Helden van Hier: Politie Aalst op tv met Maithé Rivera | terugkijken

Helden van Hier: Politie Aalst is vanaf woensdag 10 januari om 20.40 uur bij VTM te kijken. In het nieuwe seizoen van deze populaire reeks over de Vlaamse hulpdiensten volgen we nu de spannende interventies van de Aalsterse politie-inspecteurs, we zien daarbij Maithé Rivera (de vriendin van Sean Dhondt). Je kunt Helden van Hier terugkijken op VTM GO.

Helden van Hier: Politie Aalst

Een klopjacht in het stadscentrum, een verhoor na een inbraak en een inval met getrokken wapen. Helden van Hier: Politie Aalst neemt de kijker vanaf morgen, 10 januari, elke woensdagavond mee naar het hart van het politiewerk in Aalst. In een stad die doordrenkt is van geschiedenis, dynamiek en carnaval heerst er helaas ook heel wat criminaliteit. De landelijke deelgemeenten zijn in de wintermaanden een ideaal doelwit voor inbrekers en kleine drugsbendes waaien vanuit de grootsteden Brussel en Gent over om hun kans te grijpen in de bloeiende stad. Aan het politiekorps de uitdagende taak om de veiligheid van elke burger te garanderen. 

Maithé Rivera – vriendin Sean Dhont – politie inspecteur

In de eerste aflevering van Helden van Hier: Politie Aalst volgt de kijker het politiewerk van verschillende inspecteurs, onder wie ook een bekend gezicht. Maithé Rivera, de vriendin van Sean Dhondt (presentator en voormalig bandlid van Nailpin *) die al twee jaar werkzaam is als inspecteur bij het politiekorps Aalst, geeft een inkijk in haar job. Samen met haar collega Ken moet ze uitrukken voor een botsing op een rondpunt. De betrokkenen komen niet overeen en hebben hulp nodig bij het invullen van de papieren. “Dat vraagt best veel werk. Je moet zowel een adem- als speekseltest afnemen”, legt Maithé Rivera, uit. “En mensen die nog niet vaak betrokken zijn geweest bij een ongeval, hebben wel nood aan de uitleg.” 

Interventies Helden van Hier Aalst

Collega’s Simon en Lauranne krijgen een verontrustende melding van een man die geen teken van leven geeft. Zijn schoonzoon kan het appartement niet betreden en maakt zich zorgen. “We zijn altijd heel gehaast bij dergelijke interventies, omdat we geen tijd kunnen verliezen”, vertelt inspecteur Lauranne. “Als de sleutel langs de binnenkant van de deur zit, gaan we van het ergste uit. Dan is die persoon waarschijnlijk overleden of in nood.”

Klopjacht op inbrekers

De volledige politiezone start in de tweede aflevering een klopjacht naar ondergedoken inbrekers. Zelfs de RAGO-helikopter wordt ingezet om de daders te pakken. Wanneer een zwangere vrouw wordt aangereden, gaan Simon en Ninke zo snel mogelijk ter plaatse om te helpen.

Schrikken van dansende man

Wanneer Mattias en Kevin patrouilleren langs de gekende plekjes, boeken ze meteen resultaat. Ze komen een man tegen die naar de cel moet. Kevin en Feline haasten zich naar een vechtpartij om een oude bekende tegen te houden. Aan het station van Aalst staat dan weer een man te dansen. Volgens Ken en Yves is dat toch wat verdacht. Ze houden hem tegen en schrikken van wat ze te zien krijgen. Waarom? Dat zie je in aflevering drie van Helden van hier: Politie Aalst.

Rookoverlast en inbraken

De vrieskou valt over Aalst in aflevering 4. Simon en Ninke worden opgeroepen voor een oude buurman die voor rookoverlast zorgt met zijn kolenkachel. De donkere winter zorgt ook voor veel inbraken. Mattias en Kevin snellen ter plaatse om mogelijke inbrekers te arresteren. De RAGO-helikopter biedt ondersteuning in de hoop de daders te vatten.

Carnaval Aalst

Het zijn hoogdagen voor Aalst, want carnaval is weer in de stad. Een recordeditie van maar liefst 105.000 bezoekers brengt echter ook veiligheidsrisico’s met zich mee. Kan de politiezone de veiligheid garanderen of moeten onze helden ingrijpen? Inspecteurs Mattias en Franky zorgen tijdens het volksfeest voor de veiligheid in de randgemeenten. Ze worden opgeroepen voor een inbraak en gaan op zoek naar de inbrekers. Je ziet het in Helden van hier: Politie Aalst aflevering 5.

Helden van Hier terugkijken

De Helden van Hier reeks kent inmiddels al tal van series. Zo kun je op VTM GO nog terugkijken naar Helden van hier-reeksen als Door het vuur, Op interventie, In de lucht en vier seizoenen van De MUG. Maar je vindt er ook reportages over de helpende handen na de overstromingen en beelden van de helden aan de kust. VTM Go kijken is mogelijk vanuit België – en via een omweg ook in Nederland. Krijg je een melding dat je niet vanuit buiten België kunt kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding. Lees de complete uitleg op Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland.

Helden van Hier in Nederland kijken

Daarnaast zijn de Helden van Hier reeksen ook in Nederland te kijken op Videoland. Daar vind je de Luchtpolitie. En tevens ook het eerste seizoen van Helden van Hier: De MUG, die is opgenomen in ZNA Stuivenberg.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 februari 2024 /