Deelnemers Down the road seizoen 6 (2023) gaan naar Canada

Dieter Coppens trekt in Down the Road seizoen 6 met deelnemers Evert, Sabine, Laurens, Anneleen, Michaël, Rebecca en begeleidster Saar naar Canada. Het zesde seizoen van Down the Road is te kijken vanaf dinsdag 6 februari om 20.23 uur bij BNNVARA op NPO3. Je kunt ‘m ook terugkijken op VRT MAX. Ontdek hier alles over de reis en de deelnemers.

Auteur Patricia de Ryck heeft dit bericht bijgewerkt op zondag 24 december 2023; Alle aflevering van Na Down The Road 2023 staan nu namelijk online. Op 6 februari 2024 heb ik ‘m bijgewerkt, omdat Down the road nu in Nederland te kijken is. Ook leuk: eerdere deelnemers zijn nu te zien in de tv-serie Trizombie.

Na Down the Road

Ook in 2023 is er een Na Down the Road special opgenomen met deelnemers aan afgelopen seizoenen Down the Road. Dieter en zijn zes bijzondere vrienden hebben een gezellige avond, waarbij ze terugblikken op hun mooiste momenten. Daarnaast praten ze over hoe het vandaag met hen gaat. Met titels als ‘Werk is mijn leven’, ‘We hebben hier niet zelf voor gekozen’, ‘Ik verlang zo naar iemand’, ‘Moeders zijn gevoelige wezens’, ‘Spieren kweken, dat moet jij doen’ en ‘Ik kan alles’, weet je dat dit ook absoluut een must see is. Gebruik vanuit Nederland een VPN Verbinding, die je op België zet als je wilt kijken.

Maar nu terug naar Down the road seizoen 6:

Down the road 2023 in Canada

Voor het zesde seizoen van Down the road trekken Dieter Coppens (die ook gave cadeaus bedenkt*) en begeleidster Saar samen met Evert (29), Sabine (36), Laurens (34), Anneleen (30), Michaël (30) en Rebecca (34) naar het wondermooie Canada. De zes jongvolwassenen met het syndroom van Down stappen vol spanning het vliegtuig op om de wereld en elkaar te ontdekken.

Canada reizen met kinderen

Down the road seizoen 6 Canada

Voor iedereen wordt het een reis boordevol avontuur: paardrijden, bizons voederen, survival op een onbewoond eiland, een berentocht en nog zo veel meer. Doorheen de prachtige landschappen van Canada ontstaan er nieuwe vriendschappen voor het leven. Ook de families van de reisgenoten komen dit seizoen aan bod: zij vertellen samen met hun zoon of dochter, zus of broer hoe hun dagelijkse leven eruitziet. 

Deelnemers Down the road seizoen 6 (2023)

Wie de deelnemers zijn aan Down the road 2023 of te wel seizoen 6 waarin de kandidaten met Dieter Coppens naar Canada gaan? We zetten ze alles voor je op een rijtje. Maak hieronder uitgebreid kennis met (eerst lees je wel even waar en wanneer je Down the road seizoen 6 kunt kijken (ook uit Nederland).

  • Sabine (36 jaar, uit Kapellen)
  • Rebecca (34 jaar, uit Gentbrugge)
  • Anneleen (30 jaar, uit Lummen)
  • Evert (29 jaar, uit Putte)
  • Michaël (30 jaar, uit Niel)
  • Laurens (34 jaar, uit Kortrijk)

Down the Road seizoen 6 (in Nederland) kijken

In Nederland kijk je Down the Road vanaf dinsdag 6 februari 2024 wekelijks om 20.23 uur bij BNNVARA op NPO3. Nederlandse kijkers met NPO Plus kunnen alle afleveringen al zien. Down the road seizoen 6 was in België op tv te kijken vanaf zondag 29 oktober om 20.00 uur bij VRT1 en VRT MAX. Als je gebruik maakt van een VPN Verbinding kun je ook vanuit Nederland (of een ander land) de afleveringen via VRT MAX terugkijken. Daar vind je ook de eerdere seizoenen (zoals het vijfde in Thailand). En specials als Na Down the Road, Down the Snow, Down the Sea en Hun verhaal over Down: ouders vertellen over hun leven met een kind met Down.

