Blijven Slapen: Vlaamse Lang Leve de Liefde op VTM2

Blijven Slapen is de Vlaamse Lang Leve de Liefde en te zien van zondag tot en met dinsdag op VTM 2. Direct na de start van Blind Getrouwd seizoen 6 kun je de eerste twee afleveringen bekijken.

Blijven Slapen

Maakt de liefde meer kans als je ruim de tijd krijgt om elkaar écht te leren kennen? Blijven Slapen op VTM2 neemt de proef op de som en laat Vlaamse singles minstens 24 uur met hun potentiële partner samenleven: van breakfast tot bed. Ze laten iedereen meekijken in misschien wel het belangrijkste moment van hun leven: de ware liefde vinden.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Datingshow VTM2

De eerste aflevering wordt direct na de start van het zesde seizoen Blind Getrouwd uitgezonden op zowel VTM als VTM2, maar daarna moet je echt bij VTM2 zijn voor deze datingshow. De tweede aflevering volgt nog vanavond. Vanaf nu is Blijven Slapen iedere zondag tot en met dinsdag om 21.35 te zien bij VTM 2. Het is de tweede datingshow van VTM2 in navolging van Uit De Kleren.

Singles voorzien van alle luxe

Heel wat singles van alle leeftijden uit Vlaanderen gaan op hun eerste date meteen samenwonen in één van de twee luxueuze huizen van ‘Blijven Slapen’, waar werkelijk álles aanwezig is om de liefde een handje te helpen. Van binnen- en buitenzwembaden en hot tubs, tot een tennisbaan en een koelkast vol lekkers om samen te koken en te klinken op het vinden van de liefde. Badend in luxe nemen de singles ruim de tijd om elkaar beter te leren kennen tijdens de eerste, unieke slow date van 24 uur.

24 uur samen: blijven of vertrekken?

Slaat de vonk onmiddellijk over? Of eist het samenwonen al meteen zijn tol? Na 24 uur beslissen de koppels zelf of ze willen blijven of vertrekken. Ze kunnen hun verblijf verlengen tot maximum vier dagen en nadien hun romantisch avontuur verderzetten in het echte leven. Maar ze moeten eerst één keer Blijven Slapen.

Michiel & Joachim

In de tweede week van Blijven Slapen ontdekken we weer nieuwe koppels. Enthousiastelingen Michiel (29 uit Berchem) en Joachim (30 uit Aalter) zijn onder andere de twee nieuwe singles die zondag hun intrede doen. Van celebrity crushes Jake Gyllenhaal en Ryan Reynolds naar politicus Conner Rousseau, want met hem zou Joachim graag eens op restaurant gaan, bekent hij aan Michiel. “Ik wil graag eens met hem babbelen. Ik wil het dan niet over politiek hebben, maar ik wil weten hoe hij daarbuiten is. Hij heeft zo’n schattige tic nerveux. En aan zijn neus te zien, denk ik dat hij goed voorzien is”, lacht Joachim. Beslissen de mannen na hun eerste slow date van 24 uur om nog langer te blijven? Of kiezen ze ervoor om de villa apart te verlaten?

Tweede week Blijven Slapen

Ook andere singles stappen deze week vol spanning de villa’s van Blijven Slapen binnen op zoek naar de liefde. Zo onder andere de prille twintigers Julie (21 uit Opwijk) & Lars (23 uit Brugge) en Babette (25 uit Deinze) & Jony (27 uit Denderleeuw). Verder komen de VTM 2-kijkers ook te weten hoe het afloopt tussen Yoko (23 uit Ekeren) & Kobe (23 uit Attenrode) en Jana (28 uit Lokeren) & Philippe (28 uit Kaprijke), waarbij het al tot een eerste kus kwam.

Blijven Slapen deelnemers VTM 2: Davina & Jonas
Davina & Jonas

Davina (28) uit Izegem en Jonas (27) uit Wielsbeke

De eerste vrijgezel die antwoord krijgt op de vraag of liefde meer kans maakt als je echt de tijd voor elkaar neemt, is projectingenieur Jonas, die grote fan is van Céline Dion en schlagermuziek: “Een vriend heeft me ingeschreven, omdat ik nooit echt een relatie heb gehad.” Zijn date is Davina, Doctor in de Gezondheidswetenschappen: “Het is jammer dat ik al meer dan een jaar single ben, maar je kan niets forceren in de liefde, hé.”

Blijven Slapen deelnemers VTM 2: Monique & Mario

Monique (33) uit Leuven en Mario (47) uit Oudsbergen

Zorgkundige Monique is een alleenstaande mama van drie kinderen: “Mijn relaties hebben in het verleden niet gewerkt. Ofwel was hij te dominant en maakten we veel ruzie, ofwel was hij niet zelfzeker genoeg om mijn karakter aan te kunnen.” Hopelijk kan de Braziliaanse furie getemd worden door de Limburgse loodgieter Mario, een levensgenieter die één dochter heeft: “Vrijgezel zijn is leuk, maar je kan meer van het leven genieten met twee. En ik hou wel van iets leuks. Ik ben geen dode muis. (lacht)”

“Je zit hier echt 24 uur bij elkaar en je moet je bezighouden met twee. Ik ben al rechtuit, maar zij is gewoon iemand waarbij het knal, bam, bats is. Ze heeft een temperamentje en verbloemt niets. Net hebben we gekust, want ik moest testen of ze goed kust natuurlijk. En ik moet zeggen: hallo kroket”, aldus de 47-jarige Mario.

Blijven Slapen deelnemers VTM 2: Jana & Philippe

Jana (28) uit Lokeren en Philippe (28) uit Kaprijke

Logistiek medewerker Philippe wil opnieuw head over heels in love zijn: “Ik ben maar een keer echt verliefd geweest. Ik wil ontdekken of ik dat ooit nog ga meemaken. En toch ben ik geen dater. Zo afspreken met iemand die je niet kent, ik vind dat wel moeilijk.” Kleuterjuf Jana is nieuwsgierig naar haar date: “Ik zoek iemand die er voor mij is, die mij graag ziet en die me af en toe ook eens op mijn plaats kan zetten. Ik ben benieuwd wie buitenstaanders zien naast mij.”

Blijven Slapen deelnemers VTM 2: Yoko en Kobe

Yoko (23) uit Ekeren en Kobe (28) uit Attenrode

Creatieve duizendpoot Yoko werkt in een modeagentschap: “Ik heb genoten van het single-leven, maar nu ben ik klaar om een verdere stap te zetten.” Het creatieve hebben ze alvast gemeen, want Kobe is een ontwerper van Zweedse keukens: “Ik vind het moeilijk om in deze tijden te daten. Ik heb Tinder geprobeerd, maar dat draait altijd uit op niks eigenlijk.”

De afleveringen van Blijven Slapen zijn ook (terug) te kijken op VTM GO.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 februari 2021 /