Sophie Allegaert schrijft boek over GR5 serie

Sophie Allegaert schrijft het boek GR5, dat aansluitend aan de nieuwe tv-serie van Eén wordt gepresenteerd. Natuurlijk komt de cast van GR5 aan het woord over hun ervaringen met deze wandelroute. Maar het wordt vooral een inspiratiegids met ervaringen, praktische informatie voor wie zelf op pad gaat, de natuur in wil trekken of de GR5 wil volgen.

Sophie Allegaert

Het boek wordt rijkelijk geïllustreerd met foto’s van de landschappen langs de route. Het telt 192 pagina’s. De auteur, Sophie Allegaert, heeft een passie voor reizen en schrijven. Voor diverse bladen en uitgeverijen reisde ze al een flink stuk van de wereld af.

Het boek bij GR5 is al te bestellen en kost 35,99 euro.

In Vlaamse Velden

Sophie Allegaert heeft ook tal van verschillende boeken op haar naam staan. Zo schreef ze niet alleen het boek bij de GR5 serie. Maar ook het boek bij de serie In Vlaamse Velden komt van haar hand. Dit boek voer je naar de mooiste en belangrijkste plaatsen die herinneren aan de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen. Die serie is nog tot en met 31 maart 2020 te zien op Netflix.

Charmante Vlaamse dorpen

Een ander boek van haar wat ik ook wil tippen is ‘Bij ons in het dorp‘. Dit boek heeft Sophie Allegaert gemaakt samen met Gert Corremans en Lynn Guillame. Dit werk beschrijft 50 plekken in Vlaanderen waar je gelukkig wordt. Volgens de schrijvers zijn het de meest charmante dorpen van Vlaanderen. Hiervoor gingen ze op pad langs Vlaamse wegen en kwamen gezellige marktpleinen, autovrije dorpskernen, levendige cafeetjes, producenten van eerlijke streekproducten, inspirerende makers, stille natuurjuwelen en nog veel meer tegen.

Het boek bij GR5 wordt uitgegeven door Standaard Uitgeverij / Manteau en is beschikbaar vanaf mei.  (ISBN 978 90 223 3718 9)

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

21 maart 2020 /