Viervoeters met Dominique Van Malder en Joris Hessels (op Play4)

Dominque Van Malder en Joris Hessels – het duo dat je kent van Radio Gaga en De Geallieerden – heeft het nieuwe Play4-programma Viervoeters gemaakt. Vanaf woensdag 1 september is deze show om 20.35 uur op tv te kijken. Ze gaan in de show zoveel mogelijk honden uit het asiel koppelen aan nieuwe baasjes.

Honden in het asiel

Een hond is meer dan een huisdier, het is een vriend voor het leven waar lief en leed mee gedeeld wordt. Hoewel heel wat mensen op zoek zijn naar fijn hondengezelschap, komen ze maar al te vaak terecht bij malafide broodfokkers. Ondertussen wachten jaarlijks nog steeds zo’n 4000 honden in het asiel op een nieuwe thuis. De asielen zitten dan ook overvol en het aantal asielhonden blijft toenemen. Ook corona lijkt voor een pijnlijke stijging te hebben gezorgd.

Viervoeters

In het nieuwe televisieprogramma Viervoeters gaan Vlaanderens liefste hondenfluisteraars Dominique Van Malder en Joris Hessels proberen om dat probleem voor een groot deel op te lossen. Zij willen zoveel mogelijk honden koppelen aan nieuwe baasjes en hen opnieuw een warm nest bezorgen. Samen zorgen ze voor de nodige fun en leven ze mee met de baasjes en hun (toekomstige) hondje in de zoektocht naar de ideale match.

Experts

De baasjes krijgen alle hulp bij het kiezen van hun trouwe viervoeter. Dominique Van Malder en Joris Hessels worden immers bijgestaan door een team van experten: An Fransen (expert Dierenasiel Genk), Laura Bangels (hondengedragsdeskundige), Morgane van Ravestyn (expert Dierenasiel Veeweyde Turnhout), Koen Van Daele (expert Dierenasiel Blauwe Kruis van de Kust). Dat doen ze met als ultieme doel om iedere hond een liefdevolle thuis te geven.

Dominique Van Malder

Dominique Van Malder was het afgelopen voorjaar te zien als presentator van De Bachelorette. Hij komt dit najaar ook op VTM voorbij als barman in Red Light. Verder ken je hem als acteur uit series als Albatros en De Twaalf (twee aanraders). Hij is ook te horen in Hoorspel Radi’O Zoutloos.

Joris Hessels

Joris Hessels was recent nog met zijn vriendin op tv te zien in Groeten uit 1992. Je kent hem als acteur uit Albatros en Geub, maar ook uit oudere series als Professor T., De Dag, Coppers, Vriendinnen en Zuidflank. Samen met Uus Knops heeft hij recent het boek Een klein afscheid geschreven met daarin twaalf ontmoetingen over afscheid nemen van mensen die er nog zijn.

Aflevering Viervoeters

Iedere aflevering gaan Joris en Dominique samen met de experten voor drie gezinnen op zoek naar een goede hondenmatch. Romy en Ben gaan voor het eerst samenwonen en zoeken een hond om dit prille geluk nog groter te maken. Marie-Paule verlangt naar een grote hond als gezelschap in haar lingeriewinkel. Maar zal de border collie Mega niet te hevig zijn bij haar klanten? Tiener Kato heeft na lang zeuren eindelijk mama en papa kunnen overtuigen om een hond in huis te halen. Maar zal die eerste ontmoeting ook leiden tot een adoptie?

Op zoek naar ideale hond…

Joris Hessels en Dominique Van Malder zetten in de tweede aflevering van Viervoeters een blind date op voor Lieselot en haar vriend Ward. Lieselot zit al sinds haar geboorte in een rolstoel: “Door de zwangerschapsvergiftiging van mijn mama, ben ik twee maanden te vroeg geboren. Door slecht functionerende longen is er dan hersenbeschadiging ontstaan en worstel ik ook een beetje met een visuele beperking.” En dat bemoeilijkt de zoektocht, weet expert Koen: “Je moet sowieso al een hond nemen met een iets lager energieniveau én ze moet de hond natuurlijk ook kunnen aaien. Voor een assistentiehond kan Lieselot zich nog te goed zelf behelpen.” Klara, Guy en dochter Lola starten met de hulp van Joris en Dominique de zoektocht naar hun ‘vierde musketier’. Daphne is klaar om ook een dog mom te worden. Ze brengt haar goede vriendin Ute, die dog mom is van twee honden, mee naar het pop-up asiel.

