Liefde voor Muziek: Willy Sommers

Liefde voor Muziek start het nieuwe seizoen vanavond – maandag 15 februari – met een uitzending in het teken van Willy Sommers. Geike Arnaert, Tourist LeMC, Cleymans & Van Geel, Emma Bale, Ronny Mosuse en Bert Ostyn van Absynthe Minded laten hun muzikale creativiteit los op het oeuvre van de koning van het Vlaamse lied.

Hier ontdek je alles over de artiesten van Liefde voor Muziek 2021.

Willy Sommers

Wat maken de anderen van de nummers van Willy Sommers? Kiezen ze voor een monsterhit of een verborgen parel? Aan nummerkeuze is er alvast geen gebrek. Willy’s palmares bestaat uit maar liefst 500 nummers waaronder talloze hits die jong en oud moeiteloos meezingen.

Cleymans & Van Geel

Voor de zanger zelf springt er alvast één nummer uit: “Mijn absolute favoriet is Als een Leeuw in een Kooi.” En het is die monsterhit waarmee Cleymans & Van Geel aan de slag gingen: “Het is een geweldig nummer. We hebben er voor geijverd om dit te mogen zingen en zijn heel blij dat we dit nu kunnen doen”, vertellen Jonas Van Geel en Jelle Cleymans.

Hier ontdek je meer tv, serie en film-tips. Of kom bij onze Facebook-groep om deze aflevering van Liefde voor Muziek te bespreken.

Geike Arnaert

Ook Geike Arnaert (die weer zangeres is van Hooverphonic) brengt een nummer uit Willy’s ‘Tien Om Te Zien-periode’. Als klein meisje bleef ze speciaal wakker voor dit programma. Ze brengt een eigen soulful versie van Het Water is Veel te Diep in het Engels, al duurt het even voor de artiesten het nummer herkennen…  

Emma Bale

Emma Bale, de jongste van de bende, zette de tekst van Laat De Zon In Je Hartvolledig naar haar hand en toverde het nummer om tot een bijzonder intieme versie: “Ik zong dat altijd in de scouts. Ik heb het helemaal aangepast omdat ik er mijn eigen stempel op wou drukken. Het heet nu Lay Your Heart. De thematiek is dezelfde, al is het geen polonaise meer maar een heel traag schuurlied.”

Bert Ostyn

Bert Ostyn van Absynthe Minded koos voor de classic der classics: Zeven Anjers, Zeven Rozen. Hij injecteerde wat ruigheid in zijn versie én een speelse knipoog die de andere artiesten weten te waarderen. Voor Bert Ostyn is het de eerste keer dat hij in het Nederlands zingt. Willy Sommers is er in ieder geval laaiend enthousiast over. “Ik zou deze versie graag eens op Pukkelpop willen spelen!”, klinkt het.

Ronny Mosuse

Niet alleen bekende hits passeren de revue, ook minder bekende nummers worden onder handen genomen. Ronny Mosuse ontdekte een verborgen parel waarvan hij wou dat hij die zelf had geschreven. “Jenny was een nummer op de B-kant in de jaren 70 en ik vraag me echt af waarom niemand dit ooit heeft opgemerkt als potentiële wereldhit.” Hij dompelde de song onder in een ‘jazzy-vibe’, die duidelijk in de smaak valt bij Willy. “Ik heb nu deze versie gehoord en ik ga dat nummer terug uit de schuif halen tijdens concerten!”, lacht hij.  

Tourist LeMC

Tourist Le MC (die momenteel in de jury van The Voice zit) koos, na de nodige twijfel en experimentjes, eveneens voor een minder bekend nummer. “Al je nummers waar een leeuw in voorkomt, heb ik onder handen genomen. Maar er was altijd iets wat me tegenhield tot ik plots een nummer tegenkwam waarmee ik meteen een klik had.” Hij brengt ‘Ik hou van U zoals je bent’ met een erg catchy refrein en introduceert daarbij zelfs een gloednieuwe move… 

Tien Om Te Zien

Afsluiten doet ‘the master himself’ met een portie magie, letterlijk: “Ik ga Magie brengen van Philippe Robrechts. Als ik dit aankondigde bij Tien Om Te zien dacht ik altijd: dit nummer had ik zelf willen maken.” 

Foto: VTM

Artiesten liefde voor muziek 2021: eerste aflevering staat Willy Sommers centraal

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 februari 2021 /