Merci voor de muziek kerstspecial – de artiesten

Bart Peeters en Nora Gharib sluiten 2020 af met een eenmalige kerstaflevering van Merci voor de muziek, op zaterdag 26 december om 20.50 uur op Eén. Corona stak voorlopig een stokje voor een volledige reeks, maar met de nodige veiligheidsmaatregelen is een kerstspecial gelukkig mogelijk. En wat voor een special is het geworden. Tal van bekende Vlaamse artiesten hebben hun medewerking verleend: van #LikeMe tot Clouseau en Frank Deboosere.

Kerstspecial Merci voor de muziek

Het wordt een echte kerstaflevering: voor de gelegenheid ruilen Bart Peeters en Nora Gharib de loft van de eerste reeks in voor een feeërieke kerstlocatie, met een virtuoze liveband en een hele hoop artiesten. Aan het basisconcept wordt uiteraard niet geraakt: nog steeds verrassen, bedanken en troosten ze mensen met muziek.

Heb je laatst ons interview met Nora Gharib gelezen? Over Black-out, The Masked Singer en Grond?

Bart Peeters

Bart Peeters vertelt: “We mochten helaas geen publiek ontvangen voor al die fantastische mensen, zangers en muzikanten, maar dit was wel de eerste keer in heel mijn leven dat de technische mensen van achter de camera’s spontaan mee applaudisseerden. Dat heeft mij echt geraakt. Nora en ik, en alle betrokkenen, zijn echt héél trots op deze special.”

Artiesten kerstspecial

Een hele hoop mooie en ontroerende verhalen passeren de revue in de Merci voor de muziek kerstspecial. Jesper (4 jaar) krijgt dankzij zijn mama bezoek van een muzikale astronaut die verdacht veel op Bart Peeters lijkt. Sandra Kim en Ronny Mosuse verrassen twee koppels die een bijzonder unieke vriendschap vieren. Speciaal voor Wout (5 jaar) en zijn gezin zingt #LikeMe een nummer waarbij de hele gemeente Wuustwezel meetolkt in gebarentaal. Lotte krijgt een piano en een liedje van Clouseau cadeau. Regi en Camille zingen voor Henk en Kerry-Lynn die dit jaar hun leven drastisch omgegooid hebben. En Hannelore Bedert brengt een heel pakkende ode aan Aurélie, die afgelopen jaar haar man verloor.

Ken je Merci voor de Muziek nog niet? Hier lees je alles over het eerste seizoen.

Kerstmusical met tal van bekende Vlamingen

Daarnaast dringen Bart Peeters en Nora Gharib ook binnen in de videogesprekken van studentes geneeskunde, een chirogroep en een kappersfamilie. Ze verrassen hen met een totaal onverwachte kerstmusical, daarbij geholpen door Sabine Hagedoren, Bram Verbruggen, Frank Deboosere, Tiktokkers Celine en Michiel, Geert Hunaerts en Tine Priem, Leen Dendievel en Udo Mechels, en Gene Thomas en Kristel Verbeke. Zo doet dus een heel gevarieerde groep aan bekende Vlamingen mee aan deze kerstspecial van Merci voor de Muziek.

Zal Nora Gharib zelf ook nog gaan zingen? Zij haalde als suikerspin in The Masked Singer bijna de finale…

Bekende Vlamingen die je zag in Merci voor de muziek kerst editie

Foto’s van optredens

Merci voor de muziek kerstspecial is op zaterdag 26 december om 20.50 uur te kijken op Eén.

Foto: VRT

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

25 december 2020 /