Helden van Hier: De MUG seizoen 4 uit AZ Sint-Lucas Gent

Helden van Hier: De MUG seizoen 4 komt ook deze keer uit AZ Sint Lucas in Gent. We krijgen weer een indrukwekkende kijkje in het werk van spoedartsen en verpleegkundigen. Helden van Hier: De MUG seizoen 4 is vanaf donderdag 7 september 2023 iedere week op donderdag om 20.35 uur te kijken bij VTM.

Vind je dit interessant: lees dan ook Voorspoed en tegenspoed van een verpleegster op spoed*.

Helden van Hier: De MUG (seizoen 4)

Wie zijn de Gentse helden die dag en nacht uitrukken om mensenlevens te redden? In Helden van Hier: De Mug geven de spoedartsen en verpleegkundigen van het AZ Sint Lucas in Gent een unieke blik achter de schermen van hun levensreddende job. Een brommer die overkop gaat, een sportongeval tijdens een basketbalmatch, een hartinfarct in de supermarkt… Helden van Hier: De Mug neemt de kijker mee naar plaatsen waar het noodlot onverbiddelijk toeslaat.

Rust brengen

In de eerste aflevering worden de hulpverleners opgeroepen naar het Sint-Jacobsplein om een vrouw te helpen die ten val is gekomen. Bij aankomst blijkt de situatie ernstiger dan verwacht: ze heeft een hoofdwonde en is bewusteloos. “Onze belangrijkste taak is rust brengen”, vertelt spoedarts David. “Dat doe je door duidelijk te communiceren, duidelijke opdrachten te geven en te tonen dat je de situatie onder controle hebt.” Intussen moet urgentiearts Lien al haar overtuigingskracht bovenhalen om een man met een hartritmestoornis naar het ziekenhuis te krijgen. Slaagt ze daarin of niet? 

Verhalen uit De MUG

Wanneer een meisje wordt aangereden met haar brommer moeten mugarts Bob en verpleegkundige Sofie snel ter plaatse gaan om haar te stabiliseren. Wanneer een man flauwvalt voor het onthaal van het ziekenhuis snelt arts Catheline ter plaatse met de interne mug. Wouter en Dries leren de kneepjes van het vak op spoed en helpen een jongen die een muntje inslikte.

Bewusteloos én plots agressief

Een huisarts roept de versterking van het mugteam op voor een man die plots begint te stuipen. Een man valt bewusteloos nadat hij zijn hoofd stootte aan de waterglijbaan. Hij herinnert zich niets meer en wordt agressief. Mugarts Philip gaat ter plaatse om de man te kalmeren en uit te zoeken wat er mis is; we zien het in aflevering 3.

Moeilijke gesprekken

Een man maakt een lelijke val van een ladder en de mug wordt erbij geroepen. Dokter Philippe gaat ter plaatse om de stevig gebroken pols recht te trekken. Voor mugarts Roel wordt het tijd dat hij nog eens een interessante rit krijgt. Spoedarts Orfa schuwt de moeilijke gesprekken niet wanneer een man met steekwonden op de spoed wordt binnengebracht. We zien het in Helden van Hier: De MUG aflevering 4.

Messteken

Een jongen op spoed kermt het uit van de pijn nadat hij tijdens een motorcrosswedstrijd werd aangereden. Mugarts Elke haast zich naar een man die verschillende messteken in zijn buik kreeg. De grootte van het mes voorspelt grote interne bloedingen. Spoedarts in opleiding Soufia wordt uitgedaagd door een man die zijn twee tenen uit de kom heeft. Te zien in aflevering 5.

Helden van Hier reeks

De Helden van Hier reeks kent inmiddels al tal van series. Zo kun je op VTM GO nog terugkijken naar Helden van hier-reeksen als Door het vuur, Op interventie, In de lucht en de voorgaande drie seizoenen van De MUG. Maar je vindt er ook reportages over de helpende handen na de overstromingen en beelden van de helden aan de kust. VTM Go kijken is mogelijk vanuit België – en via een omweg ook in Nederland. Krijg je een melding dat je niet vanuit buiten België kunt kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding. Lees de complete uitleg op Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland.

Helden van Hier in Nederland kijken

Daarnaast zijn de Helden van Hier reeksen ook in Nederland te kijken op Videoland. Daar vind je de Luchtpolitie. En tevens ook het eerste seizoen van Helden van Hier: De MUG, die is opgenomen in ZNA Stuivenberg.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 oktober 2023 /