Alles over de boeken van #LikeMe (compleet overzicht)

Heb jij de boeken van #LikeMe al gelezen? Er zijn er al een hele hoop verschenen. En inmiddels zijn er ook weer de nodige nieuwe Like Me boeken aangekondigd. In het onderstaande overzicht, dat we natuurlijk meteen weer hebben bijgewerkt met het laatste nieuws, lees je alles over de Like Me boeken.

Like Me boeken

Inmiddels is het vierde, en laatste seizoen van #LikeMe van start gegaan. Daarbij horen natuurlijk ook weer nieuwe Like Me boeken, zoals er bij ieder seizoen al de nodige exemplaren in de reeks zijn verschenen. Wat je zoal kunt verwachten? Nou, denk aan het nieuwe boek van Camille, maar ook het #LikeMe Funboek én sinds deze week ligt ook Groetjes uit Parijs in de (digitale) boekhandel). Saskia Martens heeft deze boeken geschreven. Het Funboek verschijnt begin april 2023. Lees snel verder en je ontdekt er alles over. In volgorde van verschijning hebben we hier alle Like Me boeken op een rijtje gezet.

Wil je niets missen over nieuwe boeken, blijf ons dan volgen op: Instagram, de Facebook-groep met nieuws over Camille / #LikeMe én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Schrijver #LikeMe boeken

Ik heb alle #LikeMe boeken voor je op een rijtje gezet (in volgorde van verschijning). Ieder personage heeft zo zijn of haar eigen boek én er zijn ook fanboeken verkrijgbaar. De eerste verhalen komen van de hand van schrijver Jan Ruysbergh. Voor de boeken bij het tweede seizoen heeft Elke Van Huffel de pen overgenomen. Bij de derde reeks boeken staat geen naam, maar de vierde wordt dan weer geschreven door Saskia Martens. Deze dame heeft al heel wat boeken, die bij tv-series horen (als ghostwriter) geschreven. Als je op haar naam klikt, ontdek je dan ook heel veel leuke andere titels.

Overzicht Like Me boeken

In totaal zijn er op dit moment (donderdag 23 maart 2023) 21 titels van #LikeMe boeken bekend. Daarvan gaan er zeventien over personages uit #LikeMe, maar ze zijn niet allemaal daadwerkelijk verschenen. Daarnaast zijn er drie fanboeken. Er is een funboek aangekondigd en er is nog een mysterieus boek op komst eind maart 2023. En laten we ook niet vergeten dat er inmiddels ook vijf Like Me Strips zijn. Klik op de voorgaande link om meer over de strips te ontdekken of lees snel verder over de Like Me boeken.

Wist je dat er daarnaast ook nieuwe boeken van Camille Dhont aankomen? Klik op de link en ontdek er alles over.

Seizoen 4 #LikeMe boeken

 1. Camille
 2. #LikeMe Funboek
 3. #LikeMe Groetjes uit Parijs (maar hierover is nog niets bekend – aan de prijs te zien, denk ik dat dit om een boek over een personage gaat)

De links gaan naar Amazon.com.be, heeft-ie ‘m niet meer. Check dan Bol.com (die bieden boeken soms ook tweedehands aan). Hier vind je de pagina’s van: Camille, Funboek, #LikeMe – Groetjes uit Parijs.

Camille (boek Like Me reeks 4)

Aan het begin van het nieuwe schooljaar neemt Camilles leven een plotsewending, zo lezen we in LikeMe 4- Camille van Saskia Martens. Alles zal er voortaan heel anders uitzien: de queen bee van het SAS trekt namelijk met haar ouders naar Tokio, in Japan. Daar moet ze een nieuw leven opbouwen, in een land met eeuwenoude tradities en indrukwekkende maar soms knotsgekke hedendaagse uitvindingen. Wennen aan het leven daar en nieuwe vrienden maken, gaat niet zonder slag of stoot, maar na een tijdje voelt Camille zich thuis op haar internationale school. Dat heeft ze vooral te danken aan een geweldige nieuwe BFF. Maar haar vaders werk steekt al snel een stokje voor Camilles nieuwgevonden geluk. Het Japanse avontuur blijkt van kortere duur dan eerst gedacht. Lees alles over de tijd die Camille beleeft in Tokio, ver weg van haar vrienden die ondertussen in het vijfde jaar op het SAS zitten.

