankje doen met vrienden in een nieuw café. “Ik weet dat melk uit de koe komt, maar daar houdt mijn kennis ook wel op.”

Claire

Claire (53) woont normaal op het Noord-Franse platteland waar ze haar eigen huis bouwt. Het is haar droom om ooit helemaal zelfvoorzienend te leven en met haar deelname aan Nieuwe Boeren wil ze inspiratie en ervaring opdoen. “Het is me op het lijf geschreven: koken, klussen en samenwerken.”

Dennis

Meubelmaker, BBQ-master, dierverzorger, oud-havenarbeider, verkoper. De Rotterdamse Dennis (24) is van alle markten thuis. Hij is een snelle leerling met een vlotte babbel en vastbesloten het ver te schoppen in Nieuwe Boeren. “Ik wil mezelf en de mensen om me heen bewijzen dat ik veel meer in huis heb dan ze ooit van me hebben gezien.” 

Francoise

Stoer, sterk en met een duidelijke mening. Francoise (33) weet wat ze wil en heeft een hekel aan opgeven. En haar lange gelakte nagels mogen best vies worden wat haar betreft. “Ik wil laten zien dat een niet doorsnee Nederlandse prima op een boerderij kan leven en van niets iets kan maken.”

Jethro

Kok Jethro (40) staat het liefst de hele dag in de keuken. Hij kent alle ingrediënten en weet hoe ze smaken. Nu wil hij wel eens weten waar ze vandaan komen. Zijn deelname is geslaagd ‘als ik het einde haal, bij de laatste vier zit.’

Jos

Jos (54) is een boerenzoon voor wie het leven op de boerderij geen geheimen kent. Hij draait zijn hand niet om voor een weiland omploegen of een hek maken. Maar een boerderij run je niet in je eentje… “Ik doe mee om de samenwerking en tegelijk de competitie aan te gaan. Zonder internet dus eigen kennis van de natuur. We zullen zien of mijn kennis echt zo goed is als ik denk.”

Nathalie

Nathalie (45) draaide jarenlang rondjes op de schaatsbaan als topsporter en dacht vaak aan haar Friese oma die boerin was. Zijn de genen van haar Beppe doorgegeven? “Mijn Beppe heeft vroeger altijd heel hard gewerkt op de boerderij. Ik riep altijd dat ik dat ook wel zou kunnen en dat ik mij prima zou redden als boerin.”

Romy

Met maar liefst 90.000 volgers weet Romy (23) alles van TikTok. Als ‘professioneel fladderaar’ houdt ze niet van stilzitten en wil ze alles proberen. Het lijkt haar een heerlijk vooruitzicht om even compleet los te komen van alle likes op social media waar ze dagelijks mee bezig is. “Ik wil aan andere jonge vrouwen laten zien dat je ook kan leven met een beetje minder.”

Sabine

In Zweden werkt Sabine (26) op een paardenranch en bestiert daar ook de keuken. Ze heeft een grote liefde voor de natuur en ze ziet niet op tegen hard werken, vies worden en bij dag en dauw opstaan. “Meedoen aan Nieuwe Boeren is een once in a lifetimeexpierence.”

Thijs

Thijs (25) groeide in een gezin met tien kinderen op tussen de Zeeuwse boerderijen en studeert tegenwoordig diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Komt zijn kennis voor de dieren hem in Nieuwe Boeren goed van pas? “Ik ben de oudste van 10, dus ik ben wel gewend om voor grote groepen te zorgen en te koken” 

Yvonne

Ze is opgegroeid in Amsterdam en woont nu een rijtjeshuis in een drukke wijk, maar Yvonne (58) is een natuurmens. Is Nieuwe Boeren voor haar de droom die nu eindelijk werkelijkheid wordt? “Ik zie dit als de kans om mijn droom waar te maken en terug te gaan naar de natuur.”

Nieuwe Boeren, op vrijdag 1 januari om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1 en vervolgens vanaf donderdag 7 januari wekelijks om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. Deze programma’s zijn nog meer nieuw in 2021.

Foto: KRO-NCRV – Linelle Deunk

Foto’s deelnemers Nieuwe Boeren

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 december 2020 /