Nieuwe afleveringen Ik Vertrek (2021) in Nederland

Waar de Vlamingen op dit moment kunnen genieten van Bye Bye Belgium en Costa Belgica, start in Nederland weer een nieuw seizoen van Ik Vertrek (winter 2021). Ontdek alles over het nieuwe seizoen en maak kennis met de deelnemers. De afleveringen zijn op dinsdagavond om 20.35 uur te zien op NPO 1 bij AVROTROS.

Carlos en Colinda naar Spanje

Huisschilder Carlos (48) en taxichauffeur Colinda (52) verruilen hun geliefde en vertrouwde Breda voor de Spaanse badplaats Bellreguard. Hoewel ze dol zijn op de Brabantse gezelligheid, staat de Nederlandse betutteling ze steeds meer tegen. In Spanje hopen ze een leven zonder regels en bemoeienis te kunnen leiden.

Carlos en Colinda hebben voor 65.000 euro een vervallen herenhuis gekocht. Hier willen ze een Bed & Breakfast starten. Nadat ze zes maanden hebben gewacht op de bouwvergunning, lezen ze op internet dat ze deze helemaal niet nodig hebben. Ze nemen een aannemer in de arm en storten zich vol goede moed op de verbouwing. Maar na drie weken staat de politie voor de deur en wordt per bevel direct de bouw stilgelegd. Carlos en Colinda snappen niks van deze regels en bemoeienis en de bouwers zijn ineens nergens te bekennen… Hoe dat verder gaat, zie je in de eerste nieuwe aflevering van Ik Vertrek in 2021.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Maarten en Dominique in Italië

Maarten van Eerd (51) en Dominique Stol (59) hebben in het Italiaanse gehucht San Benedetto Val di Sambro hebben ze hun droomhuis gevonden. Dat willen ze ombouwen tot Bed & Breakfast met minicamping. Maarten is na 25 jaar als verpleegkundige te hebben gewerkt namelijk toe aan een nieuwe uitdaging.

“Ik wil dat mensen naar me toekomen voor de fijn en niet voor de pijn.” Gelukkig houdt zijn vrouw Dominique ook wel van avontuur en gaat met hem mee naar het land van de pizza’s en de pasta’s. Niks staat een emigratie naar Italië in de weg. Dominique heeft haar eigen ‘thoughtfullness-methode’ ontwikkeld en wil daarover speciale themaweekenden organiseren. De Ik Vertrek-aflevering met Maarten en Dominique wordt uitgezonden op dinsdag 16 februari.

Familie Henebiens kijkt terug

Dinsdag 23 februari staat er een terugblik aflevering gepland. Dan zie je het follow-up verhaal van de Familie Henebiens. Zij zijn naar het Oostenrijkse skidorp Mallnitz vertrokken om een goedlopend pension over te nemen. Anderhalf jaar later is het gezin volledig geïntegreerd. En nu is het eindelijk de beurt aan Vanessa om haar droom te verwezenlijken…

David en Gine Shearlaw in Aspe

In de Ik Vertrek-aflevering van dinsdag 23 februari is het ook tijd voor een follow-up op het verhaal van David en Gine Shearlaw. We zagen in 2019 hoe zij naar een prefab huis in Aspe (Spanje) vertrekken. In twee maanden tijd moest het omgetoverd worden tot Bed & Breakfast. De juiste vergunningen lieten op zich wachten en het huis bleek niet bestand te zijn tegen noodweer. Wordt de lang gekoesterde droom een ware nachtmerrie? We zijn de avonturen van het stel blijven volgen.

Terug bij De Boerkampies in Italië

Ken jij De Boerkampies uit Ik Vertrek nog? Het is op dinsdag 2 maart tijd voor een follow up. Veertien jaar geleden verruilen Alwin en Bionda en hun zoons Mike, Robbie en Jim Twello voor Italië. Na het runnen van een bed & breakfast is het tijd voor het grote werk!

Alwin en Bionda hebben een braakliggend terrein in de badplaats Cupra Marittima gekocht. Hier willen ze een gigantisch beach resort bouwen. Over een kleine zes maanden moeten er 55 luxe tenten met eigen sanitair, zwembad, restaurant, receptie en speeltuin staan. Een week voordat de bouw van start zou gaan, trekt een grote investeerder zich terug.

Met Familie Wesseloo naar Busot

Dinsdag 9 maart is het in Ik Vertrek 2021 de beurt aan de Familie Wesseloo. Birgitta heeft een hoge functie bij een bedrijf dat vorkheftrucks maakt. Haar werk bestaat niet alleen uit héél véél vergaderen, maar ook uit héél véél zakenreizen. Gelukkig is haar man Ton de perfecte huisman en zorgt voor de kinderen Thomas (7) en Ruben (4).

Ondanks deze duidelijke taakverdeling mist Birgitta het gezinsleven. Daarom gooien ze het roer om. Ze hebben een kavel van 27.000 m2 in het Spaanse Busot gekocht en willen daar 86 vakantiehuisjes en 58 camperplaatsen maken.

Let op: Op dinsdag 16 maart 2021 is er geen uitzending van Ik Vertrek. Hier ontdek je kijktips voor deze avond.

Het roer om met de familie Knops

Op dinsdag 23 maart is het de beurt aan de familie Knops. Twee jaar geleden vierden ze met hun dochters Zoë en Sari vakantie in Indonesië. Toen ze werden opgeschrikt door een hevige aardbeving, beseften ze dat het leven zo voorbij kan zijn. Ze besluiten in Spanje hun droom na te jagen.

Ik Vertrek-programmamanager Marc en zijn Madelon

Ruim tien jaar lang was Marc programmamanager van Ik vertrek. Deze inspiratie brengt hem samen met de liefde van zijn leven naar Spanje. Daar willen ze een illegale olijfmolen ombouwen tot een ‘kind-onvriendelijk’ boetiek hotel. Deze aflevering van Ik Vertrek is te zien op dinsdag 30 maart.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 februari 2021 /