Derde seizoen URK! te zien bij SBS6 met Teun Föhn

Het derde seizoen van de realityreeks URK is vanaf maandag 4 januari om 21.30 uur te zien bij SBS6 en Kijk.nl. De serie wordt uitgezonden na Familie Gillis: Masssa is Kassa. Natuurlijk mag Teun Föhn in het nieuwste seizoen niet ontbreken.

Het leven op Urk

In URK! wordt een aantal opmerkelijke dorpsgenoten met totaal verschillende achtergronden tijdens hun dagelijkse bezigheden op de voet gevolgd. De portretten in URK! onthullen niet alleen bijzonderheden in het leven van de Urkers, maar ook een aantal onvermoede gewoontes in het kleine vissersdorp. Urk is dus allesbehalve een doorsnee gemeenschap. Deze tv-serie laat het dorp met haar kleurrijke bewoners zien met hun ups en downs, maar ook de verrassende gezichten en unieke verhalen. URK! wordt geproduceerd door Beeldbrigade.

Wist je dat de Vlaamse schrijver Matthias M.R. Declercq recent een boek heeft geschreven over deze plaats, namelijk De ontdekking van Urk.

Derde seizoen URK! met Teun Föhn

Vanaf maandag 4 januari start het derde seizoen van URK! bij SBS6 in een tijd dat alles nog pais en vree was. Het is zomer en de bewoners van het vissersdorpje kampen ook met het coronavirus. Door de pandemie verhuurt Teun Föhn (die eigenlijk Teun Kapitein heet) noodgedwongen zijn panden, zowel de B&B als het boetiekhotel. Maar gelukkig heeft hij een nieuwe passie, namelijk interieurdesign. De eerste klant is zijn knorrige vriend Albert, die zijn eigen café aankleedt in Midden-Oosterse sferen.

Huisvrouw Nelie verruilt samen met haar twee jongste kinderen huis en haard voor een avontuurlijke vakantie in eigen land. Nu de tweeling flink is afgevallen, zet Mathilde haar zinnen op ‘grote pappen’ en drijft de nieuwe vlam van Gerda hen steeds verder uit elkaar. Hoe gaat dit aflopen?

Voor de lezers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Urk wil ik ook Duivelseiland alvast tippen…

Onrustig vaarwater

Momenteel verkeert Urk in onrustig vaarwater. Vuurwerkrellen en brandstichting maken het vissersdorpje Urk eerder berucht, dan beroemd. Volgens de flamboyante Teun Föhn (of te wel Teun Kapitein) valt het allemaal wel mee en kan hij nog prima over straat. Visbezorger Tony maakt zich wel zorgen. Voorafgaand aan de eerste aflevering geven de personages uit de tv-serie hun mening over de actuele situatie op Urk.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 januari 2021 /