Donderen in Keulen in Nederland op SBS6

Donderen in Keulen kun je vanaf 1 januari 2021 21.30 uur wekelijks op vrijdag in Nederland bij SBS6 zien als Iedereen is van de wereld. Jan Versteegh presenteert deze quiz. In Vlaanderen is het tweede seizoen van Donderen in Keulen uitgesteld.

Iedereen is van de wereld

Van Dubai tot Texas en van Rusland tot Senegal. In Iedereen is van de wereld krijgen 27 wereldburgers uit 9 landen de meest uiteenlopende vragen voor hun kiezen. Hoe ziet jouw wc eruit? Welke leeftijd had je toen je voor het eerst seks had? Hoe verjaag je een inbreker? Deze 27 wereldburgers zijn elk in hun eigen huis, in hun eigen land geïnterviewd.

En er is meer remake-nieuws van SBS6. Ze komen ook met een versie van Cupido Ofzo.

Teams van bekende en onbekende Nederlanders

In de studio worden de feiten- en mensenkennis van twee teams, met bekende en onbekende Nederlanders, flink op de proef gesteld. Welk team weet deze 27 wereldburgers het beste in te schatten? Deze nieuwe quiz is een ludieke cocktail van kennis, humor en gezelligheid. 

Britt Dekker en Leo Alkemade

Britt Dekker en Leo Alkemade zijn de teamcaptains van Iedereen is van de wereld. In de eerste aflevering vormt Britt Dekker samen met Najib Amhali een team. Leo Alkemade krijgt versterking van Harm Edens. Beide hebben ook een onbekende Nederlander in het team waarvoor ze spelen.

Jan Versteegh presenteert Nederlandse Donderen in Keulen

Iedereen is van de wereld (of te wel de Nederlandse Donderen in Keulen) kijk je vanaf 1 januari bij SBS6. Jan Versteegh presenteert de quiz. Voor hem is dat het tweede nieuwe programma deze winter. Hij zal ook te zien zijn als presentator van Klein maar Fijn.

Britt Dekker en Leo Alkemade teamcaptain in Iedereen is van de wereld met Jan Versteegh op SBS 6

Tweede seizoen Donderen in Keulen

In België neemt Sven De Leijer die taak voor zijn rekening. Het eerste seizoen van Donderen in Keulen was vanaf september 2019 te zien op tv. In Vlaanderen is het tweede seizoen van Donderen in Keulen uitgesteld door de coronacrisis. De Gazet van Antwerpen schrijft over deze Nederlandse remake. “De Nederlanders slaagden er blijkbaar wel in om de opnames te laten plaatsvinden.” Het programma is een productie van Fabiola.

Vooroordelen

Maar terug naar Iedereen is van de wereld – een verwijzing naar het populaire nummer van The Scene (dat bij mij meteen in mijn hoofd zit als ik de titel hoor). Bij deze show is niet alleen feitenkennis belangrijk. Het is voor de twee teams in de studio de grote uitdaging om in te schatten welke wereldburger wat heeft gezegd. Vooroordelen komen naar boven en stereotypen worden met een flinke dosis humor bevestigd of juist ontkracht. Dit levert hilarische momenten op. Benieuwd of Jan Versteegh daarbij net zo geweldig uit de hoek kan komen als Sven De Leijer.

Reiskilometers

Elk team bestaat uit drie kandidaten: twee bekende Nederlanders en een onbekende Nederlander, die teamcaptain is. Voor elk goed antwoord verdienen de teams reiskilometers. De winnaar van de quiz, de teamcaptain, krijgt het aantal gewonnen kilometers uitbetaald in een reischeque. Dus: hoe meer reiskilometers het team bij elkaar sprokkelt, hoe groter de kans dat de teamcaptain zijn droomreis wint! Welke bekende Nederlanders er mee doen aan de show maakt SBS 6 later bekend.

Uitzending: vanaf vrijdag 21.30 uur bij SBS6 en op KIJK.nl.

Foto’s: William Rutten – SBS6.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 november 2020 /