Documentaire Caroline van der Plas op Videoland te kijken

De documentaire Caroline, die Jaïr Ferwerda heeft gemaakt over politica Caroline van der Plas, is nu te kijken op Videoland. De documentaire telt twee afleveringen en toont een intiem portret van de politica en haar partij.

Documentaire Caroline

Caroline van der Plas * , één van de opvallendste politici van de afgelopen jaren, staat centraal in de nieuwe Videoland Original documentaire Caroline Journalist Jaïr Ferwerda volgde haar een half jaar lang in aanloop naar ‘de spannendste verkiezingen ooit’. Hij keek mee in zowel haar professionele als persoonlijke leven. 

Caroline van der Plas

Voor de documentaire kregen de makers volledige toegang, wat resulteert in een uniek en persoonlijk portret van de partijleider. Wie is Caroline echt, hoe leidt ze haar BBB-partij en hoe krabbelt ze in campagnetijd weer op nadat ze in de media hard is aangevallen op zowel politiek inhoudelijke als zeer intieme privézaken? Ook haar zoons, moeder en BBB-premierskandidaat Mona Keijzer spreken openhartig. 

Marica Nieuwehuis schreef recent het boek Met de trekker naar de macht – De doorbraak van Caroline van der Plas *.

Jaïr Ferwerda

Maker Jaïr Ferwerda: “Caroline zegt met haar BBB te staan voor toegankelijke en transparante politiek. Om dat onder andere te toetsen zijn we twee dagen na de val van het kabinet Rutte IV gaan draaien met de afspraak dat we haar in voor- en tegenspoed mochten blijven volgen. Aan die afspraak heeft ze zich gehouden – óók op momenten dat het voor haar makkelijker was geweest om de camera’s niet te laten draaien. De documentaire laat op een soms ontluisterende en emotionele wijze de ‘achterkant’ van een politiek leven zien.”

Documentaire Caroline van der Plas kijken

De tweedelige Videoland Original documentaire Caroline – een film van Jaïr Ferwerda – is gemaakt door FORESEE en is vanaf 18 januari in zijn geheel te streamen, exclusief bij Videoland.  Van Jaïr Ferwerda kon je eerder kijken naar Hai Society.

Documentaires

Persoonlijke documentaires zijn op dit moment populair bij de omroepen en streamingdiensten. Zo kun je op Prime kijken naar een docu over Lil’ Kleine. En Dionne Slagter maakte dan weer het persoonlijke Moordpillen. Maar denk ook aan de documentaire over Rikkie Kollé of Koen Aandachtsjunk. Voor de liefhebbers van politiek kan ik dan weer Jean-Pierre Van Rossem aanrader.

Foto: Videoland

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 januari 2024 /