Terug naar de deelnemers van Down the road seizoen 6:

Sabine

De 36-jarige Sabine uit Kapellen houdt van luxe. Ze droomt van een carrière in Hollywood en is absoluut geen fan van kamperen in de natuur. Ze houdt van groot dromen en fel leven, en is heel vlot en mondig. Met haar oneliners zorgt ze regelmatig voor een komische noot. Sabine woont nog thuis bij haar ouders maar wil heel erg graag alleen wonen. Ze gaat elke donderdag helpen in een kleuterschool, op andere dagen gaat ze naar een dagcentrum. Ze is enorme fan van #LikeMe.

Rebecca

De 34-jarige Rebecca uit Gentbrugge is een lieve jongedame die wat verlegen is, maar heel hard geniet van de reis. Ze wilde mee met Down the road om wat meer zelfvertrouwen te krijgen. Ze heeft een grote drang naar zelfstandigheid. Rebecca bloeit open tijdens de trip en maakt vrienden voor het leven. Rebecca woont nog thuis en heeft daar een eigen studio voor zichzelf. Ze werkt twee dagen per week in een cafeetje en een dag per week bij de kapper. Ze houdt van breien, knutselen en tekenen, en doet aan G-dans.

Anneleen

De 30-jarige Anneleen uit Lummen woont als enige van de bende volledig zelfstandig. Ze woont in een assistentiewoning in een woonzorgcentrum, op dezelfde gang als haar oma en opa. Anneleen heeft inclusief onderwijs gevolgd en weet heel duidelijk wat ze wel wil – maar ook wat ze niet wil, zoals te veel knuffelen. Ze is single en op zoek naar de liefde. Anneleen werkt voor de UCLL, waar ze een dag per week de lunch bereidt voor haar collega’s. Daarnaast werkt ze in een broodjeszaak en in een school. Anneleen is fan van Regi en is zelf ook muzikaal: ze speelt graag piano en wil daar iets meer mee doen. Daarnaast zwemt, fitnest en wandelt ze graag.

Evert

De 29-jarige Evert uit Putte woont thuis bij zijn mama en is een gevoelige en creatieve jongeman. Hij gaat mee op de reis om zichzelf beter te leren kennen. Zo neemt hij een doosje mee naar Canada waar hij slechte en droevige herinneringen in bewaart, zijn ‘verdrietjes’. Het is de bedoeling om dit doosje achter te laten in Canada en zo ook zijn verdriet (dat doet ons dan ook een beetje aan Boris van Jeroom denken). Evert werkt een dag per week in Bits ’n Bites. Daarnaast schildert en kleurt hij graag en doet hij aan intuïtief schilderen. Evert zingt en danst heel graag. Zijn grote droom is om in een musical als danser op te treden. Net als Sabine houdt hij van #LikeMe.

Michaël

De 30-jarige Michaël uit Niet is een stoere jongeman met een peperkoeken hartje. Hij is bijna een jaar samen met zijn vriendin. Michaël woont door de week in een inclusief cohousing-project, samen met drie andere jongens. Hij heeft grote dromen, zoals de slagerij waar hij werkt overnemen. Maar ook DJ worden is een droom van hem. Hij werkt doorheen de week bij een broodjeszaak, in een beenhouwerij en in een klimzaal. Daarnaast houdt Michaël van mooie auto’s, die microbe kreeg hij van zijn ouders door. Michaël houdt ook van voetbal en speelt zelf in een G-ploeg in Schelle.

Laurens

De 34-jarige Laurens uit Kortrijk is een West-Vlaming in hart en nieren. Hij is een heel guitige en vrolijke kerel die vlot vertelt. Hij is ook echt de grapjas van de bende en haalt vaak een mopje uit met Dieter. Laurens is een enorme dierenvriend en heeft hierdoor meteen een goede klik met Dieter. Zijn dierenliefde kwam er door veel te kijken naar National Geographic. Tijdens de reis neemt Laurens Dieter mee om eekhoorns en vogels te gaan spotten. Laurens is een echte wijnkenner en houdt van uitgebreid ontbijten. Hij werkt in een decoratie-atelier, waar hij zich vooral over het naaiwerk ontfermt en gepersonaliseerde teksten borduurt. Daarnaast werkt hij in een cafeetje. Laurens houdt van voetbal en van superheldenfilms. Hij loopt als vaandeldrager mee in de fanfare en is verzot op dansen – als er een nummer van Michael Jackson opstaat, dan eist Laurens de dansvloer op.

Down the Road Nederland

Wist je dat er ook een Nederlandse Down the Road is? Dit seizoen kun je terugkijken op Kijk.nl. Wil je dit vanuit België (of een ander land dan Nederland) doen, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland kunt zetten.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 februari 2024 /