Dempsey Hendrickx in De Buurtpolitie

Dempsey Hendrickx is dit najaar te zien als stagiair in het nieuwe seizoen van De Buurtpolitie. De acteur – die bij het jongere tv-publiek vooral bekend is als Held van Ketnet – vormt met zijn komst één van de vele veranderingen in het twaalfde seizoen van De Buurtpolitie.

Afscheid Buurtpolitie voor bekende namen

In seizoen 12 van de succesreeks zitten meer nieuwigheden dan ooit. Het grootste nieuws is daarbij dat acteurs Charlotte De Groof, Henny Seroeyen, Johan Kalifa Bals, Dorien Reynaert, Souliman De Croock en Tim Ost wel te zien zijn in seizoen twaalf. Maar dat hun rol daarna afneemt.

Nieuwe gezichten

Door de introductie van stagiairs en een dispatch, zullen naast de vertrouwde acteurs maar liefst 5 nieuwe gezichten aantreden. De stagiairs dromen van een carrière als agent en stage lopen in het politiekantoor. Soms zullen de stagiairs in duo aantreden, soms gaat één van hen met een agent op pad, of ze assisteren commissaris Berckmans. Werkelijk alle combinaties zijn mogelijk in het nieuwe seizoen, afhankelijk van de oproepen die die dag bij het politieteam binnen lopen. En daarmee is de cirkel rond, want ook de dispatch krijgt een gezicht. 

Cel

Er is nog meer nieuws. In De Buurtpolitie stopt het verhaal niet langer wanneer de politie een dader gevat heeft, maar krijgt de kijker ook een inkijk in een gloednieuwe arena op het politiekantoor: de cel. Wat gebeurt daar achter gesloten deuren?

Dempsey Hendrickx

Dempsey Hendrickx (31) is één van de nieuwe gezichten. Hij kruipt in de huid van één van de stagiairs die een politiecarrière ambiëren. Dempsey werd voornamelijk bekend door zijn rol in de Ketnet-reeks ‘Helden’ en de twee films: ‘Helden Boven Alles’ en ‘Helden van de Zee’. Ook in de comedysector is hij geen onbekende meer. In 2015 stond hij in de finale van de Lunatics Comedy Award (die Jens Dendoncker won) en in 2016 won hij de Vlaamse Improvisatie Cup. Ook in het improvisatietheater is hij actief.

De vernieuwde Buurtpolitie, dit najaar bij VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 juni 2019 /