Alles Mag Weg op VTM2 met 4 veilingmeesters / veilinghuizen

Ken jij het nieuwe VTM2 programma Alles Mag Weg al? Iedere dinsdagavond – sinds 2 april – mogen we als kijkers mee kijken in de wereld van online veilingmeesters. Van 20.000 horloges tot de inboedel van een seksbioscoop en zelfs paarden: Alles Mag Weg via online veilinghuizen… Natuurlijk kijk je Alles Mag Weg ook terug via VTM GO.

Alles Mag Weg: VTM2

Een verzameling van 300 koekoeksklokken, de inboedel van een bakkerij, horecazaak of seksbioscoop, een stock van 20.000 horloges, oldtimers en zelfs paarden. Je kan het zo gek niet bedenken, of het gaat onder de online veilinghamer. Alles Mag Weg snuistert in de wereld van de online veilinghuizen. Die verkopen letterlijk alles. Maar waar komen al die spullen vandaan? Waar vinden veilingmeesters die unieke, verrassende, soms vreemde objecten die per opbod verkocht worden? En hoeveel brengen ze op?

Alles Mag Weg

In Alles Mag Weg betreden de VTM 2-kijkers samen met veilingmeesters van vier online veilinghuizen verlaten huizen, opslagplaatsen, failliet verklaarde zaken en unieke locaties. Achter elke deur schuilt een verhaal, verbonden aan een onontgonnen terrein van verzamelingen en spullen om in te snuisteren. Elke dag is anders, elk bezoek is een nieuwe ontdekking. En alles mag weg. 

Online veilinghuizen

Benieuwd welke bijzondere mensen we volgen in het programma Alles Mag Weg van VTM2? We zetten ze op een rijtje en stellen ze daarna uitgebreider aan je voor.

  • Michael, Bart en Igor van veilinghuis Veilbalie (Maarkedal) 
  • Kimbo en Kevin van veilinghuis Openbare Verkopen (Wielsbeke) 
  • Preben, Yannic, Jeroen en Koen van veilinghuis Vavato (Lokeren) 
  • Limburgse broers Koen en Raf van veilinghuis Belga Veilingen (Hasselt) 

Veilinghuis Veilbalie

Michael (41, Maarkedal), de man achter Veilbalie, heeft de passie voor veilingen geërfd van zijn opa. Die runde zijn eigen veilinghuis, waar Michael als kleine jongen het reilen en zeilen op de voet volgde. In 2015 zette hij zelf de stap en richtte hij Veilbalie op. Met partners in crime Bart (39, Oudenaarde) – een flapuit die overal mee wegkomt – en Igor (55, Lessines) – met wilde haren, een imposante gestalte, maar vooral een arendsoog voor items met waarde – is het elke dag rock and roll.

Veilinghuis Openbare Verkopen

In een door mannen gedomineerde wereld aarzelt Kimberly (32, Oudenaarde) – Kimbo voor de vrienden – niet om de handen uit de mouwen te steken. Samen met collega Kevin gaat ze elke dag op schattenjacht. Kevin (32, Deerlijk) bloeit helemaal open wanneer hij de sleutel in het slot van een verlaten huis kan draaien. Als verzamelaar van alles en nog wat besloot hij zijn baan op de sportdienst van een gemeente op te zeggen om bij Openbare Verkopen voluit voor zijn passie te gaan. Collega Joost (39, Torhout) is de doorgewinterde rot bij Openbare Verkopen. Zijn favoriete dossiers? Faillissementen.

Veilinghuis Vavato

Ex-profvoetballer Preben (27, Denderleeuw) heeft een passie voor alles met een motor in. Hij scheurt geregeld een opslagplaats uit met een exclusieve wagen, zodat deze netjes op de online veilingsite verkocht kan worden. Ondertussen is er niets dat zijn collega Yannic (52, Waarloos) nog niet heeft verkocht en doorkruist Koen (31, Genk) dagelijks het hele land op zoek naar waardevolle voorwerpen. Daarbij is elke dag een verrassing. Ook Jeroen (40, Edegem) is dagelijks onderweg, op zoek naar kopers. Met zijn energie voor drie gaat het in een razend tempo vooruit.

Veilinghuis Belga Veilingen

Broers Koen (60, Lummen) en Raf (63, Lummen) rolden in de wereld van online veilingen via hun broer Patrick. Toen Patrick plotseling overleed, bleven de twee broers met de handen in het haar achter. Maar dankzij hun passie voor de job en een goed humeur maken ze samen van elke dag ‘een fijne dag’. En met hun sappig Limburgs accent weten ze iedereen te overtuigen om met Belga Veilingen in zee te gaan.

Afleveringen Alles mag Weg

Wil je Alles Mag Weg kijken, dan kan dit iedere dinsdagavond. Je kunt de afleveringen ook terugkijken bij VTM GO. (Wil je dit vanuit het buitenland doen, lees dan deze uitleg).

  • Aflevering 1: Raf en Koen, de goedlachse broers van Belga Veilingen, moeten een verzameling koekoeksklokken taxeren, bestaande uit meer dan 300 stuks. Kimbo en Kevin van Openbare Verkopen hebben de handen vol met het uitpakken van retourgoederen van Amazon, op zoek naar unieke veilingitems. De eigenaar van een fietsenwinkel schakelt dan weer veilinghuis Vavato in om een faillissement te voorkomen. En Michael, Igor en Bart ontdekken een gigantische wapenverzameling in de woning van iemand die overleden is… Deze opvallende vondst blijkt nog maar het topje van de ijsberg…  
  • Aflevering 2: Benne moet zijn platenwinkel sluiten en roept de hulp in van Openbare Verkopen om zijn inboedel te verkopen. Het magazijn van Veilbalie staat vol met exclusieve wijnflessen. Michael, Igor en Bart dromen al van de mogelijke opbrengst van deze wijncollectie. Koen en Raf van Belga Veilingen gaan intussen het appartement van een overledene inventariseren voor een online veiling.
  • Aflevering 3: Kimbo en Joost organiseren een verkoop van gemeentemateriaal in Middelkerke, waarbij onder andere de verdwaalpalen van op het strand onder de online hamer gaan. Michael en Igor van Veilbalie zijn druk bezig met een oude pastorijwoning in Dikkele. Karmen en Joram helpen ondertussen Sem Naessens, de zoon van, om een deel van zijn auto- en motorverzameling te veilen.
  • Aflevering 4: Kevin en Kimbo worden naar Kortrijk gestuurd om een failliete seksbioscoop te inventariseren. In het magazijn van Vavato ligt een stock van meer dan 20.000 horloges van Rodania die Yannic zal proberen te verkopen. Koen en Raf gaan ondertussen op ontdekking in een oud herenhuis in Putte om de inboedel te taxeren voor een online verkoop.

Ik moet bij dit programma ook wel denken aan De Vuilste Jobs van Vlaanderen. Daar werd natuurlijk ook gezocht naar door sommige deelnemers naar mooie items om weer te verkopen…

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 april 2024 /