Heel Holland Bakt seizoen acht bij Omroep MAX

Heel Holland Bakt is vanaf op zondag 27 december terug bij MAX om 20.25 uur op NPO 1. En hoe! Inmiddels is het alweer tijd voor seizoen acht! Waarbij tien kersverse thuisbakkers hun geluk gaan beproeven in de HHB-tent. Je ontdekt alles over de deelnemers aan Heel Holland Bakt in dit artikel.

Bakkers klaar? Bakken maar! Wist je trouwens dat je via NPO Plus ook naar Bake Off Vlaanderen – seizoen 3 kunt kijken?

HHB 2020

De HHB-tent is twee keer zo groot, de bakkers zijn drie keer zo enthousiast, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven proeven vier keer zoveel en André.. is gewoon André; steun en toeverlaat voor de thuisbakkers. 

Wist je trouwens dat Janny van der Heijden werkt aan een nieuw boek? Ze schrijft momenteel ‘Smaakpalet van de Lage Landen – Vier eeuwen eetcultuur in beeld‘. Het boek is nu al te bestellen.

Deelnemers Heel Holland Bakt seizoen 2020

De deelnemers aan Heel Holland Bakt seizoen 2020 zijn bekend. Maak alvast kennis met Chun, Daniel, Elizabeth, Ellen, Eric, Jenny, Rianne, Roelof, Sabine en Thijs.

Chun

De 28-jarige Chun is in het dagelijkse leven fysiotherapeut en volgt een masteropleiding tot oedeem- en oncologiefysiotherapeut. Hij heeft groene vingers en verzorgt zijn kamerplanten met uiterste precisie. Maar zijn grootste hobby is toch wel bakken. Dat heeft hij geleerd van zijn favoriete tante, die vaak in het Chinese restaurant kwam waar Chun een poosje bij zijn oma woonde. Waar het begon met pakjes en zakjes, daar heeft hij zich inmiddels verdiept in het hele proces. Op de site van Heel Holland Bakt lees ik dat Chun ‘ wil begrijpen hoe iets werkt, verdiept zich in producten en het combineren daarvan, maakt een tekening van de taart en is erg perfectionistisch’. Chun is al vier jaar gelukkig met zijn vriend Mike.

Daniel

De 30-jarige Daniel is opgegroeid in de Oostenrijkse bergen, maar woont sinds 2014 in Amsterdam. Met zijn bakkunsten heeft hij inmiddels al heel veel vrienden gemaakt. Zijn favoriete gebakje is de Germknödel; die zijn opa maakte in zijn banketbakkerij. In het dagelijkse leven werkt Daniel in een groot warenhuis. Hij kan erg goed tegen stress; dat kan hem nog wel eens goed van pas komen.

Elizabeth

De 41-jarige Elizabeth is geboren in de Dominicaanse republiek. Ze groeide op in Aruba en kwam naar Nederland om te studeren. Elizabeth is hier gesetteld samen met haar man en vier kinderen. Ze werkt als verpleegkundige op de endoscopieafdeling in het ziekenhuis en neemt regelmatig een stukje taart mee voor haar collega’s. Die genieten zo van haar bakkunsten dat ze opperden dat Elizabeth zich moest inschrijven voor Heel Holland Bakt. Van haar moeder heeft deze dame geleerd dat je in de keuken gewoon moet doen en durven.

Ellen

De 32-jarige Ellen woont samen met haar vriend in Utrecht. Ze is coach bij een IT-bedrijf. Deze vrolijke flapuit is een enorme zoetekauw. Zo begon ze brownies uit een pakje (ja, die waar water bij moeten) te bakken in haar studententijd. Inmiddels varieert ze er op los. Zo maakt ze ieder jaar een mokkataart voor de verjaardag van haar vriend; maar die is steeds weer iets anders. Ze geniet verder van wielrennen en vogels spotten.

Eric

Muziekliefhebber Eric woont in Friesland en is de drummer van de band. Op zaterdag gaat hij graag vissen met zijn zoon. Op zondag is hij de man die het zelf gebakken brood op tafel zet voor zijn vrouw en twee kinderen. Eric is 53 en werkt in het dagelijkse leven als grafisch vormgever. Toch is hij bij het bakken helemaal geen fan van frutsels of poespas om een baksel mooier te maken. Nee, hij maakt graag pure en eerlijke producten. Op de site van Heel Holland Bakt lees ik: “Het leuke aan bakken vindt Eric, dat je iets zelf kunt maken wat je gewoon bij de bakker hebt zien liggen. En dat het dan net zo lekker, of zelfs nog lekkerder is.”

