Urk seizoen 10: serie met bekende inwoners in 2024 weer op SBS6

Urk seizoen 10 is vanaf dinsdag 2 januari 2024 weer op tv. SBS6 volgt de bekende inwoners ook in 2024 weer met hun camera’s. Nieuwsgierig naar wat ze beleven? Ontdek het hier. Urk kijk je op dinsdagavond om 20.30 uur bij SBS6 en een uurtje later op Kijk.nl.

Urk seizoen 10

Ook in het tiende seizoen van Urk worden weer een aantal opmerkelijke dorpsgenoten gevolgd, die allemaal een totaal andere achtergrond en gedachtegoed hebben. We zien de inmiddels bekende inwoners tijdens hun dagelijkse bezigheden.

Wist je dat Jacomien Zoer uit Urk het geweldig heeft gedaan in Echte Meisjes in de Jungle 2024?

Urk kijken / gemist 

Wil je de realityserie Urk kijken, dan kan dit iedere dinsdagavond om 20.30 uur op SBS6. Een uurtje later kun je de aflevering terugkijken op Kijk.nl. Hier vind je ook alle voorgaande seizoenen, zoals seizoen 9 waar we eerder over schreven. Wil je vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding. Zet die eerst op Nederland, voordat je naar Kijk.nl gaat. 

Afleveringen

Dit weken we over de nieuwe afleveringen van reality serie Urk (seizoen 10)

 • Aflevering 1: Terwijl Ap De Ommele versiert, verkopen Teun en Greetje kerstbomen voor het goede doel. Tot verbazing van Tony wil Derre zelfs een kerstboom in huis. Helaas is deze kerstvreugde maar van korte duur.
 • Aflevering 2: Teun bruist van de ideeën en doet er alles aan om Ap te overtuigen. Mathilde is op zoek naar een knappe donor. Greetje staat doodsangsten uit als ze het dak op moet.
 • Aflevering 3: We zien in de derde aflevering dat Mathilde met haar moeder Jannie naar Edinburgh, Schotland gaat. Tony heeft een verrassing voor zijn echtgenote Derrekien. Teun is door zijn rug gegaan en kan niets ondernemen zonder de hulp van Ap.
 • Aflevering 4: Urk wordt bedreigd door het wassende water. Bij Greetje is het pompen of verzuipen. Teun en Ap verbouwen het winkelpand. In Edinburgh maken Mathilde en Jannie zich op voor de bonte avond.
 • Aflevering 5: Als Tony gaat sporten, wordt hij omvergeblazen door twee vrouwen. Teun en ‘de neus’ gaan samen een parfum ontwikkelen. Mathilde is overtijd, zou ze zwanger zijn?
 • Aflevering 6: Mathilde’s teleurstelling na haar negatieve zwangerschapstest is maar van hele korte duur. Derre zet Tony in het zonnetje.
 • Aflevering 7: De familie Keuter is dolenthousiast als Jannie haar nieuwe aanwinst showt, maar helaas is deze euforie van korte duur. Teun is overstag en gaat met zeem en al het Urkerbos in.
 • Aflevering 8: Tony eet liever een rijstwafel, dan dat hij nog langer wordt afgebeuld door zijn dochter. Het klusteam Teun en Ap laat zich fêteren in het oude dorp. Jannie en Mathilde ontmantelen het trappenhuis.
 • Aflevering 9: Ap staat al een tijdje droog en Teun gaat hem helpen. Maily wordt omgetoverd tot prinses om een taart in elkaar te meppen. Derre geniet van de koning van de wals.
 • Aflevering 10: Teun en Greetje zingen de sterren van de hemel. Tony zet zich over zijn schaamte heen en neemt ‘konijnenvoer’ mee naar de mannenavond. Gerda is op van de zenuwen, want haar baby wordt een dreumes.
 • Aflevering 11: Als de tweeling gaat skiën, maakt Gerda een flinke smak. Ook Tony haalt halsbrekende toeren uit tijdens het ontmantelen van zijn visbus. Derre krijgt wederom een zware klap te verwerken.
 • Aflevering 12: Teun heeft grootse plannen voor het dakterras van Ap. Gerda probeert Klaas over te halen om een roze buggy te nemen. Dat je sommige dingen niet verleert, blijkt, want Jannie is een echt racemonster.
 • Aflevering 13: Teun en Ap gaan op schattenjacht in Brussel. Derre droomt erop los, maar Tony ziet vooral beren op de weg. Gerda opent de deuren van haar nieuwe huis voor Jannie en Mathilde.

Bekende inwoners

We volgen inmiddels al tien seizoenen alle belevenissen van de inwoners uit Urk. Ze zijn dan ook niet meer alleen bekend in Urk, maar in heel Nederland. Verschillende inwoners zagen we al in andere programma’s voorbij komen, zoals in verschillende seizoenen van De Alleskunner VIPS. En Mathilde Keuter zagen we ook in Lang Leve De Liefde. Teun Föhn & Albert Snoek deden dan weer mee aan Code van Coppens: seizoen 3.

Foto: SBS6

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 maart 2024 /