Coureur op tv: cast Niels Willaerts, Koen De Graeve en Karlijn Sileghem

Coureur – het debuut van Kenneth Mercken – is vanavond (zaterdag 26 juni) om 22.45 uur op tv. Je kunt deze film dan kijken op Canvas en nog een maand terugkijken via VRT NU. De cast van Coureur wordt gevormd door Niels Willaerts, Koen De Graeve, Karlijn Sileghem en Fortunato Cerlino.

Verhaal Coureur

Coureur speelt zich af in Vlaanderen en Italië. Deze film volgt het afzien, de glorie en de dromen van een jonge wielrenner die het wil maken, ongeacht de gevolgen voor zichzelf. De jonge wielerbelofte Felix – gespeeld door debutant én tevens wielrenner Niels Willaerts – staat op het punt om in Italië een semiprofessioneel team te vervoegen. Hij wil koste wat het kost in de voetsporen van zijn fanatieke vader treden. Vader – een rol van Koen De Graeve – wil dat zoonlief het verder schopt dan hij. Felix’ frêle gezondheid blijkt echter niet opgewassen tegen de nietsontziende wielerwereld met zijn moordende concurrentie. Karlijn Sileghem speelt zijn moeder.

Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Cast Coureur

De cast van Coureur wordt gevormd door onder andere Fortunato Cerlino, Karlijn Sileghem, Koen De Graeve, Günther Lesage en Niels Willaerts. De film was begin 2019 in de bioscoop te zien. We zijn inmiddels drie jaar verder, maar de acteurs en actrices uit deze film spelen nog steeds mooie rollen. Natuurlijk hebben – zoals je van VlaamsKijken kent – een mooi overzicht voor je.

  • Karlijn Sileghem speelt de moeder van wielrenner Felix Vereecke. Je kent deze actrice van bijvoorbeeld Commando’s en Grenslanders. Ze zal ook te zien zijn in de nieuwe Streamz-serie F*** you very, very much. Dit schreven we eerder over actrice Karlijn Sileghem.
  • Koen De Graeve kruipt in Coureur in de huid van de fanatieke vader Mathieu Vereecke, die hoopt dat zijn zoon als wielrenner verder komt dan hij. Is op dit moment te zien op Streamz in Deja Vu. Daarnaast speelt hij een rol in De Kraak. Mijn favoriete serie met Koen De Graeve blijft Studio Tarara, maar hij heeft nog veel meer interessante rollen op zijn naam staan. Dit schreven we eerder over Koen De Graeve.
  • Günther Lesage zien we in de cast van Coureur als ome Willy. Recent zag je hem in Glad IJs als één van de jongengs van Unifood. Daarnaast ken je ‘m bijvoorbeeld als de pastoor uit Eigen Kweek (benieuwd of hij ook nog voorbij komt in de spin off Chantal. Het is bovendien een acteur waar we op VlaamsKijken al vaker over schreven. Kijk hier voor het overzicht van de artikelen over Günther Lesage en doe meteen nog meer kijkinspiratie op.
  • Niels Willaerts speelt wielrenner Felix Vereecke. Dit is zijn debuut.
  • Fortunato Cerlino geeft gestalte aan het personage van Bruno Leone in Coureur. Deze acteur ken je bijvoorbeeld uit Gomorra en tal van andere Italiaanse series en films.

Semi-autobiografisch

De film is gedeeltelijk gebaseerd het eigen bewogen wielerverleden van regisseur Kenneth Mercken. Hij werd in 2000 Nationaal Kampioen wielrennen bij de eliterenners zonder contract. Later ontdekte hij in Italiaanse loondienst dat zijn lichaam eigenlijk niet geschikt is voor de slopende sport. Hij keerde zijn jongensdroom de rug toe en ging film studeren. Het scenario van Coureur werd geselecteerd voor Binger Writers Lab, Script & Pitch TorinoFilmLab, het coproductieplatform van Les Arcs en nam in 2014 de Emerging Talent Award in ontvangst op When East Meets West. Het project won ook de Pitch Perfect Award van Flanders Next 2016.

Liefhebber van wielrennen en films? Kijk dan ook naar The Racer.

Makers

Coureur is een productie van Eurydice Gysel en Koen Mortier voor CZAR FILM. Dit gebeurde in co-productie met Climax Films en het Italiaanse KINO Produzioni, CANVAS en RTBF. BNP Paribas Fortis Film Finance stond in voor een deel van de financiering via de Belgische Tax Shelter. Het project kon rekenen op de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz en le Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles. Daarnaast investeerde ook het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters en minister van Cultuur Gatz, in de film.

Coureur kijken

Je kunt Coureur op 26 juni op Canvas kijken op tv. Daarna is deze film een maand beschikbaar op VRT NU. Verder kun je ‘m op dvd kopen of huren via Prime Video.

Foto: Paradiso Filmed Entertainment – Koen Mortier en Martijn van Broekhuizen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 januari 2019 /