Liefde voor Muziek seizoen 2021 (in België) – vanaf 15 februari op tv

Liefde voor Muziek – seizoen 2021 – is vanaf 15 februari om 20.40 uur te zien op tv bij VTM. De artiesten van dit jaar zijn Willy Sommers, Geike Arnaert, Tourist LeMC, Cleymans & Van Geel, Emma Bale, Ronny Mosuse en Bert Ostyn van Absynthe Minded.

Liefde voor Muziek in Westende, België

Het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek belooft er één te worden als geen ander. Met Willy Sommers, Geike Arnaert, Tourist LeMC, Cleymans & Van Geel, Emma Bale, Ronny Mosuse en Bert Ostyn van Absynthe Minded zet Liefde voor Muziek dit keer helemaal in op lokale stemmen uit België. En ook voor de locatie werd gezocht in België. Dit seizoen is Westende (Middelkerke) de gastgemeente voor Liefde voor Muziek. De artiesten laten zich meevoeren door elkaars repertoire aan de charmante Belgische kust van Westende.

Meer kijktips? Ontdek hier ons tv-overzicht (met Vlaamse en Nederlandse programma’s, series en films). Of ga naar Guidinc voor streamingtips.

Artiesten Liefde voor Muziek 2021

We zetten de artiesten van Liefde voor Muziek 2021 voor je op een rijtje – valt het je op dat ze allemaal uit België komen?

Wil je meer over deze artiesten lezen? Lees Liefde voor Muziek: artiesten 2021. Dat is een uitgebreid artikel, waarin alle deelnemers uitgebreid worden voorgesteld. Misschien zeggen namelijk niet alle namen van de deelnemers je iets, maar het zijn echt niet de minste Vlaamse artiesten die Liefde voor Muziek in 2021 aan het publiek toont. Of het net zo’n succes wordt als de 2020-reeks? Dat is natuurlijk nog eventjes de vraag. Dat was écht een hele gave groep.

De Rotonde in Westende

De deelnemers aan Liefde voor Muziek 2021 trekken zich een week lang terug in een cocon aan de branding: het iconische gebouw De Rotonde. De Oude Elektriciteitscentrale Bombardier in Brugge werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een opnamestudio waar de artiesten elke week de mooiste liedjes van en voor elkaar zingen.

Willy Sommers

De koning van het Vlaamse lied – Willy Sommers – wordt in de eerste aflevering bezongen door de andere artiesten. Vanaf de jaren zeventig bestormde Willy Sommers de Vlaamse hitlijsten. Hij heeft al een indrukwekkende carrière bewandeld en staat binnenkort 50 jaar op de planken. Ondertussen zingt jong en oud zijn hits luidkeels mee. Dat werd onder andere duidelijk tijdens zijn fel gesmaakte optreden op Pukkelpop in 2018, waar Willy Sommers onthaald werd als een held. Zijn palmares bestaat dan ook uit maar liefst vijfhonderd nummers.

Nieuwsgierig naar de covers van de nummers van Willy Sommers? Je ontdekt er hier meer over.

Willy Sommers neergestoken door jaloerse fan

Willy is naast een muzikaal icoon ook een bron van indrukwekkende anekdotes. En die deelt hij maar al te graag met de andere artiesten. Hun verbazing is groot wanneer hij vertelt dat hij ooit werd neergestoken door een jaloerse fan: “Ik was tijdens een optreden aan het zingen en vooraan zat een koppeltje aan een tafel. Het meisje was heel erg aan het meezingen en haar lief was eigenlijk boos omdat ze zo goed meedeed. Op een bepaald moment sprong die plots recht en heeft hij een glas stuk geslagen. Hij is vervolgens op het podium gesprongen en heeft dat in mijn rug gestoken”, vertelt Willy Sommers. “Drie dagen erna is die jongen komen bellen bij mijn ouders thuis om zich te verontschuldigen.”

Emma Bale: ‘smoorverliefd’ op jonge Willy Sommers

Emma Bale, de jongste van de hoop, had graag de jeugdige Willy ontmoet. Bij het zien van zijn jeugdfoto’s wordt dat gevoel sterker. “Willy was vroeger écht een rockster! Als ik in die tijd 18 was geweest, dan was ik smoorverliefd geweest op hem. Ik denk dat wij een goed koppel zouden zijn geweest!”, lacht Emma.  Nadat Willy de andere artiesten volledig heeft ondergedompeld in zijn wereld, is het tijd voor muziek. Wat maken de anderen van de nummers van Willy? Kiezen ze voor een monsterhit of een verborgen parel? Eén ding is zeker: met de nummers van Willy zijn meezingers nooit ver uit de buurt.

In de tweede aflevering van Liefde voor Muziek staat Tourist LeMC centraal.

Maandagavond van VTM 

Naast het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek kunnen kijkers vanaf 15 februari elke maandag aansluitend genieten van Fair Trade, de nieuwe fictiereeks van Marc Punt.

Romantiek in het weekend

Vanaf 13 februari injecteert VTM een extra dosis romantiek in het Valentijnsweekend, met vanaf dan telkens op zaterdag een nieuwe aflevering van Da’s Liefde! en het langverwachte nieuwe seizoen van Blind Getrouwd en het nieuwe Blijven Slapen op zondag.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 februari 2021 /