Ik ook van jou op tv

Ik ook van jou – de film met hoofdrollen voor Antonie Kamerling, Angela Schijf en Beau van Erven Dorens – wordt vanavond op Net 5 uitgezonden. Hij wordt om 22.30 uur uitgezonden aansluitend aan de documentaire Antonie & Merlijn: 10 jaar later.

Verhaal Ik ook van jou

De film Ik ook van jou is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Ronald Giphart. Op de avond dat de jonge en onervaren Erik (Antonie Kamerling) de mooie, sexy en mysterieuze Reza (Angela Schijf) ontmoet, duiken ze direct met elkaar het bed in. Het betekent de start van een heftige, hartstochtelijke relatie. Levend in een roze wolk van overdadige seks, wordt langzamerhand duidelijk dat er tegelijkertijd ook een enorme spanning tussen beiden wordt opgebouwd.

Reza begint merkwaardige trekjes te vertonen. Het ene moment adoreert ze Erik en een seconde later vervloekt ze hem tot op het bot. Regelmatig overmand door jaloezie. Ze beleeft angstaanjagende woede-uitbarstingen. En verminkt ze zichzelf. Reza wordt zelfs een gevaar voor Erik die nauwelijks van haar terreur kan loskomen.

Cast Ik ook van jou

De cast van Ik ook van jou telt verschillende acteurs en actrices, die je waarschijnlijk wel herkent als je de film ziet. Denk aan Anniek Pheifer, die binnenkort te zien is in de nieuwe serie Vliegende Hollanders. Maar ook Tijn Docter en Frederik Brom. En over Cynthia de Graaff schreven we vandaag zelfs nog op VlaamsKijken. En wist je dat Alice Reys – de Nederlandse vrouw van Tom Van Dyck – ook een rolletje in deze film heeft? Maar de belangrijkste rollen worden natuurlijk gespeeld door Angela Schijf, Antonie Kamerling en Beau van Erven Dorens.

Antonie Kamerling

Het Nederlandse publiek leerde Antonie Kamerling kennen als Peter Kelder in Goede tijden, slechte tijden. Hij was in bijna 500 afleveringen te zien! Daarnaast stal hij heel wat harten als Hero in de film en serie van All stars (waar nu een nieuw seizoen van is), waarin hij ook nog eens een gigantische hit had met het nummer Toen Ik Je Zag (wie kan ‘m niet meezingen). Zijn laatste rol was die van Nicolai Houtsma in het eerste seizoen van Levenslied; die serie werd uitgezonden, nadat Antonie Kamerling zelf een einde aan zijn leven maakte. Een dood die voor velen als een schok kwam. Zijn vrouw Isa Hoes schreef er het boek Toen ik je zag over. Zijn zoon Merlijn Kamerling heeft nu de documentaire 10 jaar later gemaakt én het boek Nu ik je zie.

Angela Schijf

Actrice Angela Schijf – die getrouwd is met de Vlaamse acteur Tom van Landuyt – was voor het eerst als actrice te zien in Oppassen!!! Nationale bekendheid kreeg ze als Kim Verduyn in Goede tijden, slechte tijden. Ik ook van jou betekende haar eerste grote filmrol. Daarna was ze te zien in tal van films en series, waarbij haar bekendste personages – zowel in Nederland als in België – Eva van Dongen en Nadine van der Does zijn. Sinds 2007 is ze in Flikken Maastricht al te zien als agente Eva. En sinds 2017 kunnen we van haar genieten als callgirl Nadine in Meisje van plezier. Deze reeks is te vinden op Streamz. Wist je dat er zelfs een derde seizoen aan komt?

Beau van Erven Dorens

We kennen Beau van Erven Dorens tegenwoordig als presentator en tv-maker. Zo presenteerde hij in Nederland Five Days Inside, dat in België nu wordt uitgezonden met Axel Daeseleire als Axel Gaat Binnen. De rol van Fraser – de vriend van Erik – in Ik ook van Jou was zijn eerste grote rol in een film.

Ruud van Hemert

De film Ik ook van jou is geregisseerd door Ruud van Hemert, die samen met Willeke Frima ook voor het scenario zorgde. Je kent Ruud van Hemert verder van zijn films Schatjes!, Mama is boos!, Honneponnetje en Feestje! In die laatste film waren Antonie Kamerling en Beau van Erven Dorens ook weer samen te zien.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 oktober 2020 /