LikeMe – Groetjes uit Parijs

Het nieuwste LikeMe-boek is Groetjes uit Parijs. De laatstejaars van het SAS gaan op schoolries naar Parijs met meteen Botty en mevrouw Crabs. Het wordt een geweldige uitstap met veel cultuur, bezienswaardigheden en plezier: de klasgenoten beleven de tijd van hun leven in deze fantastische stad. Vooral Caro en Vince zijn in hun nopjes, want Parijs is toevallig ook de stad van de liefde. Dat brengt Vince als snel op een verrassend en romantisch idee. Op een nacht ontsnappen ze uit het hotel voor een spannend avontuur. Maar hoe graag Vince ook tijd alleen zou doorbrengen met Caro… Emma en Yemi zijn ook van de partij. Slaagt Vince erin zijn romantische plan tot een goed einde te brengen? Of lopen Emma en Yemi in de weg? en wat met meneer Botty en mevrouw Crabs? Misschien gooien zij wel roet in het eten…

Het grote funboek

Saskia Martens heeft daarnaast Het grote funboek gemaakt. Dit verschijnt ook in het voorjaar van 2023; om precies te zijn is Het grote funboek van #LikeMe aangekondigd voor 7 april 2023.

In dit niet te missen Funboek van #LikeMe kom je nóg meer te weten over Camille, Yemi, Caro, Vince en de andere personages uit je favoriete tv-programma. Misschien ontdek je nog wel wat nieuwtjes over de acteurs en actrices die ze met zoveel plezier vertolken, en over wat er allemaal achter de schermen van het vierde én laatste seizoen van #LikeMe gebeurde. Bovendien zetten je idolen je aan het werk met de allercoolste activiteiten, en dat helemaal in #LikeMe-stijl! Ze hebben toffe spelletjes en fantastische DIY-tips voorzien. Denk aan een quiz, leuke puzzels, tutorials over hoe je zelf iets lekkers klaarmaakt en nog veel meer. Op je eentje of samen met je vrienden, van een ding kan je zeker zijn: met dit boek beleef je urenlang fun!

We zetten alle Like Me boeken van de eerste drie seizoenen ook op een rijtje (met het meest recent seizoen bovenaan). Als je op een titel klikt, kun je ‘m bestellen of alvast reserveren. Na het overzicht lees je daarnaast meer over de inhoud van de verschillende boeken.

Seizoen 3 #LikeMe boeken

 1. Caro 3
 2. Emma
 3. Yemi 3
 4. Vince (dit boek is aangekondigd, maar vermoedelijk nooit verschenen – eerlijk alleen een ISBN nummer te bestaan)
 5. LikeMe fanboek 3

De links gaan naar Amazon.com.be, heeft-ie ‘m niet meer. Check dan Bol.com (die bieden boeken soms ook tweedehands aan). Hier vind je de pagina’s van: Caro 3, Emma, Yemi 3, Vince en fanboek 3.

Seizoen 2 #LikeMe boeken

 1. Caro 2
 2. Maria
 3. Scott
 4. Yemi 2 (dit boek is aangekondigd, maar vermoedelijk nooit verschenen – er lijkt alleen een ISBN nummer te bestaan).
 5. Camille 2
 6. Het grote fanboek 2

De links gaan naar Amazon.com.be, heeft-ie ‘m niet meer. Check dan Bol.com (die bieden boeken soms ook tweedehands aan). Hier vind je de pagina’s van: Caro 2, Maria, Scott, Yemi 2, Camille 2 en fanboek 2.

