Helden van Hier: Op Interventie in politiezone VLAS

Helden van Hier: Op Interventie is vanaf vanavond – woensdag 28 december – wekelijks om 20.35 uur te kijken bij VTM en VTM Go. We volgen hierbij de helden van politiezone VLAS in Kortrijk, Kuurne en Lendelede. Ontdek hier alles over het nieuwe seizoen Helden van Hier: Op Interventie.

Helden van Hier: Op Interventie

Het eerste seizoen Helden van Hier: Op Interventie zagen we in 2017 bij VTM. Je kunt de zes afleveringen nog steeds terug kijken op VTM GO. Maar vanaf 28 december 2022 zijn er weer nieuwe afleveringen; dan start Helden van Hier: Op Interventie seizoen 7. Elke woensdagavond wordt de kijker meegenomen in het werk van politiezone VLAS, in Kortrijk, Kuurne en Lendelede. Van een wilde achtervolging en een ontsnapte patiënt tot een gewapende overval en verkeersagressie. Tussen de actie en zenuwslopende uitdagingen door zorgen spontane en warme gesprekken voor de nodige ontlading. 

Leestip: 112 verhalen – met, over en op spoed van Stef Vanlee en Het kan ook nooit normaal van politieagente Lieke Hester.

Verkeersagressie

In de eerste aflevering op woensdag 28 december worden inspecteurs Stacey en Jiri opgeroepen voor een geval van verkeersagressie. Na een opzettelijke botsing stapt de dader uit zijn auto om de andere bestuurder klappen uit de delen. “Verkeersagressie komt steeds meer voor”, vertelt inspecteur Jiri. “Er is meer volk op de weg en mensen zijn vaak gestresst. Als er dan iemand voor of achter je een verkeerde beweging doet naar jouw inschatting, kan het snel mislopen.”

Verwarde vrouw

Daarnaast ontfermen ze zich over een oude vrouw die is weggelopen uit het ziekenhuis. Ze treffen de verwarde dame in een bushokje. Het infuus steekt nog in haar hand. “Het duurde zo lang”, klinkt het bij de vrouw.  Ze brengen haar terug naar het ziekenhuis waar het even emotioneel lijkt te worden.

Vechtpartij in ’t Straatje

Collega-inspecteurs Marco en Justine worden opgeroepen voor een vechtpartij in de Burgemeester Reynaertstraat aka ‘’t Straatje’. Een jonge gast is er aangevallen door 14 personen en zijn iPhone werd gestolen. “Het is de grootste uitgaansbuurt hier in de streek en dat brengt veel mensen samen”, zegt Eerste inspecteur Marco. “Vanaf de moment dat ze wat alcohol binnen hebben, is een duw, blik of woord genoeg om een vechtpartij te doen ontstaan.”

Politiezone VLAS

De kijker ontdekt het werk en de personen achter het blauwe uniform van politiezone VLAS vanaf woensdag 28 december om 20u35 bij VTM. De afleveringen zijn ook terug te kijken via VTM GO.

Helden van Hier kijken

Wil je meer seizoenen van Helden van Hier kijken, dan kan dit ook via VTM Go. Je vindt hier bijvoorbeeld Helden van hier: De Kust, Helden van hier De MUG, Helden van Hier: Politie Oostende. Maar denk ook aan de eerdere series In de lucht en Door het vuur. Ook de special Helden van Hier: Helpende Handen en Ontploffing Paardenmarkt zijn hier te vinden. Wil je vanuit Nederland VTM GO kijken, klik dan op de tekst en ontdek hoe je dit doet.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 december 2022 /