Urk seizoen 9: serie met bekende inwoners weer op tv bij SBS6

Urk seizoen 9 is vanaf dinsdag 29 augustus 2023 weer op tv. De bekende inwoners worden in het najaar van 2023 weer gevolgd door de camera’s van SBS6. Ontdek hier meer over Urk seizoen 9; te kijken vanaf 20.30 uur bij SBS6 en een uurtje later – als je het gemist hebt – terug te kijken op Kijk.nl.

Update 31 oktober 2023: de afleveringen van Urk zitten er op. Je kunt nu kijken naar Familie Gillis: Massa is Kassa seizoen 11.

Urk seizoen 9

Wat we kunnen verwachten in Urk seizoen 9? Het nieuwe seizoen maar liefst elf afleveringen. Daarbij staan ons wel wat liefdesperikelen te wachten. Want Jan heeft slecht nieuws voor zijn vrouw Greetje: hij wil scheiden. En ook kersverse moeder Mathilde krijgt een klap te verwerken. En zo zijn er nog meer zorgen, bijvoorbeeld om de gezondheid van Tony.

Nieuwe afleveringen serie Urk

Dit weten we over de nieuwe afleveringen van de reality serie Urk:

  1. Teun en Ap genieten van de Oosterse geneugten van het leven. Greetje zorgt voor haar man Jan wanneer hij moet revalideren na een ingrijpende operatie. Het valt haar dan ook rauw op haar dak, als Jan plots de stekker uit hun huwelijk trekt. Ook Mathilde krijgt een klap te verwerken en zoekt steun bij haar tweelingzus Gerda. Nadat Tony met de ambulance is afgevoerd, moet het roer om. Aan Derre de taak om de teugels strak te houden.
  2. Teun en Ap verlaten het drukke Marrakesh voor een echte duizend-en-een-nacht ervaring. Als Greetje gevraagd wordt om op de katten te passen, treft ze bij Gerda en Klaas een ware volksverhuizing aan.
  3. Greetje krijgt een enorme klap te verwerken, maar gelukkig is Teun terug om haar te troosten. Er zijn grote zorgen over Tony’s gezondheid wanneer hij met de ambulance is opgehaald.
  4. Steun Teun helpt Greetje de laatste sporen van haar ex naar de camping te brengen. Mathilde is erg verdrietig als haar grote liefde ernstig ziek is. Tony moet op doktersadvies rust nemen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
  5. Met frisse tegenzin laat Ap zich weer voor Teuns kluskarretje spannen. Jannie trekt het beste paard van stal. En Tony’s testpanel is ingevlogen om zijn aanwinst te keuren.
  6. Mathilde laat haar emoties de vrije loop als ze noodgedwongen afscheid neemt van haar grote liefde. Teun sleurt Ap mee in zijn strenge sportregime. Tony en ‘dad’ bakken vis in Wormerveer.
  7. Mathilde heeft een rottijd achter de rug en slaat alle frustraties eruit. Ap legt de laatste hand aan Teuns föhn-paleis. Tijdens de visbezorging zingen Tony en Derre de sterren van de hemel.
  8. Bij Teun en Ap zijn de rollen een keertje omgekeerd. Tony is in paniek als zijn trouwe vriend hem gesmeerd is. Gerda en Klaas gaan op zoek naar hun droomhuis op Urk.
  9. Teun gooit Greetje haar woonkamer op de schop om de ‘geur van Jan’ te verdrijven. Tony krijgt zijn rikketik nauwelijks nog onder controle op de Urker Truckersdag. Jannie weet zich geen raad met de plannen van haar dochter.

Urk kijken / gemist

Wil je de realityserie Urk kijken, dan kan dit iedere dinsdagavond om 20.30 uur op SBS6. Een uurtje later kun je de aflevering terugkijken op Kijk.nl. Hier vind je ook alle voorgaande seizoenen. Wil je vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding. Zet die eerst op Nederland, voordat je naar Kijk.nl gaat.

Bekende inwoners

We volgen inmiddels al negen seizoenen alle belevenissen van de inwoners uit Urk. Ze zijn dan ook niet meer alleen bekend in Urk, maar in heel Nederland. Verschillende inwoners zagen we al in andere programma’s voorbij komen, zoals in verschillende seizoenen van De Alleskunner VIPS. En Mathilde Keuter zagen we ook in Lang Leve De Liefde. Teun Föhn & Albert Snoek deden dan weer mee aan Code van Coppens: seizoen 3.

Foto: © De Beeldbrigade

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 oktober 2023 /