Deelnemers Na Down the road (2022) special

Benieuwd hoe het gaat met de deelnemers Na Down the road? Je kunt nu in België én Nederland kijken naar Na Down the road. In dit korte programma – waarbij je iedere maandag een nieuwe aflevering te zien krijgt – nodigt Dieter Coppens zes deelnemers uit de afgelopen seizoenen van Down the Road uit voor een gezellige avond. Ze blikken terug op hun mooiste momenten en praten over hoe het vandaag met hen gaat. Ontdek alles over Na Down the road en hoe je dit programma, net als het nieuwste Down the Road seizoen – ook vanuit Nederland – kunt kijken.

Dit bericht heb ik voor het eerst geschreven op 20 oktober 2022; het is bijgewerkt op dinsdag 14 maart 2023. Down the Road seizoen 5 is namelijk nu ook in Nederland op tv te kijken.

Down the road

Al vijf seizoenen lang gaat Dieter Coppens in Down the road op reis met een groep mensen met het syndroom van Down. Elke keer opnieuw is dat voor ieder van hen een levensveranderende reis, ook voor Dieter. Na al die jaren zijn er ondertussen 24 deelnemers teruggekomen met een rugzak vol levenservaring, die ze ook in hun verdere dagelijkse leven blijven gebruiken.

Deelnemers Down the road

Wist je dat we over al die deelnemers op VlaamsKijken al eens hebben geschreven? Hier het overzicht.

Maar we zijn natuurlijk vooral nieuwsgierig naar hoe het nu met de deelnemers aan Down the road gaat. Hoe kijken de reisgenoten zelf terug naar de unieke ervaring en hoe staat het met hen in hun dagelijkse leven? Zijn ze zelfstandiger geworden? Heeft deze reis ervoor gezorgd dat ze stappen vooruit hebben gezet?

Na Down the road (2022)

Hoog tijd voor Dieter Coppens om dat te weten te komen. In zes afleveringen op VRT MAX en NPO Plus nodigt Dieter zijn vrienden uit voor een gezellige avond samen. De oud-deelnemers blikken terug op hun mooiste Down the road-momenten en praten over hoe het vandaag met hen gaat. Velen van hen kunnen niet wachten om aan Dieter Coppens te vertellen hoe hun leven er nu uit ziet, tijdens een heerlijke nostalgische avond samen.

Na Down the road kijken

De afleveringen van Na Down the road zijn in België te kijken op VRT MAX; in Nederland zendt BNNVARA de afleveringen uit. De onderwerpen zijn heel divers. Zo gaat de eerste aflevering over Alleen wonen. Alleen wonen is namelijk een grote wens van veel deelnemers aan Down the Road. Tijdens het programma krijgen ze de kans om hier al eens van te proeven. Maar niet iedereen staat daar even zelfzeker tegenover. Zo bleek bij Maarten in Zuid-Afrika. Ondertussen heeft hij daar grote stappen in gezet. Hij laat, net als Yens en Stijn, aan de groep zien hoe dat in zijn werk gaat.

Down the Road seizoen 5 terugkijken

Zowel Down the Road seizoen 5 als Na Down the Road zijn beide via VRT MAX terug te kijken. Hier kun je ook alle eerdere seizoenen van het programma kijken. Zo trokken ze eerder al door Europa, Zuid-Afrika, Spanje & Marokko, Fins Lapland en in het vijfde seizoen dus Thailand. Daarnaast staan alle specials er op. Denk dan bijvoorbeeld aan Down the Sea. Wil je dit vanuit Nederland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet.

Na Down the Road in Nederland kijken

De eerdere seizoenen van Down the Road waren ook te zien in Nederland op tv. Seizoen 5 aka Down the Road 2022 is nu (sinds dinsdag 14 maart 2023) te zien. Wat wel bijzonder is, is dat BNNVARA Na Down the Road eerder heeft uitgezonden. Die zag je op verschillende momenten in december en staat nu op NPO PLUS. Hier vind je ook seizoen 3, seizoen 4 en seizoen 5.

Down the Road 2022 in Nederland kijken

Wil je via VRT MAX meer Down the Road kijken, dan gebruik je hiervoor dus een VPN Verbinding, die je op België zet. Vervolgens kun je op VRT MAX gewoon naar de afleveringen van Down the Road kijken vanuit Nederland. Zelf gebruik ik ook VPN Nederland (waar de link heen gaat). Je kunt ‘m eenvoudig bedienen met de app, zowel op pc als smartphone. Ik schreef er ook meer over in het artikel: Vlaamse tv: VRT NU, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken uit Nederland.

Foto: VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 maart 2023 /