Vijf katten en 1 asielhond

In de derde aflevering zoeken Joris en Dominique een nieuw baasje voor een Shih Tzu, een Golden Retriever en een Franse Bulldog. Gaat het ze lukken? Tom is single en wil niet meer in een leeg huis thuiskomen. Hij hoopt op een goede ontmoeting met de hond zodat hij een nieuwe beste vriend heeft. Belangrijk is vooral dat de hond het niet erg vindt om tijdens de werkdag af en toe wat langer alleen te zijn. Daarom heeft Koen op papier de ideale match: een Franse Bulldog.

Sandra komt samen met haar vriend Alex naar het pop-up asiel om een hondenvriend te vinden voor haar zoon Jonas. Jonas heeft het syndroom van Down en komt erg tot rust in het gezelschap van viervoeters: “We voelen dat Jonas vanuit zijn mentale beperking maar ook vooral vanuit zijn autisme heel veel deugd heeft van contact met een hond. Hij wordt socialer, soms veel mobieler en het brengt hem soms rust afhankelijk van de hond zelf.” Maar zal er ook een klik zijn met Lientje, de 1-jarige Shih Tzu? Ze mag alleszins niet blaffen, want daar heeft Jonas moeite mee …

De broers en zussen van Louise verhuizen allemaal uit het ouderlijke huis. Louise wil niet ‘alleen’ achterblijven en gaat samen met haar mama op zoek naar een nieuwe huisgenoot. Ze wil echt een maatje om mee te spelen en eventueel zelfs samen te gaan lopen. Kleine voetnoot: de hond moet zich kunnen aanpassen aan de 5 katten van het gezin.

Tussen de seksspeeltjes…

In de vierde aflevering van Viervoeters snuffelen Joris en Dominique hun hondenparadijs af naar dé liefdesbom tussen mens en hond. Zo hopen Domien en Inge met hun drie kinderen op een succesvolle ontmoeting met een nieuwe beste vriend die rust kan brengen in huis en het hoofd van hun hoogbegaafde tweeling. En om mama en papa te overtuigen een hond in huis te nemen, trokken de kids hun hele trukendoos open: “We hebben mama haar lock screen van haar gsm ingesteld met een schattige hond en de tekst: mogen wij een hondje? We hebben ook al opgezocht welke hond het beste bij ons gezin zou passen, we hebben asielen opgezocht en we zijn al een hondenspeelgoedje gaan kopen.” Om dan nog maar te zwijgen over de vele foto’s en filmpjes in huis …

An is voor het eerst in haar leven single en zoekt een partner in crime om lange wandelingen te maken aan zee. Zal Cavalier King Charles, Marley, de nieuwe man in haar leven worden? An verkoopt verzorgingsproducten en erotische speeltjes, dus Marley zal er wel de knisperende gels en vibrators moeten bijnemen. Na het overlijden van de Bordercollie Cartouche, zijn Marleen en Guy klaar voor een nieuwe viervoeter in hun leven.

Op zoek naar gezelschap

In aflevering 5 van Viervoeters maken Joris en Dominique kennis met Peter en Pieter. Na maar liefst 23 keer verhuizen, zijn ze eindelijk gesetteld en hopen ze hun droom in vervulling te laten gaan: een lieve, aanhankelijke en rustige asielhond adopteren. En liefst eentje die ook goed is met de ouders van Peter, die bij hen inwonen. Heidi en Tim zijn ook op zoek naar gezelschap voor hun labrador Lisa. Maar zal Lisa de aanwezigheid van labrador Ester wel op prijs stellen? Ester kwam in het asiel terecht nadat ze voor een broodfokker niet meer ‘rendabel’ bleek te zijn. Karen en haar drie kinderen zijn na het overlijden van hun Bullmastif Kamiel klaar om een nieuwe vriend te leren kennen. En liefst een zo groot mogelijke knuffelbeer.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 augustus 2021 /