Geub met Philippe Geubels en deze cast in herhaling op VRT1

Geub met Philippe Geubels is vanaf 1 april 2024 in herhaling te kijken op VRT1 en VRT MAX. Daarnaast staat de reeks ook op Streamz. Mijn advies? Kijken! Ik heb deze serie via Videoland al eerder gekeken. Het hele seizoen kwam meteen online, waarna ik ‘m in een ruk heb uitgekeken. Het is een bizar verhaal, maar de onderliggende gevoelens zijn natuurlijk heel herkenbaar.

Dit bericht van 14 augustus 2019; heeft een update gekregen van VlaamsKijken auteur Patricia de Ryck op 1 april 2024. Geub is namelijk in herhaling op tv te kijken.

Geub

Waar de serie over gaat? In de fictiereeks Geub gaat de vrouw (Kyoko Scholiers) van Philippe Geubels ervandoor met de dertig jaar oudere, charismatische Nederlander William Van Bronkhorst (Derek De Lint). Nadat Vlaanderens populairste komiek hierdoor in een depressie sukkelt, proberen zijn moeder Sonja (Vera Van Dooren), zijn vaste technicus Dikke Dirk (Flor Decleir) en zijn beste vriend Pannenkoek (Joris Hessels) hem terug op te vrolijken en zijn leven terug op de rails te krijgen. Bovendien raakt door al dat liefdesverdriet ook zijn carrière in het slop, tot wanhoop van Philippes manager (Jonas Geirnaert). Kan Philippe nog eens profiteren van het vrijgezellenleven tussen de huilbuien door? En komt het nog goed met zijn ex en zijn carrière?

Cast Geub

Naast Philippe Geubels, Kyoko Scholiers, Derek De Lint, Vera Van Dooren, Flor Decleir, Joris Hessels en Jonas Geirnaert komen nog verschillende toppers voorbij. Zo zijn er gastrollen voor Amber Janssens, Astrid Boury, Issam Dakka (die op dit moment te zien is in de nieuwe Dertigers), Anne Denolf, Patrick Vervueren, Peter Blankenstein, Vera Puts, Carry Goossens, Daisy Ip, Luc Nuyens, Julie Mahieu, Carl Dircksens, Marc Lauwrys, Malou Gees, Erik Van Looy, Tom Boonen, Goedele Liekens (die in Nederland meedeed aan De Gevaarlijkste Wegen Ter Wereld), Leif Hoste, Nick Nuyens, Roger De Vlaeminck, Ellen Petri, Michel Wuyts, José De Cauwer, Renaat Schotte en Karl Vannieuwkerke. Laat je verrassen door hoe deze prominenten voorbij komen in Geub!

Jonas Geirnaert

Jonas Geirnaert heeft voor deze rol zo’n metamorfose ondergaan dat ik ‘m niet had herkend. Ik vond ‘m ook wel wat weg hebben van Robrecht vanden Thoren. Daar moest ik tijdens het kijken dus echt wel even naar Googlen. Dat Jonas kon acteren was voor mij ook nieuw. In Nederland kennen we hem natuurlijk vooral van Kabouter Wesley. En hij heeft het scenario geschreven (met zijn partner Julie Mahieu) van de geweldige serie De Dag. Wist je dat daar zelfs een soundtrack bij is?

Scenario & Regie

Het scenario van Geub komt van Jan Dircksens, Jan Reymen en Humo-cartoonist Jeroom Snelders (die afgelopen jaar het indrukwekkende Boris – waarin Jonas Geirnaert ook mee ging – maakte en te zien was met Philippe Geubels in Nederland met Last One Laughing). De regie is in handen van Mathias De Neve.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 april 2024 /