Seizoen 1 #LikeMe boeken

 1. Caro
 2. Kyona
 3. Vince
 4. Yemi
 5. Camille
 6. Merel
 7. Het grote fanboek

De links gaan naar Amazon.com.be, heeft-ie ‘m niet meer. Check dan Bol.com (die bieden boeken soms ook tweedehands aan). Hier vind je de pagina’s van: Caro, Kyona, Vince, Yemi, Camille, Merel en het grote fanboek.

Like Me boeken reeks

Hieronder zetten we de inhoud van alle #LikeMe boeken op een rijtje. We starten met de boeken over de personages en eindigen dit artikel met de fanboeken en het nieuwe funboek. Ze staan op volgorde van verschijning, dus als je meer over het boek van Camille (dat hoort bij seizoen 4) wilt lezen, scroll dan ook door naar onderen.

Caro

#LikeMe vertelt het verhaal van Caroline (Caro) Timmers (gespeeld door Pommelien Thijs), die samen met haar familie in een dorpje in de Ardennen woont. Wanneer op een dag het noodlot toeslaat en de mama van Caro ziek wordt, beslissen ze om te verhuizen naar de stad. Caro moet niet alleen verhuizen. Ze moet ook naar een nieuwe school. Dat betekent de overgang van een kleine community waar iedereen elkaar kent naar een omgeving vol conflicten en een snoeiharde sociale hiërarchie. Caro is het eerste uit de #LikeMe boeken reeks. Dit boek biedt een exclusief inzicht in haar leven voor de grote verhuis.

Kyona

Caro heeft in het eerste seizoen van #LikeMe kennisgemaakt met de schuchtere Kyona Wen (een rol van Joey Kwan). In Kyona – het tweede boek uit de #LikeMe-reeks -lees je wat Kyona er in het eerste seizoen toe dreef om wraak te nemen op haar aartsvijand Camille. Waarom heerst er zoveel spanning tussen de twee meisjes? Vroeger waren ze nochtans beste vriendinnen. Wanneer Caroline ‘Caro’ Timmers in het SAS arriveert, verandert alles. Al was er voor Kyona voordien al veel veranderd. Camille en zij waren zo close in het eerste jaar, maar nu hoort Kyona er niet meer bij en raakt ze steeds meer geïsoleerd.

Vince

Vince (Maksim Stojanac) ‘kan’ zich met voorsprong de populairste jongen van het SAS noemen. Daarnaast is hij ook nog eens de zoon van een stervoetballer. Hij heeft de looks en lijkt op het eerste zicht stoer. Maar Vince is een gevoelige kerel. Hij wordt opgevoed door twee papa’s. Vince vertelt in dit boek het verhaal voor de serie en biedt een unieke inkijk in zijn gezin. Vince is het derde boek uit de #LikeMe-reeks.

Yemi

Yemi Mwamba (gespeeld door Francisco Schuster) is de allemansvriend van het SAS. Helaas schuilen erachter dat altijd vrolijke gedrag een hoop andere gevoelens. Zo heeft hij een enorme crush op de nieuwe leerlinge Camille Van Beem, maar ziet zij hem amper staan. Yemi probeert ook de geheimzinnige Kyona Wen, het buitenbeentje van de klas, te doorgronden. En dan wordt ook thuis zijn hele leven overhoop gegooid wanneer zijn ouders aankondigen dat ze twee kinderen uit Afrika gaan adopteren. Yemi wordt overmand door tegenstrijdige gevoelens. Je leest er in Yemi – de vierde titel uit de #LikeMe boeken reeks – meer over.

