Tv-series op VRT NU (laatste kans!)

VRT NU is de plek waar je heel veel programma’s en series van de Vlaamse zenders Eén, Canvas en Ketnet kunt terugkijken. Nu hebben ze nog tot 31 augustus verschillende tv-series compleet online staan. Misschien heb je – net als ik – al verschillende reeksen gekeken. Niet? Grijp dan nog snel je kans en start met bingewatchen. Ik zet alle series voor je op een rijtje.

VRT NU kijken vanuit Nederland

Even een korte melding voor de Nederlandse lezers van dit blog. Vanuit Nederland kijken naar VRT NU is nog niet zo eenvoudig. Deze app is echt gericht op de kijker uit België. Daar loop je bij het inloggen dan ook tegenaan. Een aantal series kun je wel kijken als je ingelogd bent. Bij anderen is dat niet mogelijk, omdat je je account moet valideren met een telefoonnummer.

Erg jammer natuurlijk, maar gelukkig zijn steeds meer series ook op Netflix en Videoland (terug) te kijken. Als je op de naam van de streamingsdienst klikt die jij gebruikt, dan zie je het aanbod (vanuit Nederland)

Tv-series van Eén op VRT NU

Van Eén kun je momenteel de volgende tv-series op VRT NU zien. Deze series zijn tot 31 augustus te zien (of het staat erbij tot wanneer je ze kunt kijken). Mijn favorieten? Tom & Harry, Geub en Salamander (maar dan moet je echt als de wiedeweerga beginnen kijken, want beide seizoenen staan er op).

Klik op de titel om meer over de serie te ontdekken. Ben je te laat? Dan kun je ‘m hier ook op dvd (of soms blu-ray) bestellen. En je steunt daarmee ook meteen VlaamsKijken, zonder dat het jou iets kost.

Series van Canvas terugkijken op VRT NU

Ook Canvas heeft een aantal pareltjes die je nu via VRT NU terug kunt kijken tot 31 augustus. Voordeel is dat dit wat kortere reeksen zijn. Als je vroeg begint, heb je die er op een avondje door. Mijn favorieten zijn Generatie B. en Red Sonja (die erg gunstig geprijsd is bij Bol.com op dit moment – net als een paar andere series uit dit lijstje van Canvas).

Sentiment op VRT NU

Wist je dat je op VRT NU ook verschillende oudere series kunt terugkijken? Kijk er maar eens tussen, want wie weet zit er een gevalletje ‘puur jeugdsentiment’ bij. Al deze series zijn te zien tot 31 december. Met uitzondering van Johan en de Alverman, die is tot 31 augustus te zien.

Ik ben natuurlijk ook ontzettend benieuwd welke series jij hebt al gekeken. En welke jij kunt aanraden aan en de andere lezers. Laat je het weten in onze Facebook-groep?

Verder kijken via streamingsdienst

Daarnaast biedt ook Ketnet nog verschillende series aan op de app. Kortom: volop kijkplezier. Zelfs als veel series per 31 augustus VRT NU verlaten. Wie weet wat we er dan weer voor terug krijgen. Op 3 september wordt daarnaast bekendgemaakt wanneer die andere streamingsdienst in Vlaanderen van start gaat én wat er te zien zal zijn op Streamz (naast De Bende van Jan de Lichte).

Daarnaast werk ik het overzicht met Vlaamse series op Netflix en het overzicht met Vlaamse series op Videoland ook regelmatig bij.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 augustus 2020 /