Flikken Maastricht seizoen 15 op VRT1 met in cast Marieke Dilles

Flikken Maastricht seizoen 15 is vanaf zondag 31 maart om 21.35 uur te kijken op VRT1 en VRT MAX. Ook dit seizoen blijft rechercheurs Floris Wolfs (Victor Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf) niets bespaard. De Vlaamse actrice Marieke Dilles speelt daar natuurlijk een rol in… Joy Wielkens (die je kent van Dertigers) is de nieuwkomer in de cast van Flikken Maastricht.

Flikken Maastricht op VRT1

VlaamsKijken auteur Patricia de Ryck schreef dit artikel op 8 januari 2021; toen ging seizoen 15 vast start op tv in Nederland. Op donderdag 28 maart 2024 heeft zij dit artikel bijgewerkt, omdat Flikken Maastricht seizoen 15 op VRT1 te kijken is vanaf zondag 31 maart 2024, aansluitend aan de Vlaamse politiereeks Juliet.

Flikken Maastricht

Flikken Maastricht is een spin off van Flikken. Deze Vlaamse serie is na tien seizoenen gestopt, maar in Nederland zijn we inmiddels al toe aan tweehonderd afleveringen. Het is de langstlopende dramaserie in Nederland. En wist je dat er inmiddels ook al zeven seizoenen van Flikken Rotterdam zijn? Kortom: ook Nederlanders zijn échte Flikken-fans.

Verder kijken in België

Heb je na seizoen 15 geen zin om lang te moeten wachten op de volgende reeksen? Dan heb je geluk, want deze reeks wordt nog steeds op dvd uitgebracht. Als je dat bij één van onze partners doet, dan support je meteen VlaamsKijken:

  • Seizoen 15: Bol.com (en eventueel Amazon, maar vergelijk wel even de actuele prijzen).
  • Seizoen 16: Bol.com (en eventueel Amazon, maar vergelijk wel even de actuele prijzen).
  • Seizoen 17: Bol.com
  • Flikken Maastricht seizoen 18 staat nog op NPO Start. Klik op het artikel, dan lees je hoe je NPO Start ook in België kunt gebruiken.

Flikken Maastricht seizoen vijftien

Ook dit seizoen van Flikken Maastricht blijft rechercheurs Floris Wolfs (Victor Reinier *) en Eva van Dongen (Angela Schijf *) en politieagenten Marion Dreesen (Oda Spelbos *) en Romeo Sanders (Sergio Romero *) niets bespaard. Moord, doodslag, ontvoeringen en andere misdaden zijn aan de orde van de dag en aan het team om op te lossen. Maar de goede samenwerking binnen het team komt onder druk te staan als Donna Martina (Joy Wielkens *), een AIVD’er, zich meldt op het bureau Maastricht.

Haar aanwezigheid dreigt een wig te vormen tussen Wolfs en Eva. Als Eva hoort dat teamchef Kamphuis (Antoinette Jelgersma *) vertrekt, neemt ze een drastisch besluit waardoor de samenwerking tussen haar en Wolfs op het spel staat. Ondertussen hebben Romeo en Marion hun handen vol aan een school waar drugs gedeald worden. Een van de jonge dealertjes, Nick wordt ertoe gedwongen door zijn ‘vrienden’. Romeo en Marion proberen hem te helpen, maar de vraag is of dat lukt… 

Eva en Wolfs zijn leven niet zeker…

De start van het vijftiende seizoen van Flikken Maastricht begint met de ontknoping waar de Vlaamse actrice Marieke Dillis een grote rol in speelt. In het slot van seizoen veertien van Flikken Maastricht konden we namelijk zien hoe zowel Eva als Wolfs hun leven niet zeker waren. Wolfs zat in een brandend huis. En Eva zit vast met een aantal jonge vrouwen in een vrachtwagen.

Marieke Dillis

Op de achtergrond begon Lies DeWulf (het personage dat gespeeld wordt door Marieke Dillis, die je kent uit De Smaak van De Keyser, De Vijfhoek, Vermist, maar ook Weekend aan zee) als rechterhand van Louis Daerden (Tom van Bauwel). Hij is het gevallen kopstuk van Virtus et Justitia, de criminele organisatie die het leven van de dienders al twee seizoenen zuur maakt. Maar inmiddels weten Wolfs en Eva dat Lies DeWulf niet te vertrouwen is… Ik ben benieuwd! Marieke Dillis is wat mij betreft een geweldige actrice!

Cast Flikken Maastricht seizoen 15

De cast van Flikken Maastricht kent ook in het vijftiende seizoen weer mooie namen. Natuurlijk zijn Victor Reinier, Angela Schijf, Sergio Romero, Oda Spelbos weer van de partij (zoals in alle seizoenen, vormen zij de hoofdcast van Flikken Maastricht). Maar met Joy Wielkens hebben ze een mooie nieuwkomer.

Joy Wielkens

Joy Wielkens neemt de rol van Donna Martina voor haar rekening. Ik ben heel benieuwd hoe ze dit doet. Je kunt haar ook kennen van de Nederlandse Dertigers, waarin ze de rol van Nora speelt. Maar je zag haar eerder ook in politieseries als Smeris en Van Speijk (waarin ze haar acteercarrière begon). Daarnaast is ze ook zangeres. Anno 2024 is ze naast Ruth Becquaert te zien in de spannende serie Sphinx.

Acteurs en actrices in Flikken Maastricht 15

Verder komen we nog tal van bekende acteurs en actrices tegen in de cast van Flikken Maastricht seizoen 15. Er zijn gastrollen voor onder andere Bas Keijzer, Kimberley Klaver, Tygo Gernandt, Loek Peters, Boris van der Ham, Tanja Jess en Peggy Vrijens.

Makers

Martin Schwab en Pieter van Rijn zijn verantwoordelijk voor de regie van Flikken Maastricht vijftien. Het scenario is geschreven door Jan Harm Dekker, Allard Bekker, Victor Reinier en anderen…

Foto: AVROTROS – Marc de Blok

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 maart 2024 /