Camille

De stoere Camille van Beem (gespeeld door Camille Dhont) is een echte diva. Haar vader is CEO van een succesvol IT-bedrijf en haar moeder handelt in kunst. De overvolle agenda’s van haar ouders zorgen ervoor dat ze weinig tijd met Camille kunnen doorbrengen. Ter compensatie bieden ze hun dochter een luxeleventje: een mooi en groot huis, dure wagens, trendy merkkledij… Haar welgestelde financiële toestand thuis heeft ervoor gezorgd dat Camille op school bovenaan de ladder is komen te staan. De blonde schone met een gevoel voor mode en stijl deelt er de lakens uit. Haar wil is wet en dat zal iedereen geweten hebben. Hoewel Camille op het eerste gezicht een diva blijkt, heeft ook zij een menselijke kant, die met tijd en stond naar boven komt.

Camille – het vijfde boek uit de #LikeMe-reeks – vertelt het verhaal van hoe Camille van verlegen meisje uitgroeit tot de queen bee van het SAS. Maar achter die facade zit ook een gevoelig meisje dat onder druk van haar moeder staat om altijd de mooiste en de beste te zijn.

Merel

Merel (Liandra Sadzo) laat er meteen geen twijfel over bestaan: zij is de queen bee van het eerse middelbaar. Ze zwaait de plak. Camille en Kyona vindt ze maar dutsjes. Zij wil zich altijd iets stoerder en beter voordoen, al is ze zelf een vat vol onzekerheden. Ze komt thuis niets tekort, want het gezin Mintiens zit er financieel warmpjes in dankzij bloeiende meststoffenzaak. Maar Merel is niet echt fier op het weinig glamorous beroep van haar ouders. Ze ziet ook haar vier jaar oudere zus Melinda als een concurrente. Die heeft pas een plaatselijke Missverkiezing gewonnen en aast nu op een carrière als model, daarin gesteund door haar vader en moeder. 

Merel wil nog meer bereiken dus. Ze heeft vernomen dat Camille van een rijke thuis is en besluit die in haar ‘bitchsquad’ in te lijven. Maar Kyona is van geen nut (en een concurrente als BFF). Dus als Camille bij het groepje wil horen, moet ze Kyona dumpen. Hoe ze dat precies doet, ontdek je in het boek Merel (het zesde deel uit de #LikeMe-reeks).

Caro 2

Het zevende boek uit de #LikeMe-reeks rondom de personages gaat weer over Caro. Het is het eerste boek dat Elke Van Huffel heeft geschreven. Het eerste schooljaar aan het SAS liep voor Caro niet bepaald van een leien dakje. Ze kwam terecht op een nieuwe school waar ze nieuwe vriendschappen sloot en voor het eerst kennismaakte met verliefdheid. Zo intens zelfs dat ze op het einde van haar eerste schooljaar in Antwerpen besluit om terug te keren naar de Ardennen. Daar hoeft ze de jongen die haar hart brak nooit meer te zien, alhoewel, dat denkt ze. Hoewel Caro er alles aan doet om Vince voorgoed uit haar gedachten te bannen, blijkt dat toch niet zo’n vanzelfsprekende opgave… Lees in Caro 2 alles over haar zomer in de Ardennen vlak voor aanvang van het tweede seizoen van #LikeMe!

Maria

Maria Hernandez had het liefst van al de zomervakantie doorgespoeld: zoveel zin had ze in het nieuwe schooljaar, want ze zou eindelijk naar een nieuwe klas verhuizen. Maar plots blijkt de zomer er toch drukker te gaan uitzien dan verwacht: niet alleen moet Maria holderdebolder op zoek naar een studentenjob, ze besluit ook om mee te doen aan een wedstrijd van de stad. Slaagt Maria erin om een te gek jongerenevenement te organiseren in haar eigen wijk? En kan ze haar beste vriendin Sanne koppelen aan de hunk Sammy? Je ontdekt in dit boek hoe Maria’s leven eruitziet voor ze Caro, Yemi en co leert kennen. De rol van Maria wordt gespeeld door Sali Haidara.

