Uw rider is onderweg: cast en meer over nieuwe VRT MAX serie

De serie Uw rider is onderweg is vanaf vandaag op VRT MAX te kijken. Dit is een atypische workplace komedie over de belevenissen van een groepje fietskoeriers. Elementen van deze reeks: vriendschap, urban beats en volop maffe situaties. Ontdek hier alles over Uw rider is onderweg, cast met onder andere Thomas Smith, Zakaria Ridouani, Nadège Iris Bibo-Tansia, Jade Wheeler, Danny Bouman, Shayma Moustafa, Bond Mgebrishvili en meer…

Uw rider is onderweg

Je ziet ze op pleinen in elke Vlaamse stad: fietskoeriers met oversized rugzakken die ons op onze wenken bedienen met versgebakken pizza of een andere al dan niet vettige hap. De VRT MAX serie Uw rider is onderweg duikt in het leven van zo’n groepje fietskoeriers. Zeven op het eerste gezicht volledig verschillende individuen, die toch meer gemeen blijken te hebben dan eerst gedacht: ze zijn – letterlijk en figuurlijk – allemaal onderweg in hun leven en struggelen met de grote vragen des levens. Waar willen ze naartoe, wie zijn ze écht, en – het belangrijkst van al – waar moeten ze hun volgende bestelling leveren? Tussen hun bezorgrondes door komen ze telkens samen op hun vaste hangplek, waar ze lief en leed delen. Een komische short form-fictiereeks vol vriendschap, maffe situaties, urban beats en een snuifje romantiek.

Cast uw rider is onderweg

De cast van Uw rider is onderweg bestaat uit Thomas Smith, Zakaria Ridouani, Nadège Iris Bibo-Tansia, Jade Wheeler, Danny Bouman, Shayma Moustafa en Bond Mgebrishvili, die de rollen van riders voor hun rekening nemen. Waar je deze acteurs en actrices van kent? We zetten het op een rijtje.

 • Thomas Smith is cabaretier, maar je kent hem ook van Foute Vrienden *.
 • Zakaria Ridouani speelde eerder in kortfilms Grinta en Rachid.
 • Nadège Iris Bibo-Tansia ken je als Afi uit Panna.
 • Jade Wheeler zag je in verschillende kortfilms en kort in Professor T.
 • Danny Bouman kwam eerder (kort) voorbij in onder andere Lisa, Grond, Chaussée d’Amour, De Ridder en Cordon.
 • Shayma Moustafa was ook te zien in Zonder afspraak.
 • Bond Mgebrishvili zag je jaren geleden al voorbij komen in Patser, Familie en De Buurtpolitie.

De riders / personages

 • We maken kennis met Gloria, een frisse nieuwkomer in de bende. Ze is een struggling actrice met Amerikaanse roots die beweert dat ze research doet voor een aankomende hoofdrol in een blockbuster. Alles voor die grote doorbraak, right?
 • Akira is de onbetwiste techneut van de groep. Je zal haar steeds zien sleutelen aan haar fiets of die van iemand anders. Haar skills komen goed van pas. Na een pijnlijke breuk met haar lief, blijft ze niet lang bij de pakken zitten en gaat ze op zoek naar de liefde. 
 • Die liefde zou wel eens van Wolf kunnen komen, de slacker van de bende. Hij heeft veel filosofieën over de wereld, is een echte alternativo, en heeft vaak wilde theorieën die hij online heeft teruggevonden. Hij houdt van de job als koerier, living the life, maar al-tijd op zijn hoede voor robots, taking over the world. Complottheorieën? Nah, gewoon realistisch, bro!
 • Leo, zelfbenoemd intelligent, staat bekend om zijn humor, hoewel zijn opmerkingen niet altijd even scherp zijn. Is niet altijd mee met alle beeldspraak en ironie, wat al eens voor verwarring kan zorgen. Samen met Wolf vormt hij het rapcollectief WOLEO. De soundtrack van de reeks mogen ze ook op hun palmares zetten.
 • Rahim, een manager in wording. Hij zit vol zotte plannen, vaak onder het motto ‘Fake it till you make it’. Hij kijkt op naar Luc en hoopt op zijn tips en wijsheid. Rider zijn is een tussenstop en een manier van Rahim om te kunnen netwerken. Want mogelijke businesscontacten bestellen ook hun eten, en zullen zijn zotte inzichten in hun bedrijf willen, toch?
 • Zohra, een getalenteerde gamester met een scherpe tong, en een hard hart. Zeker als je haar high score verpest. Als het er echt op aankomt, ontdooit ze en is ze er voor haar vrienden. Maar dan moet het er wel écht op aankomen. 
 • Luc, is een ex-financieel manager, workaholic die naar eigen zeggen op een sabbatical is. Dat hij ontslagen werd, en nergens anders een job vond, is maar een bijkomend detail. Wereldvreemd voor armoede, en vindt alles wat niet oer-Vlaams is nogal raar. Hij staat er nochtans wel voor open, zegt hij.

Makers

Uw rider is onderweg is een coproductie van Sputnik Media en VRT MAX. Dit programma kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en de Tax Shelter-maatregel van de Belgische federale overheid.

Uw rider is onderweg: VRT MAX

De serie telt acht afleveringen. Deze staan nu op VRT MAX. Vanuit België kun je eenvoudig naar VRT MAX kijken; wil je vanuit een ander land deze reeks zien, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet.

Foto’s VRT MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 december 2023 /