Jenny

We zien wel waar het schip strandt; met dat motto schreef Jenny (52) uit Twente zich in voor Heel Holland Bakt. Ze had niet gedacht dat ze het tot de tien deelnemers zou schoppen. In het dagelijkse leven promoot ze in supermarkten producten. Jawel, zij is de vrouw die je van alles laat proeven. Jenny is een echt buitenmens, die voor haar gezin graag bakt. Dat doet ze op de ouderwetse manier. Ze had tot haar deelname aan Heel Holland Bakt niet eens een keukenmachine.

Rianne

Juf Rianne geeft les aan groep 3 van de basisschool. Deze vijftigjarige bezige bij woont in de Zaanstreek samen met haar man en drie kinderen (die altijd erg genieten van haar creaties). Bakken is niet haar enige hobby. Ze leest graag, doet aan yoga, zingt in een koor en kletst graag. Niet alleen tegen haar gezin en de kinderen in de klas, maar ook tegen de planten in haar moestuin of gewoon tijdens het bakken. Rianne is een heel precieze en nette bakker; dit heeft ze geleerd als jong meisje van haar vader.

Roelof

Met zijn opa stond de 48-jarige Roelof als klein jongetje al worsten- en puddingbroodjes te bakken. Zo heeft hij het goed geleerd, want opa was docent bakken. Brabander Roelof kijkt nog vaak in de receptenboeken van zijn opa. Op de site van Heel Holland Bakt lees ik dat hij het mooi vindt dat recepten van misschien wel 100 jaar oud nog altijd even goed werken. Roelof is getrouwd en heeft twee kinderen. In het dagelijkse leven is hij eventmanager, fitnessinstructeur en yogadocent.

Sabine

De 34-jarige Sabine is kapster aan huis. Ze is getrouwd en moeder van twee zoontjes. Naast bakken houdt ze van tekenen, schilderen, kleding ontwerpen en boetseren. Ze heeft het bakken geleerd toen ze een moeilijke tijd doormaakte; hier vond ze haar ontspanning in. Ze maakt creaties die klassiek zijn qua smaak, maar er uit springen op decoratief vlak. Ik lees dat ze niet alleen bloedfanatiek, mar ook best onhandig is… Als dat maar geen drama wordt…

Thijs

De 30-jarige Thijs werkt als arts-onderzoeker op de kinderafdeling van het LUMC. Na het werken duikt hij het liefst de keuken in om te bakken en tot rust te komen. Hij bakt van jongs af aan samen met zijn moeder. en maakt graag klassiekers met een twist. Daarbij vindt Thijs smaak vooral belangrijk. Hij woont samen met zijn vrouw, die hem als verrassing opgaf voor Heel Holland Bakt.

Heel Holland Bakt seizoen 8 met André van Duin, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven

Doorbakken met André van Duin

Als Heel Holland Bakt van start gaat, mag natuurlijk ook Doorbakken niet ontbreken. Dit programma gaat op dinsdag 29 december van start. In Doorbakken bespreekt presentator André van Duin wekelijks de Heel Holland Bakt-aflevering van afgelopen zondag. Iedere week is de afgevallen thuisbakker uit de tent van de voorgaande aflevering te gast en vijf verschillende thuisbakkers uit het hele land staan wekelijks te springen om hun bakkunsten aan André te laten proeven.

Niet eerder vertoonde beelden van HHB

In dit seizoen van Doorbakken wordt vanuit een knusse studio-bakkerij op humoristische wijze teruggekeken op de spannendste en mooiste gebeurtenissen uit de HHB-tent. Janny van der Heijden neemt André wekelijks mee op pad voor een educatief uitje, met als thema een baksel of voorwerp uit de tent. De thuisbakker die voorgaande aflevering is afgevallen kan iedere week rekenen op een mini-masterclass van Robèrt van Beckhoven waarin zij samen gaan bakken en bespreken wat minder goed ging of wat beter had gekund. Daarnaast wordt de kijker getrakteerd op unieke, niet eerder vertoonde beelden, uit Heel Holland Bakt.

André van Duin: “Ik heb er zin in om dit seizoen van Doorbakken met Janny, Robèrt en de bakkers verder te gaan waar we op de zondagen gebleven waren. We gaan door.. bakken!”

Doorbakken vanaf dinsdag 29 december 2020 om 22.25 uur op NPO 1
LET OP: daarna vanaf 6 januari iedere woensdagavond om 21.25 uur op NPO 1
.

Foto: Omroep Max – Roland Reinders (kandidaten) – Elvin Boer (jury)

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 december 2020 /