Scott

Scott Klijnen (een rol van Danny Dorland) is een mysterieus figuur. Op het eerste zicht lijkt hij wat arrogant, maar meer dan eens komt zijn lieve, zachte kant naar boven. Af en toe zit hij te schetsen of luistert hij naar oude rockmuziek. Komen we in dit verhaal te weten waar hij woonde voor hij aan het SAS studeerde? Hoe komt het dat hij zo zelfstandig is? En wat doet Scott het liefst in zijn vrije tijd? In dit boek ontdek je alles over het leven van Scott voor hij Caro, Vince, Camille en de rest van de vriendengroep leert kennen.

Scott is het negende boek over een #LikeMe personage.

Tweede boek Yemi

Yemi 2 speelt zich af in de zomer voor het tweede seizoen van #LikeMe. Het lijkt alsof Yemi en Kyona een mooie toekomst tegemoet gaan samen. Yemi is tot over zijn oren verliefd en kan niet wachten om een heerlijke zomer door te brengen samen met Kyona. Alleen… Kyona gedraagt zich wat afstandelijk en is niet altijd even enthousiast over Yemi’s romantische plannen. Zal Yemi cupido-gewijs zijn pijlen moeten bovenhalen om zijn summer of love alsnog te redden? Of valt die volledig in het water en zal hij zelf voor de nodige ambiance zorgen?

Update 18/01/2023 – Yemi 2 is aangekondigd, maar het is toch de vraag of dit Like me boek ooit uitgekomen is. In alle websites staat-ie op niet leverbaar of uitverkocht. Fans die alle boeken hebben, geven aan dat deze nog in hun collectie ontbreekt.

Tweede boek Camille

Niet alleen Yemi krijgt – na Caro – een tweede boek. Ook het verhaal van Camille is in een tweede boek te lezen. Het einde van het schooljaar verliep voor Camille niet al te makkelijk: haar populaire vriendinnnen keerden haar de rug toe en haar imago kreeg een flinke deuk. Bovendien bereikte de relatie met haar mama ook een dieptepunt. Alle ingrediënten voor een vreselijk saaie zomer zijn aanwezig. Alhoewel… enkele toevallige, maar betekenisvolle, ontmoetingen maken de vakantie toch een tikje leuker. Zal Camille na deze zomer nog dezelfde persoon zijn of ontdekt ze haar ware ‘ik’?

Caro 3 – Like Me (boek)

Nu het derde LikeMe-seizoen er net op zit, volgen er ook weer nieuwe Like Me boeken, zoals Caro 3. Caro en haar vrienden beleven een fantastische afsluiter van het schooljaar op het trouwfeest van Olivier en Philippe. Een perfecte start van een zonnige zomer. Caro en Vince kijken dan ook met veel plezier uit naar hun summer of love. De tortelduifjes zitten op planeet ‘Varo’, maken tal van leuke daguitstapjes en beleven de vakantie van hun dromen. De start van het nieuwe schooljaar komt dichterbij. Zweven ze verder op hun roze wolk of komen er toch enkele onweerswolken opzetten? 

Caro 3 (bij Bol.com) of bij Amazon.

Emma

En er is nog een boek bij de Like Me reeks 3, namelijk Emma, verkrijgbaar bij onder andere Bol.com en Amazon.

De zomervakantie begint en Emma denkt verlost te zijn van die ellenlange schooldagen en verschrikkelijke taken, toetsen en examens. Maar helaas… Haar punten zijn zo dramatisch dat ze wordt opgezadeld met een heleboel vakantietaken. Daar gaat haar welverdiende rust! Gelukkig leert ze Riane kennen, een jonge studente die in haar vrije tijd graffiti spuit. Emma heeft al snel de kriebel te pakken en samen proberen ze de mooiste graffitikunstwerken te creëren. Wanneer plots de stad vol staat met graffitiwerken van de mysterieuze MS ZOGA, gaan Emma en Riane op onderzoek. Ze willen weten wie die MS ZOGA is en bij haar in de leer gaan. Zullen Emma en Riane ontdekken wie MS ZOGA is? En wat met al die vakantietaken die Emma heeft? Ontdek de zomer van Emma voor haar start aan het SAS!

