Documentaire Caroline van der Plas op Videoland te kijken

De documentaire Caroline, die Jaïr Ferwerda heeft gemaakt over politica Caroline van der Plas, is nu te kijken op Videoland. De documentaire telt twee afleveringen en toont een intiem portret van de politica en haar partij.

Documentaire Caroline

Caroline van der Plas * , één van de opvallendste politici van de afgelopen jaren, staat centraal in de nieuwe Videoland Original documentaire Caroline Journalist Jaïr Ferwerda volgde haar een half jaar lang in aanloop naar ‘de spannendste verkiezingen ooit’. Hij keek mee in zowel haar professionele als persoonlijke leven. 

Caroline van der Plas

Voor de documentaire kregen de makers volledige toegang, wat resulteert in een uniek en persoonlijk portret van de partijleider. Wie is Caroline echt, hoe leidt ze haar BBB-partij en hoe krabbelt ze in campagnetijd weer op nadat ze in de media hard is aangevallen op zowel politiek inhoudelijke als zeer intieme privézaken? Ook haar zoons, moeder en BBB-premierskandidaat Mona Keijzer spreken openhartig. 

Marica Nieuwehuis schreef recent het boek Met de trekker naar de macht – De doorbraak van Caroline van der Plas *.

Jaïr Ferwerda

Maker Jaïr Ferwerda: “Caroline zegt met haar BBB te staan voor toegankelijke en transparante politiek. Om dat onder andere te toetsen zijn we twee dagen na de val van het kabinet Rutte IV gaan draaien met de afspraak dat we haar in voor- en tegenspoed mochten blijven volgen. Aan die afspraak heeft ze zich gehouden – óók op momenten dat het voor haar makkelijker was geweest om de camera’s niet te laten draaien. De documentaire laat op een soms ontluisterende en emotionele wijze de ‘achterkant’ van een politiek leven zien.”

Documentaire Caroline van der Plas kijken

De tweedelige Videoland Original documentaire Caroline – een film van Jaïr Ferwerda – is gemaakt door FORESEE en is vanaf 18 januari in zijn geheel te streamen, exclusief bij Videoland.  Van Jaïr Ferwerda kon je eerder kijken naar Hai Society.

Documentaires

Persoonlijke documentaires zijn op dit moment populair bij de omroepen en streamingdiensten. Zo kun je op Prime kijken naar een docu over Lil’ Kleine. En Dionne Slagter maakte dan weer het persoonlijke Moordpillen. Maar denk ook aan de documentaire over Rikkie Kollé of Koen Aandachtsjunk. Voor de liefhebbers van politiek kan ik dan weer Jean-Pierre Van Rossem aanrader.

Foto: Videoland

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

19 januari 2024 /