Vince (tweede Like Me boek, bij reeks 3)

Na het huwelijk van zijn ouders, heeft Vince geen tijd om te genieten van de prille liefde met Caro. Het voetbalkampioenschap staat voor de deur en de familie Dubois vertrekt naar Nieuw-Zeeland, waar de nationale voetbalploeg zal proberen de felbegeerde beker te winnen. Eerst lijkt de gouden ploeg daarin te slagen: ze winnen wedstrijd na wedstrijd. Maar plots loopt alles verkeerd en verliezen ze elke match. Vince gelooft niet dat het aan de ploeg of aan de trainingen van zijn vader kan liggen. Hij voelt dat er meer aan de hand is en trekt op onderzoek uit! Zal Vince erin slagen om te achterhalen wat er echt aan de hand is? En zullen de Devils erin slagen om de beker te veroveren? Ontdek het allemaal in dit boek!

Update: 18/01/2023: Het boek van Vince bij #LikeMe reeks 3 lijkt – net als bij het boek van Yemi in reeks 2 – nooit verschenen te zijn. Hij werd aangekondigd voor 29 augustus 2022, maar we kunnen ‘m nergens (meer) vinden. Als iemand ‘m wel heeft, laat het ons dan weten.

Fanboek – 1

Maar er zijn nog meer #LikeMe boeken. Ook het eerste grote fanboek is nog steeds verkrijgbaar. In dit boek leer je je favoriete acteurs van heel dichtbij kennen. Wat eten ze het liefste? Wat vinden ze vies? Wie is hun grootste idool? Wie is hun favoriete acteur? Waar kunnen ze helemaal niet mee omgaan? Zijn ze wel al eens verliefd geweest? Wat is hun grootste droom? Ontdek in het in #LikeMe, Het Grote Fanboek. Met persoonlijke interviews, verrassende weetjes, liedjesteksten, raadsels, de grappigste Jemi-moppen, spelletjes en leuke quizjes. En test zelf bij welk #Likeme-personage je het best past: Caro, Kyona, Jemi, Vince of Camille.

Het grote fanboek 2

Nieuw is Het grote fanboek 2. Stel je jezelf al de vraag hoe je dit jaar zal overleven zonder #LikeMe? Dit nieuwe boek is de oplossing. Je ontdek weer van alles over je idolen. Hoe hebben ze bijvoorbeeld het eerste seizoen van #LikeMe beleefd? Hoe is hun leven hierdoor veranderen. Niet alleen de sterren van het eerste uur worden geïnterviewd, maar ook de nieuwkomers uit het tweede seizoen! Kom te weten hoe het leven on tour eraan toe gaat en hoe je leert zingen als een echte #LikeMe-ster. Ontdek dit alles, en nog veel meer in Fanboek 2!

Like Me fanboek 3

Het derde seizoen van #LikeMe is voorbij. Wat nu gedaan? Er zit niets anders op dan de afleveringen opnieuw te bingen en reikhalzend uit te kijken naar het volgend seizoen. Helaas duurt dat nog even. Maar geen zorgen, want gelukkig is er Fanboek 3! Je ontdekt er leuke en grappige weetjes over de acteurs, leest hoe zij de opnames van het derde seizoen beleefden en… je komt alles te weten over het nieuwe personage Emma. Heb je altijd al willen weten waar de cast hun coole dansmoves leert? Op welke muziek jouw favoriete acteur helemaal losgaat? Wie de meeste grappen uithaalt op set? En hoe de prachtige outfits worden samengesteld? Lees dan snel het derde fanboek van Like Me.

Het derde fanboek is te koop bij Bol.com en bij Amazon (gratis verzending voor Prime-leden).

Alles over de boeken van #LikeMe (compleet overzicht) - op foto boeken uit reeks 2

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 maart 2023 /